Farkettim ki... Beni arıyormuşsun şaanem, Geçmişin kirli, hastalıklı ve karanlık sokaklarında... Unutmak mı? Zor geldi yoksa en mutlu olduğun anda hatırlamak mı? Duydum ki... Benden sonra, yalnızlık yerimi almış, Sen , benim yalnızlığımla baş başa kalmışsın be şaanem...
Yaşamak... Sabun köpüğü misali tenimde, Üflesen uçardı belki hayal kırıklıklarım, karamsarlığım , yorgunluklarım ve bütün olamamışlıklarım.. Artık o da olmaz be şaanem.. Aza tamah etmeyeni daha büyük sınavlar beklermiş, Biz içinde olduğumuz sınavı kaybettik be şaanem..
Biliyorum ki sen yine iyi şeyler söylemeye devam edeceksin sessizliğinle, Yaşamak! senin için tüm çiçeklerin içinde bulunduğu bir loda, Çiçekler daima gün ışığında mı? büyür şaanem, Karanlığa, suya hiç mi ihtiyaç duymaz... Hani her şey bir dengedeydi ışığın parlaması için karanlığa, Gecenin gündüze , yalanların gerçeğe ihtiyacı vardı.. Hep böyle sessiz mi kalacaksın şaanem?
Sessizlik en acı verici şey değil miydi? Bünyesinde herşeyi barındırdığı için... Uzun kompozisyonlar değil , uzun yazılarda değil... Bir kaç kelime bile yeterdi...
Yaşamak bazen bir lütuf, bazen de ağır bir sınav gibi hissettiriyor. Güzel anlarda nefes bile başka kokar, her şey anlam kazanır. Ama zor zamanlarda aynı nefes bile boğar insanı. Yine de her sabah gözlerini açabilmek, yeniden başlayabilmek büyük bir şans. Çünkü acı da sevinç de bizi tamamlıyor. Hayat ne tamamen armağan ne de ceza, ikisinin arasında bir denge. Yaşamak, o dengeyi bulma yolculuğudur.
Aslında bu sorunun cevabı biraz da hayata hangi pencereden baktığın ile alakalı.
Örneğin ben bilirsin ki hep pozitif açıdan hayata bakmayı severim😇🥰. O yüzden diyorum ki yaşamak kesinlikle bir lütuftur.
Düşünsene, milyarlarca olasılığın arasından sen oldun; nefes alabiliyor, gökyüzüne bakabiliyor, sevdiklerinin sesini duyabiliyorsun 😇✨️. Her sabah yeniden doğuyorsun aslında.
Yaşam, kusurlarıyla bile büyüleyici; çünkü hissetmek, düşünebilmek ve sevebilmek yalnızca hayatta olana verilmiş bir ayrıcalık.
3
4 Yorumla
Soran
7 ay
Bilmez olur muyum her seferinde hayran kalıyorum. Ben bu kadar karamsarken diğer insanlar nasıl oluyorda mutlu olabiliyoryada hayata pozitif bakabiliyor diye düşünmeden edemiyorum..
aslında bu biliyorum ki daha cok yaşadığın hayatla alakalı bir durum. çünkü senin karakterini oluşturan, kişiliğinin oturmasına sebep olan sey hayatta yaşadıkların, tecribe ettiklerin, olaylar karissindski tekpilerin ve tabiki etrafındaki insanlar ve onlarin ruh halleri, yetistirilis tarzi... falanda filan... bu şekilde uzağa gider liste. ama benim asıl demeye çalıştığım şu ki, insanın karakterinin oluşmasında çok fazla etken var ve tüm bu etkenler senin hayata bakışını etkiliyor
Son nefesime kadar yaşamak bir lütuf benim için.. Sonsuza dek var olmayacağım bu gezegende ve gidecek başka bir gezegende yok. Olduğum yerden, ruh bedenime geri dönmeksizin terk edene kadar mutluyum o yüzden..
1
6 Yorumla
Soran
7 ay
Oooo bu bakış açısını sevdim 🙏 haklısın esasında..
Yaşamak, bazen bir lütuf gibi görünür, bazen de bir lanet gibi ağır gelir omuzlarımıza. Senin kelimelerinde yaşamla bir savaşı hissettim; acısı derin, sessizliği boğucu. Ama unutma, her karanlık gün ışığını yaratır. Su da karanlıkta kök bulur, çiçek de o sudan güç alır. Bu dengeyi anlamak ve onun içinde doğup büyümek, gerçekten yaşamaya başlamak demek. Bana sorarsan, yaşamak bir lütuf. Çünkü her şey değişebilir. 🌱🕊️
insan varlığını kimseye kanıtlayamaz. var veya yok olduğumuzu bizden başka kimse bilemez. var olduğumuzu kanıtlamanın tek yolu vardır; aşk. bir başka insanın bedeninde de can buluyorsanız, kendi varlığınızı farkedebilirsiniz.
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Öyle hakikaten.. fakat o aşk denilen Duyguyu yafa her neyse bilmiyorum.
Olmaz o zaman denge bozulur. Hep şekerli şeyler yenilir mi? Arada şöyle bol acılı da yemek lazım. Akşam yemekte attım ağzıma bi acı biber turşusu ciğerlerime kadar açıldım ahaha
Tuzunu sirkesini dengeli katınca acı olmuyor turşu normalde özellikle acı bir ürün kullanmazsan. Bazıları özellikle tuzu çok katıyor ben sevmiyorum. Bir de beyaz sirke kullandım bu sefer çok daha hafif bir turşu oldu yemesi de daha keyifli o sirkenin aroması burna gelmiyor 🤩
1 litrelik cam kavanoza 1 su bardağı sirke,1 avuç soyulmuş sarımsak ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu yeterli oluyor. İçine hangi malzemeleri ne şekilde kalacağın sana kalmış. En son da şişenin tepesine gelene kadar kaynar su eklersen bir kaç gün sonra turşun hazır olur 🤩
O zaman bunu da al.. ●sağlam bir kavanoz ve kapak kullan. ●sarımsakları kavanozun en altına, ortalarına ve en üstüne dağılacak şekilde kat. ●en son kapağı sıkıca kapattıktan sonra ters düz et. Sonraki gün tekrar ters düz et ki içindeki her şey homojen bir şekilde tepkimeye girsin. Tepkime diyorum çünkü yemek yapmak fizik ve kimyanın karışımıdır 🤩
Uzanmalı o dal benim ağacımın bir parçası ise… keşke şiirler değil insanlar konuşabilseydi razı olurdu insan sınavlara. Şaaane günleriniz olsun Şaane bey günaydın ☀️
﴾16﴿ Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık. ﴾17﴿ Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, onu kendi katımızdan edinirdik, bunu asla yapmayız.