Bazen en parlak gülümsemelerin ardında en sessiz acılar gizlidir. İnsan, yüreğindeki ağırlığı belli etmeden yaşamayı öğrenir çünkü herkes anlayamaz, herkes taşıyamaz. O yüzden gülümsemek, bir tür savunmadır; kalbi korumanın en zarif hâlidir. Kimseyi üzmemek, güçlü görünmek ya da kendini kandırmak için bile takılır o gülümseme.
Peki gerçekten hangisi daha gerçek, yüzümüzdeki tebessüm mü yoksa içimizdeki sessiz kırgınlık mı?
Her gülümsemenin altında bir kırgınlık gizli olabilir mi?
Gülümseme bazen sadece “maskedir”, bazen “dirençtir”, bazen de “güçlü görünme” çabasıdır. Bir insan gülümserken içten içe kırgın olabilir, çünkü o kırgınlığını göstermek istemez. Belki “zayıf görünmekten” korkar, belki artık anlatmanın faydasız olduğuna inanır, belki de kendi acısını başkasına yüklemek istemez. O yüzden gülümsemek, bir tür sessiz savunma haline gelir. Bir “iyiyim” deme biçimi, aslında “iyileşmeye çalışıyorum” anlamında. Ama her gülümsemenin altında kırgınlık vardır demek de doğru olmaz; bazı gülümsemeler gerçekten şükran, barış ve kabullenme doludur. Yani bir gülümseme, bazen kırgınlığın maskesi olur; bazen ise o kırgınlığın içinden doğan bilgelik.
Mutsuz insanlar çoğu zaman kırgınlıklarını ve acılarını kendi içinde taşır gülüşlerini ise sadece güven duydukları Insanlara gösterir. Dışarıdan bakıldığında her şey yolundaymış gibi görünür ama aslında içlerinde ağır bir yük vardır Bu yüzden bazen yüzlerindeki gülümseme mutluluktan değil sabırdan veya dayanma çabasından kaynaklanır
Her zaman her insanın yoktur. Zaman zaman hepimiz hayatın zorluklarını yaşıyoruz. Önemli olan tüm zorluklara göğüs gererken, kendimizi ve sevdiklerimizi bi nebze de olsa mutlu etmek 🌸✨
Davetine icabet edeyim dedim hocam 😅 Öncelikle çok anlamlı bir soru sormuşsun. Bazen en parlak gülümsemelerin ardında en sessiz acılar gizlidir. İnsan, yüreğindeki ağırlığı belli etmeden yaşamayı öğrenir çünkü herkes anlayamaz, herkes taşıyamaz. O yüzden gülümsemek, bir tür savunmadır; kalbi korumanın en zarif hâlidir. Kimseyi üzmemek, güçlü görünmek ya da kendini kandırmak için bile takılır o gülümseme.
Peki hocam sence gerçekten hangisi daha gerçek, yüzümüzdeki tebessüm mü yoksa içimizdeki sessiz kırgınlık mı?
Üzerindeki gülümsemenin aldatıcı bir “zırh” olduğunu hissedebilirim. İnsan bazen en dipteyken bile gülümser, çünkü bu, kendine ve çevresine karşı güçlü görünmenin bir yolu olur. Ama gerçek şu ki, gülümsemenin zarafetiyle içindeki karmaşanın derinliği bir arada yaşayabilir. Hangisinin daha gerçek olduğu sorusuna gelirsek, sanıyorum her ikisi de bizim bir parçamız. Gülümsemek dış dünyaya açılan pencereyse, içimizdeki sessiz kırgınlık da en saf, en gerçek yanımızdır. 🌙
Her gülümsemenin altında değil fakat … Bazı gülümsemelerin altında derin bir kırgınlık gizlidir.
Bazen acımızı belli etmemek için, bazen de üzgün olduğumuzu kimse fark etmesin diye gülümsemek zorunda kalırız.
Bizi gerçekten tanıyanlar, ne kadar gülümsesek de içimizdeki kırgınlığı hisseder. Ama bizi tanımayanlar , o gülümsemenin ardındaki sessizliği asla anlayamaz.
Yine de her şeye, herkese rağmen hayata gülümsemek gerekir. Çünkü gülümsemek bazen bir direniştir, bazen de içimizin hâlini Rabbimize emanet etme şekli…
Rabbim yüzümüzden de, kalbimizden de gerçek gülümsemeyi eksik etmesin.
yuzumuzdeki tebessum. acının ardina saklanmak. savunma mekanizması gibi. ya da cam fanusun içine saklanipta bak acımadıki diyip dertlere el salliyip gülmek☺️🙋🏼♀️yapamam sanirdimda artik bende çok guzel başarıyorum ağlamam gerekli yerde gülüşümün ardindan göz kırpıyorum🤪. birazda meydan okumak gibi geliyor guçlü hissettiriyor gülmek.🤗 bak beni yenemedin ben halaaa gülebiliyorum nekadar canimi acıtsanda ben iyiyim
Genelde gülümseyen birisiyim kalbi çabuk kırılanlardanım bu sebeple çabuk üzülürüm ama belli etmem sessiz kırgınlıklarım olur yine de başkasına yük olmak istemem beni anlamiyorlarsa çok çabalamam kendi kendimi tamir ederim.