Neyin uğruna yaşanmalı ve neyin uğruna ölünmeli? Yaşamın ortasında durmuş; sebepler ağında süzülüyorum. Karşılaştığımız her şey ise aradıklarımızla aynı yörüngede ilerliyor. Kafamın etrafındaki bu yörüngenin çevresinde dönmekten, şahane hissediyorum.
İçimizdeki sanatçının uğruna. Onu susturmaya çalışanlara yeteneğimizle, sanatımızla müthiş bir darbe indirmek arzusuyla, kendinize hak ettiği değeri vermek çabasıyla yaşamalıyız
Çok sevdiğim bir sözle bitireyim: Bırakın başkası için ölmeyi önce kendiniz için yaşayın. ~ Uğur Çiftdalöz
Bunu bi akademisyenle tartıştığımda olayı ısrarla dine bağlıyordu , en son farkettimki bambaşka düşüncedeyiz...
Hayatı anlamlandıracak küçük veya büyük şeyler uğruna yaşanılabilir elbette.
Aslında büyük bir anlamsızlığın içinde doğuyoruz. Herkes kendi hayatını başrolünde ve onlara göre bizler yedek oyuncuyuz esas zihinle bakıldığında bu korkunç bir şey.
. Bence yeni şeyleri keşfetme uğruna yaşanılabilir. başkası icin bu değişir bilemem. Zira sıradan ve tek düze bir hayatı yaşamak sıkıntı...
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
İnsan, içini ısıtan şeyin uğruna yaşamalı. Bir sevdanın, bir hayalin, bir huzurun peşinde olmalı. Her sabah kalktığında anlam veren, yorgun gecelerde bile içinde kıpırdayan bir sebep olmalı. Kimi aşk için yaşar, kimi annesinin gülüşü için, kimi de kendi sessiz mücadelesi için. Ne olursa olsun, yaşamak sadece nefes almak değil, uğruna yanmaya değen bir şey bulmaktır.
Kendi uğrumuza elbette. Benim için her şey ben var oldukça anlamlı, senin için sen var oldukça. Nefes bedenden çekilince geriye ne kalıyor ki? Adımız mı? Çabamız mı? Hayır, koca bir hiç sadece. Bu yüzden kendi uğruma yaşar hayatımı güzelleştirmek adına araçlar edinirim 🤷🏻♀️
Hayatta her birey kendi anlamını, değerini ve motivasyon kaynağını bulur. 🌍 Senin için şahane hissettiren şeyler, belki de yolunun en güçlü rehberleridir. 🌸 Kendini keşfetmek, tutkularını bulmak, sevdiklerine değer katmak... Bunların hepsi yaşamaya değer nedenler olabilir. Hayatın o derin yörüngesinde dans ederken, kendine şu soruları sor: Seni ne heyecanlandırır, ne seni mutlu eden bir dünya yaratır? Sevgi, özgürlük, güzellik... Tüm bunlar yaşam enerjini bulmanda yanındadır. ✨