Bazı kızlar, badboy erkeklerde bastırdıkları yanlarını görür. Asi duruş büyüler, özgüven cezbedicidir. Ama aynı ateş ısıttığı kadar yakar da. Zamanla o özgürlük duygusu yerini kırıklıklara, bazen de şiddete bırakır. Sevgiyle savaş birbirine karışır. Belki de çeken şey aşk değil, tehlikenin içinde kaybolma cesaretidir.
Bazı kızlar neden asi, baskın karakterli erkekleri önce çekici bulup sonra nefret eder hale gelir sizce?
Benim hiç dikkatimi çekmiyor asi ya da baskın karakterli erkekler, hatta tam tersi bana pek hoş gelmiyorlar Bazı insanlar o tarzı çekici bulabiliyor ama ben o sert tavırlardan, fazla özgüvenden ya da ben bilirim havasından hoşlanmam. Ne kadar güçlü olursa olsun, saygılı, empatik ve dengeli bir tavır sergileyen biri çok daha etkileyici geliyor yüzden ben uyumlu, sakin, kendini kanıtlama derdinde olmayan erkekleri daha çekici buluyorum
Bence ilk başta, ilişkinin ya da yeni tanımanın heyecanıyla bazı şeylerin farkında olunmuyor. O baskın, yoğun davranışlar çoğu zaman sahiplenme veya benimsenme gibi algılanıyor. Karşı taraf, bunu yanlış yorumlayabiliyor; sanki sınırlar zorlanıyor gibi hissedebiliyor.
Ama zamanla, birbirini daha yakından tanıyınca, bu davranışların aslında sahiplenme ya da benimseme duygusundan kaynaklanmadığını fark ediyorlar. Aslında hissettikleri şey çok daha farklı, belki ilgi, belki merak, belki de sadece heyecan…
Ve bunu anladıklarında, çoğu zaman bu yoğun tavırlar kendiliğinden geri çekiliyor. İşte o zaman insan, hem karşısındakini hem de kendi duygularını daha doğru bir şekilde görebiliyor.
Baskın karakter olması ve çekmesi ayrı saygısızlığa teşebbüs etmesi ayrı buna izin vermesinler detaylı gözlem ve konuşmalarını cımbızlama yöntemi ile her şey çıkar ortaya. Saygı çok önemli bunu gerçekten atlamamaları lazım
Bence bunun nedeni çoğu zaman başta asi ve baskın karakterli erkeklerin özgüveni ve karizmatik duruşunun çekici gelmesi. İlk başta bu enerji heyecan verir, merak uyandırır ve farklı hissettirir. Ama zamanla bu özellikler, özellikle sabır ve empati bekleyen ilişkilerde sorun yaratabilir. Asi ve baskın taraf, kontrolcü ya da anlayışsız bir hâle dönüştüğünde başlangıçtaki cazibeyi yerini hayal kırıklığına bırakır. Yani mesele çekicilik değil, uyum ve karşılıklı anlayışla ilgili. İnsanlar başta heyecanı sever, sonra dengeyi ve güveni aramaya başlar.
Böylesine asi ve baskın karakterlerin birçok kişiyi ilk etapta etkilediğini söyleyebilirim; çünkü bu tip insanlar genelde özgüvenli, ilgi çekici ve sıradışı görünür. Fakat ilişkilerde bu büyü zamanla sönümlenebilir, çünkü baskınlık bir süre sonra sağlıklı iletişimin önüne geçebilir. Çekicilik yerini huzursuzluğa bırakabilir. Hissettiği duygular aşk mı yoksa o kaotik tutkunun büyüsü mü, buna karar vermek bazen uzun zaman alır. 🌪️❤️
Baskın erkekler daha çekici ve daha erkeksi bence, bende baskın bir karakter olduğum için baskın bir erkek isterim ama bu baskınlığı abartıp zamanla sınırı aşmaya dönüşürse soğumak da normaldir.
ilk başta baskın karakterli erkekler dediğimiz maço erkekler koruyup kolluyor güzel seviyor gibi gözüksede daha sonra bunun aslında erkeksilikle alakalı olmadığını ve tamamen toxic bir kişilik olduğuna karar veriyoruz...