Bakar görür içini görür alem der benim bir yansımam dırımdırım

Bakar görür içini görür alem der benim bir yansımam dırımdırım

23 senedir uygun ortamı bekliyorum ama gelmek bilmiyor.
Uygun ortamı oluşturmaya kalksam, bu coğrafyada kesinllikle mümkün değil.
Bunun için birazda olsa kendimi kandırmayı başarıp, kendi hayal dünyamda az bir sürede olsa kalmaya çalışıyorum, ordaki huzuru ve hayal ettiğim hayatı şu koca 23 senede yaşayamadım.
Ama bu benim çöküşüme sebep oluyor ve üzülüyorum, çünkü mantığım burada devreye girip bana sesleniyor, diyorki"Daha nereye kadar kendini kandıracaksın, yaşadığın hayat ortada, çevre ortada, yalnızlığın ortada. Sinir sistemlerin ile oynamayı bırakmalısın"...
Ben o yüzden olabilecek şeyler üzerinde düş kuruyorum. Aslında son zamanlarda hiç kurmadığımı da farkettim. Ayaklarım yere basıyor ve minimal hayatımda mutluyum. Okumak, yazmak, çizmek yetiyor. Bir de tabiatla iç içe olmak. Beklentiler cehennem ya. Beklemem kalkarım yapabileceklerimi yaparım.
Yapabileceklerimizi yapsak bile asıl beklentimiz olmadığı müddetçe herzaman birtarafımız eksik olarak hayatımıza devam ederiz (etmekte güçlük çekeriz) Örnek verecek olursam= Kasaptan mangallık et aldın ve her şey yerli yerinde sanarsın ama asıl olay, etin soslar ile avcallanması gerekiyor du ve sen onu unutup, eti mangala koydun. Yediğin şey mangal kömüründen farksız olur
Niye öyle yapıo sonradan üstüne tuz ve kekik ekliyorlar o da güzel oluyo skkdk
Herşeyin bir vakti vardır kazanmanın kaybetmenin ölmenin yaşamanın... Ve bu içimdeki cevher içinde geçerli vakti geldiğinde her şey olur... Ama herşeyi önceden düşünüp hesap kitap yapmakta var olası adımları tartmak...
Işığımı besleyen ortamlarda bulunmaya, gerekirse o ortamı kendim oluşturmaya çalışırım. Ama ışığım ortamdan bağımsız parlamaya devam eder. ✨😒✨
Bunun mümkün olmadığı dönemlerden de geçer insan bazen.. bazı tohumların filizlenebilmek için önce soğuktan geçmesi gibi.. Ayaz da büyümenin bir parçası ama yıkıcı olmaması için orada fazla kalmamak önemli. ❄️🌱✨
Kesinlikle ait olduğu toprağı bulmak önemli🌿
🌿✨
Hayat aslında o ortamı kendin yaratma cesaretini bulduğunda başlıyor. İçindeki cevher, başka birinin fark etmesini beklemeden parlayabilmeli. 🌟 Bazen bu cesaret, bir zorlukla karşılaştığında, bazen de seni anlayan bir sese kulak verdiğinde ortaya çıkar. Ama unutma, cevheri senin kadar kimse koruyup büyütemez. 👘✨ Hayatta harika şeyler beklenmez, tasarlanır.
Cevap
8Cevap
Kimseye kolay kolay açmam kendimi açabilene açılırım sadece evet uygun kişi ve ortam lazım
ben oluştururum genelde
Duruma bağlı. Uygun ortam yoksa çevremi düzenler ortamı dönüştürürüm. Varsa da değerlendiririm
Bu aralar pek bişi yapmıyorum cevher cıkarmak yorucu iken. Var mı yok mu o da muamma.. en iyisi yorucu işlerden uzak durmak
Ortamı ben oluştururum lakin bunun için o modda olmam lazım
Kendimi kanıtlamak için neden fırsat kollayayım ki? Zaten kumaştan anlayan terziler her yerde bulunur zannımca.
Boyle ılık motivasyonlara bel baglarsaniz hayat sizi sever
Ne motivasyonu?
Uygun ortam diye bisey yoktur
Ne vardır
Sktr et
Beklerim eğer gelmeyecek gibi ise ya da gelmesi uzun sürecekse kendim oluştururum. Sabırsızım da
Hazır hissettiğim zaman ben oluştururum.
Ortam gelecek diye beklemem.
Uygun ortamı oluştururum, bekle bekle nereye kadar
Beklerim
Beklerim
Ortamı yaratırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?