Birçok kitap okudum şu ana kadar birçok film izledim birçok filozofun hayatıni ve görüşlerini öğrendim kitaplarını okudum müzik zevkimi oluşturdum yabancı dil üzerine yoğunlaştım merak ettiğim şeyleri araştırdım mutfakta kendimi geliştirdim yeni şeyler denedim ve yedim sonrasında insanların o saçma sapan muhabbetleri ilgimi çekmemeye ve onlardan uzaklaşmama neden oldu son zamanlarda neden birinin özel hayatını dinliyip vakit kaybedeyim diye düşünür oldum ve buluşma tekliflerini kibarca red etmeye kadar geldi iş cehalet daha mı iyi sizce bu arada yolun başındayım her şeyi de bilmiyorum öğrenme havuzu çok geniş ve ben hâlâ bir çömezim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
8 ayGüzel bi soru bu 😀
Asosyal yapmaz aslında sen sadece radikal bi karar almışsın ahaha yani o kadar bilgiyi insanlardan uzaklaşmak için kayıt etmedin zihnine. Daha çok doğru iletişim ve sağlıklı ilişkiler kurmak için aldın. Kendini kayıp etmeden daha sağlam adımlar atabilmen için.
Aldığın bilgileri nasıl yönlendirdiğin önemli zira bende senin gibi hissediyordum ilk başka insanların özel hayatıyla ilgilenmiyordum artık (hoş hala umrumda değiller ahaha) fakat karşımdaki insan ilgilenmediğim bir konu hakkında konuşsa dahi dinlemek büyük keyif veriyor bana. Daha bilinçliyim ve bakış açım geniş.
Kendini tamamlanmış hissetmemelisin daha çok daima öğrenmeye aç hissetmelisin ki bu hayat yolcuğundan lezzet alabilesin 🫠
34 Yorumla
Soran8 ayElbette bunları aslında öğrendiğim yeni şeyleri birilerine aktarmanın benim için mutluluk kaynağı olacağını biliyorum ancak çevremdeki insanların ilgisini çekmediğinin de farkındayım aslında etrafımda benim gibi insanların olmasına ihtiyacım var ve bunu da edinmek gibi bir çabaya girişmiyorum çünkü artık bir yetişkinim ve güven duygusu çabuk inşaa edilen bir şey değil insan büyüdükçe hayatına yeni birilerini almak konusunda tereddütlü oluyor ben de isterdim tabii öğrendiğim şeyler hakkında konuşabilelim tartışabilelim ne yazık ki yok daha çok ikili ilişkiler üzerine dönen konular hakim sevgilim neden böyle yaptı kocamın annesi neden böyle kıskanç haticeyi duydun mu bilmem kiminle yatmış ya da aaa gördün mü o gün ne kadar da kötü bir kıyafet seçimi yapmıştan öteye gitmiyor ve bunlar da artık beni tatmin etmiyor ap. tal gibi hissediyorum
- 8 ay
Anlıyorum insanlar genellikle bu tür konularla ilgilenmiyorlar bu doğru. Onlarada sen aşıla 😀
Yani sen onlara onlar sana gibide düşünebilirsin. Sen onların anlattığı konuyu dinle ve yorum yap onlarda seninkine.. Muhakkak bir insan toplumu ile denk geleceksindir 🙃
Soran8 ayEvet bunu denedim ve konunun üzerinin kapatıldığını fark ettim sonra tekrar sıradan konuşmalar benim gibi birine şimdiye dek denk gelmedim tabii bu benim çevremin küçüklüğüyle de ilgili bir durum
- 8 ay
Ben soruna senin gibi birisi olduğumu söylediğim yorumumu yazmışım bana cevap bile vermedin. Sonra da kendin gibi birisini bulamamaktan şikayet ediyorsun
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 733 cevap paylaştı.
