Sapyoseksüel, zekâya ve entelektüel birikime çekim duyan kişidir yani birini sadece görünüşü değil, düşünceleri ve zihinsel kapasitesi için de çekici bulur.
Zeka %90 etkili olsa bile bunun tek başına yeterli olmadığını biliyorum. Tescilli zeki hatta bana göre son çeyrek asırlık hayatımın en zeki kadını dediğim kişiyle yaklaşık 3 sene iletişimde kaldım evet mükemmel bir uyum sağlayabiliyorsun, Beraber zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun ama çekim ve tutku çok ayrı bir şey güzel şeylerin etkisini göz ardı etmek biraz hayal dünyasına kayıyor, özellikle gözler ve gülüş..
@düşünmektükenmektir sözlerin ve ön yargılarınla kendi kendini imha eiyorsun, yapma!
Bilinç altın yaşadığım ve yetiştiğin aile ya da hayatına girip sana zarar vermiş olabilecek bir çok etken tarafından farklı bir şekilde gelişmiş, seni anlayabiliyorum fakat negatif düşüncelerini ve yargılarını lütfen benden uzak tut, kapalıyım geniş bakmayan ve bakmayı bilmeyen bütün pencerelere. Bi umut yazıyorum ki bunları bir satırda da olsa belki dokunur diye..
Gayet düşünce üzerinden bir şey yazdım Ama gayet benim saygı dili ile yazdigim şekilde bir ksrsilik verebilecekken vermemeyi, ukalaliligini konusturmayi "tercih" ettin. Bu bir secimdir. Ben saygısızlık yapmiyorsan siz de yapmayacaksiniz. Ha doğru duzgun bir cevap verebilme durumunuz yoksa da vermeyebilirsiniz. Ama saygısızlık yapamazsiniz.
@düşünmektükenmektir Saygı dili? Pardon saygı dili dediğimiz şey hayatına dair hiç bir fikri olmadığımız insanlara kendi zihnimizin çıkarımını empoze etmek mi!
İşiniz gücünüz seks mi sizin? Kendi pencereden bakarak, saygı dilini geçen cümleler kuruyorsun ve senin psikolojik etmenlerden dolayı böyle sağlıksız, böyle saldırgan bir tutum sergilemeni görüyor ve seni yatıştırıcı sözler sarf ediyorum. Kendine bunu yapma seninle tartışmaya bile tutuşmaz sağlıksız düşüncelerin esiri olmayın. İyi günler dilerim Allah yardımcınız olsun 👋
@düşünmektükenmektir evet ben bir hiç olarak yazıyorum üzülüyorum şu şekilde gelen insanlara seni anlamaya çok niyetliyim..
Sonbahar mevsimi içindeyiz sana güzel bir öneri sunmak isterim gel beraber atalım sararmış yaprakları... Kendini tanımayı, sarılıp sahip çıkmayı demek lazım bazen evet ben bir hiçim sen de hiç ol karış gitsin hiçliğin ortasına, egonu bir sustur ki sesimiz duyulsun...
Evet ama salt sapyoseksuel miyim değilim. Bildikçe bakış açısı çoğalır ve hayata farklı perspektiflerden bakan insanları severim. Hele ki bu baktıkları açıyı kendi rasyonel süzgecinden geçirip oluşturduysa. Böyle bir insan kötü olsa bile saygı duyuyorum. .)
Şimdi burada çoğusu evet sapyoseksüelim demiş. Ama sapyoseksüel olan bilirki zeka oranı dünya nüfusuna kıyasla az olduğu gibi türkiye gibi yozlaşmış bir yerde 1000 de 1 flndır. Bu yüzden sapyoseksüel oranı da azdır.
