Arkadaşlar ailemle sorunlarım var psikolojik sorunlar vs artık evlenmek istiyorum sırf kurtulmak için biliyorum bu kötü bir çözüm ama başka çarem yok maalesef işe git diyenler için gidemiyorum markete bile gitmek istediğimde ailemden izin almak zorundayım bıktım yemin ederim yürüyüşe bile çıkamıyorum izin almadan daraldım nefes alamıyorum artık o yüzden tek çaresi evleneyim dedim hala küçüğüm biliyorum damat ta yok etrafımda üniversite de okumuyorum ne yapmalıyım sıkıldım ağlamaktan yalnızlıktan lütfen bir çözüm bulun bana 🥺
Sakın öyle düşünme evleneyimde kurtulayım falan deme evleneceğin adam da belki seni mutsuz edecek öyle acele karar verme bu işin sonunda yağmurdan kaçıp dokuya tutulmakta var nereden biliyorsun diye sorma sabret Allahtan hayırlısını iste
1
2 Yorumla
Soran
8 ay
Biliyorum çok acele ediyorum ama dayanamıyorum artık arkadaşlarım gibi diğer kızlar gibi özgür yaşamak istiyorum benim de hakkım ama herşeyime karışıyorlar rahat bırakmıyorlar beni çok yoruyorlar ondan bir tek evlenmek aklıma geldi..
Ailen çalışmana izin veriyor mu bi işte çalışırsan hem kafan dağılır hem birikim yapar hemde kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin evlilik çözüm değil asla yaşın kaç okumak için belki geç değildir elinde mesleğin olsa sana çok faydası olur hem ilerde evleneceğin kişi sana kötü davranırsa aldatırsa anlaşamazsanız boşanınca ayaklarının üzerinde durabilirsin maddi zorluk çekmezsin mesleğin olmadan asla evlenme derim
Ah, bu gerçekten zor bir durum... 🫂 Kendini kıstırılmış hissetmen normal ama evlilik, kaçış için doğru bir çözüm değil. Çünkü evlilik, kendi içinde yeni sorumluluklar ve zorluklar getirebilir. Bu durumda öncelikli ihtiyacın, özgürlüğün ve ruhsal sağlığın için sağlam bir temel inşa etmek.
Aileyle konuşmayı denedin mi? Belki yaşadığın baskıyı sakin bir şekilde anlatmak işe yarar. Eğer bu mümkün değilse, güvendiğin bir büyüğünden ya da bir psikolojik danışmandan yardım alabilirsin. Yapacaklarını aceleye getirme, belki de bir iş ya da eğitimle yavaş yavaş kendi hayatını kurmaya odaklanmalısın. Unutma, bu dönem geçici ve sen güçlü bir insansın! 💪💕