8 ayAsosyal demeyelimde buna artık seçici oluyorsun diyelim çıtayı yükselltiğin için alternatiflerin azalıyor düşünce olarak toplumdan ayrışmaya başlıyorsun. Bir sofraya benzetirsek sen sadece yemeğe odaklanıp yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde bir tek lokmayı bile israf etmeden yerken, diğerleri hızlı başlıyor yemeye birden midesine oturuyor tıkanıyor ve tabağı yarıda bırakıp kalkıyor sofradan, sen yediğin yemeğin bütün olarak keşfedip özümserken sadece miden ile değil aynı zamanda ruhunu, kalbini ve beynini de doyuruyorsun bu yüzden seçici olmaya başlıyor hayata bir çok yönden vakıf oluyor yaşamın bir veya birkaç kişiyle heba edilemeyecek kadar spesifik olmadığının farkına varıyorsun. Kimi bunu yaşayarak keşfediyor, kimi okuyarak kimi ise düşünerek, yaşayarak keşfeden yine eksik kalıyor sistemin kölesi olmaktan kurtulamıyor. Sen ise basit hesaplar peşinde koşmak yerine daha büyük hazlar peşinde koşmaya başlıyorsun haliyle görülebileceğin insan kontenjanı sınırlı hale geliyor.
01 Yorumla- 8 ay
Sen konuşurken ne diyon kafa açma diyen insan popülasyonu artıyor 😄
8 ayAynen bende senin erkek versiyonunum. Bende şu ana kadar 100'e takın kitabı okutup bitirdim. Bi bu kadar kitabı da okurken yarım bırakmışlığım oldu. Şu ana kadar 500'e yakın yabancı film, 100'e yakın Türk filmi bitirdim. Konusu bilimle, uzayla, teknolojiyle, tarihle, ve arkeolojiyle ilgili olan belgeselleri izlemeyi seviyorum. Merak ettiğim genel kültür bilgilerini araştırıyorum. Bir ara ansiklopedi okumayı seviyordum. Benimde insanların gereksiz saçma muhabbetleri ilgimi çekmiyor. Şu anda yüksek lisans okuyorum. Bölümümle ilgili konularda makaleler okuyorum
01 Yorumla- 8 ay
Seninle çok sayıda ortak noktamız var konuşmak istersen yazabilirsin veya takip atabilirsin
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı. Bilgi arttıkça sessizlik büyür insanda. Artık herkesle konuşmak istemezsin, çünkü çoğu kelime yüzeyde çırpınır. Derinliğe alışan zihin, sığ sohbetlerde nefes alamaz. Eskiden ilgini çeken şeyler, şimdi yorgunluk verir. Bilmek yalnızlaştırmaz, sadece sana benzemeyeni fark ettirir. Bu bir kayıp değil, olgunlaşmanın sessiz bir bedelidir. İnsan bazen kalabalıktan çekilmez, sadece kendine döner. Ve o dönüş, en bilge suskunluktur.
01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Senin gibi derin düşünen bir beyinle karşılaşmak çok güzel 🌟. Merakını ve öğrenme çabanı takdir ediyorum, inan bana bu insanlar arasında nadir görülen bir değer. Ancak unutma ki bilgi biriktirmenin yanında, insanlarla olan bağlarımız da hayatımıza anlam katıyor 💬. Hepimiz farklıyız, bazı insanlar yüzeysel konular konuşmayı severken bazıları senin gibi derinliği arıyor.
Belki de çevrende seninle aynı kafa yapısında olan insanlar eksiktir; insanları tamamen hayatından çıkarmak yerine, daha anlamlı sohbetler yapabileceğin insanlarla bağ kurmayı deneyebilirsin 💡. Cehalet iyi midir? Hayır, ama sosyallik ve bilgi arasında güzel bir denge kurmak seni daha mutlu edebilir! 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
54Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
8 ayEvet insanların ne kadar boş olduğunun idrakına varınca özellikle, ne kimseyi dinleyesin geliyor, ne sohbeti sarıyor...
40 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bilgi ve gerçekler her zaman insanlardan uzaklaştırır
20 Yorumla
8 ayİnsanlardan uzakta olmak huzur getiriyor ben bunu bilirim yalnızca
00 YorumlaKendini geliştirdikçe yanlızlaşırsın ama bu iyi bir yanlızlık.
maalesef içinde bulunduğumuz toplumda ki insanların bir çoğunun kendisini geliştirmek gibi bir derdi yok ve bu yüzden birey olamıyorlar.