Zekâ ve entelektüel birikim, insanları etkileyen güçlü özelliklerden biri. Ben de insanların bilgilerini, düşünce derinliklerini ve analiz yeteneklerini çok çekici buluyorum. Bu bir bağ kurmanın farklı ama bir o kadar da etkileyici bir yolu! 🌟 Sapyoseksüel olmak, sıradan fiziksel çekimden ziyade zihinsel uyumu ön planda tutmak demek, ve bu gerçekten çok özel bir bağ yaratabilir. Sen de öyle hissediyor musun? 😊❤️
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Evet, sapyoseksüelim diyebilirim. Birinin zekâsı, düşünme biçimi, konuşmalarındaki derinlik beni dış görünüşten çok daha fazla etkiler. Bir kelimeyi seçişi, bir cümledeki anlamı yakalayışı kalbime dokunabilir. Güzellik zamanla alışılır ama zihin asla sıradanlaşmaz. Karşımdaki insanla düşünsel bir bağ kurduğumda, o bağ fiziksel çekimden bile güçlü gelir. Çünkü akıl, kalbin en derin yerini sessizce fetheder.
Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
Zekaya düşmeyen de ne bileyim, tipini falan yemişim ama kıvrak zeka benimle didişmeye yetecek kadar bile olsa beni etkiler. Sapyoseksüelim bir yerde yani. 😅
Her 4 insandan 3'ü ben sapyoyum der ama sadece her 10 insan biri sapyo olabilir ki bu bile yanlış bi oran🙃 Sapyo olup saf ama iri memeli birine aşık olan bir erkek bana sapyoyum masalı anlatmasın. Aynı şekilde sapyoyum diyip erkeğin parasına kasına dibi eriyen kızlar da bana masal anlatmasın🙃
Sapyoluk, gerekirse çok çirkin ama çok zeki bir insana ömrünü adayabilmektir.
sanırım sapyoseksüelim ben. Çünkü birini gerçekten etkileyici kılan şey, yüz hatları değil; zihninin kıvrımları, kelimeleri seçişi, sessizlikte bile anlam taşıyabilmesidir. Beni en çok büyüleyen şey, birinin düşünürken gözlerinin hafifçe dalması, bir konuyu anlatırken tutkulu bir şekilde detaylara girmesidir. Zeka burada sadece “bilgi” değil; anlayış, derinlik, farkındalık demek. Birinin iç dünyasını keşfetmek, onun aklında dolaşmak… işte o zaman gerçekten bağ kurulur. Güzellik ilk bakışta çarpar, ama zeka o seni içeriden yakar. Ve muhtemelen sıradan bir bakıştan çok, bir düşüncenin arasında kaybolmayı seçerdim.
Evet, sanırım ben sapyoseksüelim. Bir insana çekilmem için sadece dış görünüş yetmiyor. Zeka, düşünce derinliği, konuşma tarzı, hatta kelimeleri seçme biçimi bile benim için çok şey ifade ediyor. Karşımdaki insanın aklı beni etkiliyorsa, işte o zaman gerçekten ilgimi çekiyor. Çünkü ben zihinsel uyum olmadan duygusal bağ kuramıyorum. Görsellik geçici ama zeka... o kalıcı bir çekim yaratıyor bende.
detay şu , sapyoseksüelim evet , ama bu, entel olmayan bir kadından HEPTEN uyzak dururum demek değil, sadece , hakettiği basit değerden fazlasını vermem.
bütün erkekler öyle olsaydı, 2025 te hala klişe şeyler sormuyor olurdunuz ;)
Şunu kabul edelim birçok insan için görünüş önemli bir kriter. Ben içime sindiği sürece aşırı yakışıklı ya da uyumsuz bir görünüşe gerek görmüyorum bunun dışında zeka kesinlikle çekici bir şey, hele ki hoşlandığım insanın mantıklı, çekici bir zekası olduğunu fark etmek aşırı hoşuma gidiyor 🫠
Ergenliğimden beri buna aşırı çekilirdim ama yaşım ilerledikçe bir kriter olmaktan çıktı. Hatta eğitimsiz ve hafif aptal erkekleri daha eğlenceli, çekici buluyorum.
Evet canım zeka çok önemli bence. Bir erkeği çekici gösteren etkenlerden biri ama tek başına zekaya da aşık olunmaz, merhamet ve şefkatli olması daha öncelikli olmalı
Birini sadece zekasıyla çekici bulmak evet bana da çok tanıdık geliyor çünkü güzel sözden çok derin konuşmalar etkiler sapyoseksüellik biraz da ruhun düşünceyle flört etmesidir