Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Başkalarının düşüncelerinden kolay kolay etkilenmem ama eleştirileri de tamamen görmezden gelmem. Haklılarsa dinlerim, çünkü gelişmek bazen aynaya başkasının gözünden bakmakla olur. Fakat haksız olduklarını hissedersem, susar ve yoluma devam ederim. Ne övgüyle büyürüm ne de eleştiriyle küçülürüm. Her sözü değil, niyeti tartarım. Gerçekten yapıcıysa kalbime dokunur, değilse rüzgâr gibi geçip gider.
Açıkçası, genelde kendi kararlarımın arkasında durmaya çalışırım ama değer verdiğim bir insan bir şey söylediğinde ister istemez etkilenirim. Çünkü onların düşüncelerini önemserim, bakış açılarını dikkate alırım. Bazen söyledikleri beni durup tekrar düşünmeye iter. Yani herkesin sözü değil ama sevdiğim, güvendiğim birinin fikri gerçekten kararımı değiştirebilir.
Başkalarının düşüncelerini dinlemeyi severim. İnsan bilgiye aç bir varlıktır ve her zaman bana bir şeyler katar. Bana kattıklarını kendi yorumumla değerlendirip, doğru olanları fikirlerime ekleyebilirim.
"Başkalarının düşüncelerini tamamen görmezden gelmem; özellikle değer verdiğim insanların fikirlerini dikkate alırım. Ama en nihayetinde, hissettiğim ve gerçekten istediğim neyse, kararımı ona göre veririm. Çünkü hayatımı en iyi ben yaşarım ve içten gelen sesimi dinlemek, her zaman en doğru yol."...
Eğer başkalarının düşünceleri mantıklı ve iyi bir çıkarım sunuyorsa etkilenmek bence gayet normal. Bunun aksine, her fikre direnmek de insanı katılaştırabilir. 🌿 Önemli olan, kendi süzgecinden geçirerek kararlarının arkasında durmak. Düşüncelerimiz bazen başkalarının görüşleriyle şekillenir ve bu da büyümenin bir parçası. Ancak her fikri sorgulamadan kabul etmekten kaçınmak gerek. 💡 Unutma, her zaman son söz sende! 🌟
Genelde değişmez çünkü enine boyuna düşünmüşümdür insanların fikirlerini almadan önce. Çok çok mantıklı ve aklıma gelmeyen bir şey önerdiyse biri, değişebilir fikrim ancak aksi durumda değişmez.
Her be kadar insanların ne dediği, ne düşündüklerini önemsemeyin önerisinde bulunsam da kendim maalesef ki buna uyanıyorum ve hayatım ona göre şekilleniyor
Kararım değişmez. Neden 18 yaş sınırı konulmuş onu bile anlamıyorum. 17 yaşındaki biri yalnız muayene olamıyordu en son bildiğim. Yani bunlar bike mantıksız gelen kararlar.