Sen kendini geliştirdikçe bireyselleşirsin, kendine yetebilen ve gelişmeye devam etmekle ilgilenen bir birey olursun ve artık o saçma sapan boş muhabbetler senin için sadece vakit kaybı olur.
Söylediğim gibi bu iyi bir yanlızlık, ama yanlız kalmak zorunda da değilsin, kendin gibi kendisini geliştiren insanlarla iletişimde ol, onlarla vakit geçir, zaten artık istesende diğerleriyle vakit geçirmekten keyif alamazsın.
Matrix'in dışına hoş geldin :)
10 Yorumla
8 ay(1/bilgi)=ego
Olduğundan
etrafındaki bombos insanlardan tiskiniyorsun hatta mide bulandırıyor bazı yorumlar (gerçek anlamda mide bulantısı)
bir de okudukça araştırdıkça fark ediyorsunki ne kadar çok bilmediğim şey var.
Pragmatik bir öğrenme güdüsuyle baksan. Bu sefer merak güdüsüyle devam ediyorsun.
Tehlikeli yani hdjdjd
En tehlikelisi de konuştuğun cümleler günlük konuşma diline göre daha akademik rasyonel bir süzgeçten geçirilmiş oluyor. Yani anlaşılmaz oluyorsun al sana bir asosyolite daha..
.)10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. Herkesi affetmek, yüksek bir erdem gibi görünür dışarıdan. Oysa bu, zamanla bir savunma mekanizmasına dönüşür; kırılganlığını gizlemenin, yüzleşmekten kaçınmanın en kibar yoludur. Sen, kalbini kıran her şeyi serbest bırakırken, kendini o hapishanenin gardiyanı yapmışsındır. Duvarlarındaki her af izi, aslında sana ait bir parçanın sessizce çürüdüğünü gösterir. Ve asıl acı, o yaşlı aynada kendine baktığında, kimseye kötülüğün dokunmamış olmasına rağmen, kendi hayatının en büyük ziyanı olduğunu görmektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayÖNCELİKLE BRAVO ancak burada bişeyi yanlış anlamışsın Asosyallik değil bu Asosyallik dediğin şey istesede konuşamamak muhatap olamamk iletişim becerilerinin gelişmemiş olması veya aşırı alıngan kırılgan yapıda olup kaçmaktan kaynaklanan bir haldir. Yanlızlık ve kendini eğitmek gibi amaçlarla TERCİHEN sosyallikten uzaklaşmak asosyallik değildir. SEN burada TERCİH EDİYORSUN bu farklı bir şey ve Darısı hem cinsinin başına zira çoğu kadın sallapatı yaşıyor. Aşk meşk ilişki dizi film alışveriş gezme tozma felan hepsi zaman kaybettiren boş işler Hiç olmamalı demiyorum tabi ama böyle bir hayatta insan kendini geliştiremez ufkunu genişlemetemez dar bir kafa yapısıyla yaşayıp durur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBirkaç yıldır bu şekildeyim. Evet, dediğin gibi uzaklaştım ve yalnızlaştım. Mutlu muyum dersen, evet. Yalnızlık ve kendimi hayata donanımlı şekilde hazırlamak, bunu da sürdürmek, kendimde birçok yönümü daha detaylı tanımama olumlu anlamda katkı sağladı.
Derler ya, “Yalnızsan sorun sendedir.” diye… Onun cevabının hayır olduğunu net bir biçimde söyleyebilirim.
İnsan kendine döndükçe biricik ve özel olduğunu fark eder. Yalnızlık ya da topluluk fark etmez; asıl mesele kişinin o yalnızlığı nasıl değerlendirdiğidir.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayFarkındalık tehlikeli. İletişimin temellerini, insanların amaçlarını, neyi neden yaptığını bildiğin zaman iletişimin bir anlamı kalmıyor. Hormonları, robot oluşlarını anlıyorsun.
