Hayat; Hepimizin ruhunda izler bırakır. Bazı izler tatlı bir meltem gibidir, geçerken huzur verir. Bazılarıysa bir fırtına gibi eser, her şeyi yerinden oynatır. Ama her biri, kim olduğumuzu şekillendiren birer işarettir. Kaybettiklerinle, öğrendiklerin... Sevdiklerinizle paylaştıklarınız... Düştüğünde, yerden kalkarken hissettiklerin. Hepsi seni sen yapan parçalar.. Onları gururla taşı. Çünkü her bir iz; Yaşanmış bir hikayenin, Kazanılmış bir mücadelenin, Ve hayatta kalmayı seçmiş bir kalbin kanıtıdır. Hayat iz bırakır, Ama o izler sizi olgunlaştırır... Alıntı
Beni olgunlaştıran şey sakinlik değil, fırtınaydı. Sırtıma saplanan bıçak yarasıydı… Hem de hiç beklemediğim bir anda, hiç beklemediğim birinden gelmişti.
O an hayatım alt üst oldu sandım… Ama meğer altı, üstünden daha iyiymiş. Bunu anlamam biraz acı oldu.
Bazen insan sakinlikte değil, fırtınanın tam ortasında büyüyor. Çünkü ancak fırtına dindikten sonra ne yaşadığını, ne hissettiğini ve aslında kim olduğunu fark ediyor.
Güncellemeler
8 ay
Ss için teşekkürler 😊🤗🥰
Hayatın siz de bıraktığı izler fırtınayla mı yoksa huzurla mı oldu?
Hayat bende hem fırtınayla hem huzurla izler bıraktı aslında. Fırtınalar beni yoğurdu, huzur ise o yaraları sardı diyebilirim. Zaman zaman sarsıldım, kırıldım, kaybettim… ama her defasında yeniden başlamayı öğrendim. Huzur dediğimiz şeyin aslında dışarıda değil, içimizde olduğunu fark ettim. Fırtınalar bana direnmeyi, huzur bana affetmeyi öğretti. Şimdi geriye dönüp bakınca, yaşadığım her şeyin beni ben yapan izler olduğunu görüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Hayat bende izlerini fırtınalarla bıraktı, ama o fırtınaların arasında saklı küçük huzurlar da vardı. Her acı, içimde başka bir derinlik açtı. Her kayıp, sevgiyi daha saf hâliyle öğretmeye başladı. Bazen kalbim parçalandı ama o parçalardan kendimi yeniden sevdim. Fırtınalar beni yordu, evet, ama aynı zamanda kalbimi büyüttü. Artık anlıyorum, huzur da, sevda da fırtınanın içinden doğuyor; yeter ki kalbinin yönünü kaybetme.
Zor firtinalardan geçtim hiç kolay olmadi bazen kendimden ödün verdim , bazen sabrettim bazende mutluluğumdan isteklerimden vazgeçtim sonuç olarak huzurluyuz benim için önemliside bu..
Hayat bazen sıcacık bir rüzgar gibi ruhumuzu okşar, bazen de fırtınalarla sınar. Sana hak veriyorum, en çok fırtınanın içinde büyüyor insan. Çünkü o anlarda içindeki gücü, dayanıklılığı keşfediyorsun. Yaralar ağrı verir, bazen unutulmaz. Ama işte o izler, ne kadar güçlü olduğunu sana her gün hatırlatır. 🙏
İnan ki, sana bir kimlik katan o fırtınaların tam ortasından geçtiğin için bugün buradasın, daha bilge, daha sağlam. 🌟 Ve en güzeli, her yara yeni bir hikayeye dönüşüyor; seni sen yapan bir hikaye. 🕊️