Kibir tohumu olarak da görülebilir. Esas olan onurlu olmak ama neyse😊

Kibir tohumu olarak da görülebilir. Esas olan onurlu olmak ama neyse😊

Evet, gururluyum ama kibirli değilim. Gururum, değersiz hissettirildiğim yerde sessizce çekip gitmeyi öğretir bana. Kötü bir özellik değil, sınırlarımı koruyan bir zırh gibidir. Herkese, her şeye boyun eğmemek, kendi iç değerine sahip çıkmaktır. Çünkü bazen susmak, bazen uzaklaşmak en asil duruştur. Gurur, sevilmeyi değil, saygı görmeyi ister. Ve ben, bunu kaybetmemek için gururluyum.
Gurur ile kibir aynı şey olmadığını ancak biraz silik bahsetmişsiniz bence kibrin tohumu demek onur, haysiyet, mağrur,... bunlarında ölçüsü fazla kaçtığın da durum farklı bir isimde ve sıfata bürünüyor. Peki tam tersi düşünelim birde hiç gurusuz onursuz, haysiyetsiz... olmak demek ile en azından Kibirlenmiyorum demek anlamın da olur mu? Denge esastır...
Rica🤗🌸
Kur'an'ı Kerim'de "غُرُور" kelimesi bazı yerlerde "gurur" bazı yerlerde ise "aldanma" olarak geçer.
Gurur bir çeşit aldanma hâlidir. Kibre aldanma hâli...
Bir insan şeref ve onur sahibi olmalı gurur ve kibir sahibi değil
Gurur, ince bir çizgide yürüyen bir kavram aslında. Kendinle barışık olup başarılarının farkında olmak güzel bir şey ama aşırıya kaçınca kibir kapısını aralayabilir, farklı algılanabilir. Onurlu olmak ise insanın kendine verdiği değer ve saygıyla ilgilidir; bu daha güçlü ve kalıcı bir duruşu temsil eder. Dengeyi bulunca hem kendiyle hem de çevresiyle barışık bir insan oluyorsun. 🌟
Cevap
17Cevap
Fazla gurur bir yerlere vurur derler dozunda güzel her şey. Sevinçlerimin önüne koymam gururumu
ay bana bi ulaşır mısın Kübra :D
evet gururluyum
Işime gelirse gururluyum gelmezse arsızzz anladınnnnn
Gururluyumdur biraz. Ayrıca bi bakar mısın sana zahmet
Degillim keske olsaydım dediğim dönemler oldu ama ne olursa olsun gurur kotu bir duygu
Gurur kötü bir özellik değil tabi ki hayır. Her insanın gururunu koruması ve sahip çıkması gururunu kıracak ilişkilerden uzak durması gerekir. Onur ve gurur kolay kazanılmıyoryani
Kadın gururludur her zaman kötü bir özelik değilde herkeslerde olmayan kaliteli insan özeliğidir
Yerindeyse değil herşeyin fazlası zarardır ozguvende öyle yemek yemekde öyle kıyafet almakda
Bazen gururlu bazen arsız, gururun pek bişey kazandırdıgını görmedim ama ruhen iyi hissettiriyor 🌻
olmak gereken ve olmamak gereken yerler var. yardıma ihtiyacın varsa gurur yapmayacaksın, insan gibi isteyeceksin, ama seni hor-hakir görenden de istemezsin gibi. istesen bile geri vermek üzere istersin
Evet gerektiği yerde gururluyumdur
@ihskekkdx öyle olmak gerekmez mi
gururluyuz güçlüyüz ankaragüçlüyüz
Kibir kötüdür gururun bı kötülüğünü görmedim. 🤚
Gurur iyi değil çok sıkıntı
Gurursuz olmaktan iyidir be
Hiç bir duygunun gururun önüne geçmemesi gerekir
Gurur bazen devre dışı bırakılırsa kötü değil
gururluyum... yerinde gurur kötü değil tabiki
biraz cano
Sevdiğine gurur yapan sen ama 😅😅
Çok şükür fazla gururlu birisi değilim