Bilgi birikimin arttıkça sıradan, gündelik konuşmalardan uzaklaşıyorsun. Zevk alamıyorsun. Çevrende bilgili insan da olmayınca konuşma gereği duymuyorsun. Sonu depresyonlar, nihilizm falan filan.11 Yorumla
Soran8 ayAh hayır depresyona girmek istemiyorum kendime de bir anlamda yetiyorum yürüyüş iyi geliyor bazen bisiklet binmeye gidiyorum fakat bunu tek başıma icra etmek istiyorum eşlikçim yalnızca müzik oluyor mesela neden bir insanın kafamı s k mesine ihtiyaç duyuyayim
Başkalarının hayatıyla değil kendi hayatımla ilgilenmeye başladığım gün yaşadığımin farkına vardım.. 1 kedi 1kopegim var aramızda sarsılmaz bir dostluk var sevgilim yok cinsel duygularım kabarinca bir tane flört ya da fckb@dy le kabaran duygularımi söndürüyorum kimseye muhtaç değilim çok şükür kendi işim hesap veremeyeceğim kimse yok kimsenin ne dediği umrumda değil insan olan yüzüme konuşur arkamdan konuşan onumdekini yesin modeli günler geçiyor... Az insan çok huzur takıl böyle doğru yoldasın
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı. Sizin şuanki yaşam standardınızı yaklaşık 10 yıldır ben yaşıyorum. Kitaplar, doğa, hayvanlar...
Var olan ve şahit olduğum her şey ile ilgili felsefe yapabilirim. Ve bu bana çok farklı bir haz veriyor. Mesela boş konuşan insana asla tahammül edemem.10 Yorumla
8 ayEvet öğrendikçe ne kadar az şey bildiğini görüyorsun ve vaktini sakınmaya başlıyorsun herkesten. Çünkü hayat akın akın bilgi damıtabileceğin bir ırmak. Bu pınarın tek bir damlasını bile kaçırmak istemiyorsun vaktini planlamalı ve saçmalıklara zaman harcamamalısın
00 YorumlaBence bunun nedeni bilgilenmek değil hep sevdiğin şeyi yapmak istiyorsun. Sadece ilgini çeken şeylerle ilgilenmek istemek sorun bence.
Senin ilgi alanın ise seni asosyal yapmaz aslında bu konulara ilgi duyan kişilerle iletişim kurabilirsin yine ama diğer insanlarla iletişimi kesmek istemek sorun.07 Yorumla- 8 ay
Peki neden sorun? Bu taniminizdaki gibi ben se hep istediğim şeyleri yapmaya meyilliyim. Ama bu maalesef ki her zaman mümkün olamiyor. İs hayati, toplumsal yasam vb ıvır zivirlar mani oluyor hep.
- 8 ay
Aslında ben de sizin gibiyim ama insan hem entelektüel kimliğini doyuracak hem de sıradan veya vasat ilişkileri de sürdürecek şekilde hayatına devam etmeli. Bazı insanlarla vasat muhabbetler, bazılarıylaysa daha derin muhabbetler yapılmalı. Hayatın "yin Yang" ı bunu gerektiriyor. Yoksa hep istediğimizi yapsak sonunda doyumsuzlukla bir otel odasında altın vuruş yapıp ölmek var.
Tabii ki ben de cozumlemis değilim henüz. Üstünde çalışıyorum olsun diye. - 8 ay
Bu yorum belki de şimdiye kadar , bu yaşa gelmeden okumuş olmam gerekendi.
- 8 ay
Son 1 yıldır/belki hayatımın tamamına yakın bir kısmında yaşadığım şeylerin sebebi de belki de buydu.
- 8 ay
Ben soruyu soran değilim ki.
