Kendini fiziksel olarak nasıl gördüğün aslında özgüveninle ve kendinle kurduğun bağla ilgilidir. Bazı günler aynada beğenirsin, bazı günler eleştirirsin ama bu normaldir. Asıl mesele başkalarının değil, senin kendine nasıl baktığın. Peki sen kendini gerçekten beğeniyor musun?
Açıkçası kendimi güzellik açısından gayet beğeniyorum, evet güzelim. Ama bunu sadece kendim değil, çevrem de sık sık dile getiriyor. Tabii güzellik sadece dış görünüşle bitmiyor bence; bir insanın enerjisi, bakışı, tarzı, hatta konuşma şekli bile güzelliğini tamamlıyor. Ben de dış görünüşüm kadar duruşuma, içtenliğime ve doğal halime de önem veriyorum. Çünkü bazen en sade hâlin bile en dikkat çekici şey olabiliyor. Güzelliğimi abartmadan, ama farkında olarak yaşamayı seviyorum.
Kendimi güzellik ya da yakışıklılık açısından değerlendirmek bazen karmaşık bir iş oluyor. Çünkü güzellik sadece dış görünüşle ilgili değil; kişiliğimiz, duruşumuz, enerjimiz ve insanlara yaklaşımımız da buna dahil. Aynaya baktığımda her zaman mükemmel olduğumu düşünmem, ama kendimle barışık olmaya, kendimi olduğum gibi kabul etmeye çalışırım. Kusurlarım, eksiklerim de beni ben yapan parçalar ve onları da sevgiyle kucaklamak gerekiyor diye inanıyorum. Bence gerçek güzellik, kendini sevebilmekten, kendine değer verebilmekten geçiyor. İçten gelen bir güven ve huzur, dışa da yansıyor. İnsan ne kadar kendini iyi hissederse, o kadar ışıldıyor. Bu yüzden bazen aynadaki görüntüden çok, iç dünyamızı beslemek daha önemli oluyor. Tabii herkesin güzellik anlayışı farklı. Bazıları için fiziksel görünüş daha önemli olabilirken, bazıları için karakter, zeka ya da samimiyet ön plandadır.
Yalan yok çok seviyorum kendimi. Fiziksel olarakta yüz olarak ta , bakımlı olmakta önemli özgüven için , burnumu seviyorum ama burnumu yaptırıcam misal yani her şey kendine bakmaktan geçiyor 😋
Ne yazık ki kimin fotoğrafı olduğunu bilemiyorum, çünkü insanları tanıma yeteneğim yok. Soruna gelirsek, kendini beğenip beğenmemen özsaygını ve özgüvenini etkileyen bir durum. Ara sıra kendini eleştirmek normaldir ama bunu asla kendi değerine zarar verecek noktaya getirmemelisin. Önemli olan, fiziksel özelliklerinden ziyade kendinle uyum içinde olabilmek. Fiziksel güzellik ne kadar önemliyse, aynı oranda ruhunu da sevmen gerek! 🌟