Eşimin iletişim sorunu?

Eşim tartışmasını bilmiyor. Bir konuda bir laf ediyor mesela kırıcı bir laf bunu söylüyorum ona neden böyle söyledin beni kırıyosun diye güzel güzel anlatıyorum. Adam konuşmuyor. Bu defa mevzu niye konuşmuyorsun duvarla mı konuşuyoruma dönüyor. Kendimi çöp gibi hissetmeme neden oluyor. Bana diyor ki önemsiz bir konu cümle kurmaya değmez. Çıldırıyorum gerçekten öfkeden içime atmaktan hasta oldum artık. Tartışma konusu ne olursa olsun dönüp dolaşıp onun konuşmaması ve benim çıldırmama dönüyor konu. Benim sinirlerim çok zayıfladı bu kadar görmezden gelinmeyi kaldıramıyorum. Böyle basit bir tartışmada bile ben ağlayarak ona bişey anlatıyorum o başka yerlere bakıyor ve asla konuşmuyor niye konuşmuyorsun diyorum ona bile cevap vermiyor ben de bu defa salonun ortasında sinir krizi geçiriyorum her tartışma sonunda. Kendimi tanıyamıyorum. Ben çok sağduyulu duygularını kontrol edebilen bir insandım ama eşimle tartışırken kendimi tanıyamıyorum ben kendimi ifade etmeye çözmeye çabalarken karşımda susan bir adam görmek beni başka birine dönüştürüyor. Eşimle çok nadir tartışırız çünkü bu noktaya geldiğimizi bildiğimden ağzımı açıp da bişey demem unutup devam etmeye çalışırım. O da aramız iyiyken çok iyidir sevdiğini belli eder sürekli. Evden işe işten eve zaten benim dışımda bir hayatı yok. Her şeyi benimle yapmak ister planlar yapar ama tartışırken ondan nefret ediyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim aile terapisi düşündüm ama iki arkadaşım gitti eşleriyle. İkisi de memnun kalmadı. Aslında ayrı ayrı bireysel psikologa gitmek daha mı mantıklı olur bilemedim.

Eşimin iletişim sorunu?