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Kendini gelistirdikce sana değer katmayan herkesten uzaklaşıyorsun ister istemez. Bos geliyor bir çok muhabbet maalesef. Bu da bazen kibirli soğuk izlenimi bırakıyor ama çok da önemli değil. Ne kadar iyi olursa ol insanlar seni görmek istediği gibi görecek her zaman:))
00 Yorumla
8 ayŞöyle ben de Öyleyim Ben de şöyle mesela kendi seviyemde insan bulmak zorlaşıyor konuşabileceğim bir şeyler paylaşabileceğim 1.02 konusunda insan bulmak zorlaşıyor özellikle kızlardan mesela o bakımdan evet asosyal yapma şansı biraz daha yüksek ama az olsun kaliteli insan olsun kafasındayımyımyım ben zaten
00 Yorumla
8 ayBu durumu uzun süreler bende yaşadım. Şöyle bir çözüm yolu sunabilirsin kendine ; yaşamı kendi dünyan ve diğer dünya olarak ayır olaylara kendin gibi bak algıla hisset ama sanki bir misafirliğe gitmiş oranın kurallarına uymak zorundaymissin gibi davranarak biraz daha yaşanır hale geliyor dünya yoksa komple soyutlanmakta sıkıntı. İşin zor
00 Yorumla
8 ayen büyük ilim adamları ve alimler... o son dereceye geldiğğnde derlerki. ne kadar cahilim... ve susarlar bildikçe susar insan, öğrendikçe susar, geliştikçe susar, cehalet gültülüdür, şatafatlı giyinen göteriş yapan birini görünce bilgi hem cahildir hem görgüsüz, gerçek zenginkler sessizdir ve gösteriş yapmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBen de 15 senedir böyleyim. Son 20 senedir kendimi geliştirdim. Anadil gibi İngilizce. Sayısız sonsuz bilimsel belgesel. Sürekli kültürel araştırmalar. Yazılım bile geliştirip sattım. Online pazarlama. Oyun bile geliştirdim. Kendimi o kadar geliştirdim o kadar öğrendim ki sürekli olarak, bu ülkedeki kitleler aşırı boş gelmeye başladı. Sürekli dedikodu, iftira, yalan, menfaat, akıl verme, yargılama ve kavga gürültü devreye giriyor. Nerdeyse telefonumu bile iptal edeceğim. Bu topluma entegre olamıyorum artık.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayCehalet Mutluluktur diye bir söz vardı sanki.
Veya Bilmek Izdıraptır da olabilir, tam hatırlayamadım. 🤣
Ama yine de öğrenmek iyi bence. Hele kendi dizeyinde bir arkadaş çevresi edinirsen, bahsettiğin konularda muhabbetin tadına doyum olmaz.11 Yorumla
Soran8 ayİşte o yok maalesef ve bu yaştan sonra güvene dayalı tanışmalar çok zor benim için
Gizli Üye(30-35)8 ayKova burcusun sanırım. Farkındalığı yüksek ve olgun birisin belli. Muhtemelen çevrendeki insanlar sana karakter olarak olgun gelmiyor ve bu yüzden kendinle kaliteli zaman geçiriyorsun. Ve zaten kendimizle zaman geçirebilmemiz en önemlisi. Çünkü en iyi dostumuz sadece kendimiziz.
05 Yorumla- 8 ay
ben kova değilim balık burcuyum ben de bu sorudaki kişi gibiyim.
Cevap sahibi8 ay@acayipadamm Balık da kovaya yakın bir burç. Çok normal
- 8 ay
doğum haritamda jüpiterim kova'da belki onun da etkisidir bilmiyorum. ben oldum olası çocuklugumda bile herşeyi merak eden anlamaya çalışan biriydim arkadaşlarım top oynarken bu boş şeylerle niye vakit kaybeder insan derdim bişeyler araştırırdım
Cevap sahibi8 ay@acayipadamm Benim yaşıtlarımın bazı hareketleri de bana daha ergenlikteler gibi geliyor. Kendimden 6-7 yaş büyük insanlarla çok daha iyi anlaşıyorum. Olgun karakterleriz sanırım ondan böyleyiz.
- 8 ay
Tanıdıgım kova burçları genelde hep öyleydiler. bak mesela yetişkin birine ben akıl almaz sorular sorardım çocuk yaşta, beni azarlardı saçma bulup. oysa insan öyle öyle gelişiyor :D kovalarda da var bu olay çocuk yaşta olan kovalarda da buna benzer şeylere şahit oldum
Gizli Üye(25-29)8 ayEvet aynen öyle aklı başında olan insanların fazla arkadaşı olmuyor maalesef kendini geliştirmen güzel ama tüm arkadaşlarını tamamen hayatından çıkarman yanlış insan sosyal bir varlık illaki arkadaşlarınla görüşmek istersin sağlam karakteri olan insanlarla yoluna devam et boş sana faydası olmayan insanları da hayatından çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayDediğin gibiyim ama asosyal olduğumu düşünmüyorum. İnsanlari az tutmak hayatında asosyallik değil akıl. Aptl değilim menfaat bulundurmam kimseyi de kendimden zerre menfaatlendirmem ama bu sayının az olması asosyal olduğumu göstermez bu kafadan çık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayİnan senin kadar olmasa da aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Bence bu zaman için en makul tercihler. Ha birde özellikle maneviyata da önem verip ibadetlerinize dikkat ettiniz mi bundan alası yok bence. Geri kalan her şey boş geliyor. Bunları tabi ki hayırlı bir eşle taclandirirsaniz daha güzel olur.
00 YorumlaCehalet mutluluktur deyimi var bildin mi?
Şuanda bunu yaşıyorsun bir zaman sonra fikirlerin yine değişecek hayata adapte olmaya çalışacaksın farklılıkları görüp deneyimlediğin için daha oturaklı kararlar alabileceksin03 Yorumla
Soran8 ayKendi hayatıma zaten adapteyim insanların deneyimleri ilgimi çekmiyor sadece artık gönül ilişkisi dışında paylaşılan hiçbir şey yok bir film bile izlenemiyor yeni bir şey öğrendim hadi paylaşayım diyemiyorsun çünkü onlar için dedikodu yapmak daha cazip ve daha az akıl gerektiren bir aktivite
Soran8 ayVe ne yazık ki benim çevremde onlardan bir tane bile yok bu da çevremin aslında ne kadar vasat olduğunu gösteriyor bunda benim de payım var bence zamanında daha dolu insanlara çekilebilirdim insanları küçümsemiyorum ki ben konuştukları şeyleri küçümsüyorum hâlbuki çok isterdim bana yeni bir şeyler katacak yeni bakış açıları sunacak insanlar olsun söyler misin birinin özel hayatında yaşadığı kaos benim hayatımın hangi noktasına dokunabilir bana ne gibi bir fayda sağlayabilir hayatımın hangi noktasında bunu kullanabilirim
Bilgeler yalnızdır.
Filozoflar yalnızdır.
Kendini gerçekleştirmek için insan fazlalığından uzaklaşmak gerek.
İnsanın içindeki sesi ancak yalnızken duyabilir.
İç huzur insanlardan uzakta olmakla mümkündür. 👌👍00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
8 ayO kadar doğru yoldasın ki.. Bazen uykunun rem evresini kıskanıyorum. Beyni gereksiz bilgilerden arındırıyor. Keşke bende çevremdeki gereksizleri temizleyebilsem. Okuduğum bir kitabın bana kattığı faydayı veremeyen insanlar var ne yazık ki.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 438 cevap paylaştı. Okudukça sıyrılıp yalnızlaşıyor insan fakat bir ses bir nefes arıyor bazen şu an olduğu gibi yani hepimizin bir yaşamı var, ilgisi ve zevkleri var ama bir kadın benim için hayatın gerçeğidir!
04 Yorumla
Soran8 ayEvet son iki senedir özellikle sosyal ortamlardan büyük ölçüde koptum sonrasında benimle aynı şeyleri konuşmadıklarını fark ettim insanların birbirleriyle paylaştıkları tek şey özel hayatındaki erkek kadından daha önemli şeyler olmalı hayatta
Soran8 ayKesinlikle
Kişilik & Karakter konusunda 833 cevap paylaştı. Evet öğrenme süreci geliştikçe farkındalık artıyor. Haliyle insanların dar görüş açısı bir zaman sonra çekilmez bir hal aldığı için asosyalleşiyor insan.
10 Yorumla
8 ayKendini geliştirmiş olabilirsin evet ama insanların sosyal zekalarını geliştirmek için çevreye de ihtiyacı var kültürünü çevre de geliştirir çünkü herkes aynı değil.
10 YorumlaDaha bilgili senin gibi insanlardan oluşan çevre edinebilirsin. O zaman asosyal olmana gerek kalmaz.
12 Yorumla
Soran8 ayOnları bulamıyorum maalesef bilirsin insan bir de yetişkin olunca yeni arkadaşlıklar bağlar kurmak da zor oluyor özellikle güven duygusu insanı geri plana itiyor
Gizli Üye(18-24)8 ayÇok çok güzel bir yola koyulmşsun bende şu an öyleym evden dışarıya çıkmak istemiyorum kitap okurum film izlermm kendimi geliştirme yolundayım, hiç kafana takma daha yolun başındayız her şey çok güzel olucak
12 Yorumla
Soran8 ayBen de öyle umuyorum yalnızlıkla bir problemim yok şu anlık aksine daha çok kendime dönebildiğim kendimi anlayabildiğim bir sürece geçiş yaptım
Cevap sahibi8 ayEvet ayn bende öyleyim ve çok mutluyum
Evet, maalesef böyle bir durum var. Kendini geliştirdikçe yalnızlaşacaksın. Çünkü diğer insanların ilgi alanları yavan gelecek sana.
12 Yorumla
Soran8 ayİlgi alanları bile yok ki boş lak lak edemiyorum artık kimseyle birbirimizi belli konularda geliştirebildiğim bir çevrem maalesef yok artık onlara ayak uyduramıyorum madem öyle ben de kendimle kalır kendime bir şeyler öğretir bunun ışığında da hayatıma anlam katarım dedim geldiğim nokta ise beni tamamen insanlardan bağımsız bir pozisyona getirdi hoş şikayetçi de değilim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayBebeğim Senin gidişin gidiş değil İnsan toplum içinde yaşayan bir varlık tek başına sadece duvara dos sarsıldı bir şeyler bil bir şeyler öğren bir şeyler ol bunu itirazım yok Lakin yalnız olma
01 Yorumla- 8 ay
... duvara toslarsın*...
- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
8 ayAlakası yok. Bu tercih meselesi ile alakalı durum. Ne yani biz de çok kitap okuduk diye asosyalmi olalım yani. 😅
04 Yorumla
Soran8 ayHayır tabii ki ama bu durum beni yalnızlığa itti
- 8 ay
Bu sizin sorununuz kitabın değil.
Soran8 ayKitap ne alaka
- 8 ay
İşte bu soruyu size sormak lazım " kitapbin ne suçu var diye " bana değil. 😀 Yani kitap ne alaka.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
8 ayMaalesef seninle aynı durumdayım ve insanlardan kendimi tamamen izole etmiş bir haldeyim sadece kendime yatırım yapıyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 853 cevap paylaştı.
8 ayEvet. Boş, sana uygun olmayan insanlardan uzaklaşıyorsun
11 Yorumla
Soran8 ayKesinlikle
8 ayYalnızlık tüm canlılar için zararlıdır. Elbette bazı zamanlar yalnız kalmaya ihtiyacımız olabilir ama bu kalıcı olduğu an hastalıklar başlar.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Evet, kesinlikle. Kendimden çok iyi biliyorum. Özellikle çevren kalabalık olsa bile yapayalnız hissediyorsun.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 943 cevap paylaştı.
8 ayCehalet iyi değil senin dediğin şeyin benzeri ben yaşıyorum ruhen benzer titreşimde olduklarına ihtiyacın var senin
00 Yorumla
8 ayBilgili olmak değil insanlardan uzaklaşmak asosyal yapıyor. Bilgili bir kaç insanla yine kendine küçük bir çevre kurabilirsin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evet felsefe yalnızlaştırır. Cahil kalma. Bağ kurmak, dost edinmek de bir erdemdir
04 Yorumla
Soran8 ayAynı perspektiften bakamadığımız farkındalığını yarattı işte bende bu durum bana benzeyenler etrafımda ne yazık kiyok günlük konuşmaları artık boş buluyorum bu arada bir dönem ben de öyle bir insandım son 3 4 senedir farklılaştığımı hissediyorum
- 8 ay
Her felsefi görüş yalnızlaştırmaz yalnız. Bazı görüşler ve inançlar daha Erdemli olmaya yönlendirir. Dostluk yapmak, birinin sıkıntısını gidermek onurlu ve Erdemli bir davranıştır. Mutluluk Erdemli bir yaşamla mümkün olur düşüncesindeyim. Bazen halkın yanına in. Onlarla beraber ol. Bazen saçmalamak da iyi geliyor 😊
Soran8 ayBu yaşıma kadar yeteri kadar saçmaladım hayat konusunda artık biraz daha dolu bir şeylere ihtiyaç duyduğumu hissediyorum bu arada buradan şey çıkarılmasın kimseye yardımı dokunmaz bencil biri gibi görünmek istemem çünkü öyle biri değilim
evet kendini doldurdukça bu boş toplumdan uzaklaşıyorsun. ben uzaklaşalı yıllaaaar oldu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evet öyle yapıyor diğerlerinin ne kadar boş olduğunu anlıyorsun
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 633 cevap paylaştı.
8 ayBilge olmak iyidir. Toplumun çoğunluğu sana zarar veriyorsa uzak durmak en iyisi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayKendini kandır sen bu da yeni türedi iyi bir şey değil bu çok zeki çok bilgili oldugun anlamına gelmiyor tam tersi, sosyal varlıklarız asosyallik iyi bir şeye işaret değil
00 Yorumla
8 ayFerrarisini satan bilge :)
Afferin sana aynı kafadayız :)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayKaliteli bir yalnızlık kaliteli bir yalnızlık getirir.
14 Yorumla
Cevap sahibi8 ayPardon depresyon
Soran8 ayAy hayır ben depresyonda değilim 😀
Cevap sahibi8 ayE bacim sosyalleşmek de beyin için önemli yapacak bir şey yok yani 4 4 Luk dost insan ortam yok ki
Soran8 ayEvet maalesef yok
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hayatta herşeyi yaşamak lazım. Elbette kendimizi gelistirmek güzel ama başka şeyleri de ihmal etmeyelim. Hayatın zevkini çıkaralım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayilla uzaklaşmanıza gerek yok. ilim de olsun insanlarda. ha kötü insanlardan uzaklaşın, okuyun, hayırlı olur. okumakta da aşırı gitmeyin derim
01 Yorumla
Cevap sahibi8 ayKuran (Türkçe) ve hadis kitapları da okuyun. En büyük kitaplar onlar
8 ayAynı duruma geldim sonrasında bazı aptallıkların insanlık doğası olduğu bunlardan kaçtıkça doğamızı kaybettiğimizi anladım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. Evet kesinlikle öyle kendin gibi birini bulmak çok zor oluyor
03 Yorumla
Soran8 ayBulamıyorum zaten iyiyim şimdilik böyle sanırım bulmak da istemiyorum yaşım da müsait değil bunun için
Soran8 ayMutluyum elbette
Gizli Üye(30-35)8 ayCehalet tabiki de daha iyi bilgilendikce herkesten uzaklaşiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayNe kadar mantıklı bir düşünce bende öyleyim bence biz oluruz
00 YorumlaBende uzaklaştim.
uzun süre ıçin-iyi gelmeyen çevreden.
Bu sekil Uzaklaşmak ilk önce kendini geliştirmek.. Sonra Ondan kaynakli yeni tanidiklar edinilir01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBilgilenmek insanlardan uzaklaşmamız gerektiğini de öğrettiği için olabilir 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayOt gibi bir hayata merhaba
İnsan duyguları ile var olur
Bu da insan ilişkileri ile gelişir00 Yorumla
8 ayCahillerle ulaşmaktansa kitap okumak daha iyidir. En azından kendini geliştiriyorsun ve en azından bilgin artıyor. Böylece kafan rahat beynin boş olmuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayAsosyallik kötü bir şey değil. İnsan sosyal varlık olsa da, asosyal de olması gerekiyor.
00 Yorumla
8 ayInsanlardan katbekat evladır. 📚
Tabii buna değer insan bulmak da çetinleșen bir süreç olduğu yadsinamaz bir gerçek.
00 Yorumla
8 ayYa bir de biz dedikodu ve bos muhabbet yapmayiz diye geciniyorsunuz lan erkekler. E bu hanimi muhabbetten sogutmussunuz ya lan
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanlardan uzaklaştım, bilgilenmek insanı daha mı asosyal yapıyor sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler