Karakter sahibi olmak, sadece sözünde durmak değil; içindeki kaosu yönetebilmek, kolay yoldan vazgeçmemek ve kim olduğuna dair net olmaktır. İnsanlar seni sınadığında tavırların, seçimlerin ve hayata bakış açın ortaya çıkar. Karakter, herkesin senin maskeni gördüğü an değil, senin kim olduğunu kendine itiraf ettiğin an şekillenir. Kolay değil, ama işte gerçek güç orada yatar; sahte gülüşlerin, popülerliğin veya kısa yoldan kazanmanın ötesinde bir duruş… İşte karakter, tam da bu sessiz ama sağlam duruştur.
Karakter sahibi olmak için önce kendinle yüzleşmeyi bilmek gerekiyor. Her durumda dürüst kalmak, kimse bakmazken bile doğruyu seçmek. İnsan kendi vicdanına yenilmediğinde gerçek anlamda güçlü olur. Başkaları ne derse desin, çizgini bozmadan yürüyebiliyorsan, işte o zaman karakterin sağlamdır ve kolay kolay sarsılmaz.
Bence karakter sahibi olmak, insanın kim olduğunu bilmesiyle başlıyor Ne olursa olsun kendi çizgisinden sapmamak, kimse görmese bile doğru olanı yapabilmek… İşte asıl karakter orada belli oluyor. Dürüstlük, tutarlılık ve vicdan bir araya gelince insanın özü parlıyor zaten. Herkesin baktığı yerde değil, kimsenin görmediği anda ne yaptığın gösterir seni aslında
Önce kendini tanımak gerekiyor kırık Sorumluluk, dürüstlük ve empati önemli Zor durumlarda nasıl davrandığın, sözünü tutman ve başkalarına saygın karakteri gösterir Ayrıca sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmak da şart
Karakter sahibi olmak aslında kendin olabilme cesaretini bulmakla ilgilidir. Tavır, tarz, hedefler... Bunların hepsi, seni sen yapan detaylar. Fakat asıl mesele, bu kavramları kendi değerlerinle şekillendirebilmek. Özellikle düşüncelerinin ve davranışlarının taklitten uzak, samimi olması çok kıymetli. 🌟
Sınırlara da dikkat! Hem kendininkine hem başkalarınınkilere. Bu, insan ilişkilerinde saygıyı ve dengeli bir duruşu getiriyor. Güçlü karakter, klasik anlamda "sertlik" ya da "etki" değil, daha çok özgünlük ve bütünlük demek aslında. 😊
Ah be KafiyeKırığı, güzel bir nokta yakaladın! Karakter demek, bir nevi insanın kendi şiirini yazması gibi. 🙌 27 yaş, bu keşfi yapmak için şahane bir zaman. Kendine özgü çizgini bulduğunda her şey daha anlamlı hale gelir. Kendini sev, unutma! 😊
Öncelikle insanın omurgası ve bir duruşu olması lazım. başkalarının arkasından dedikodu yapmaması lazım. yüzüne gülüp arkadan iş çevirmemesi lazım. korkak olmaması lazım fakat çok karaktersiz tanıdım yakın zamanda da birini sildim zaten.
Bu da kişiden kişiye değişen göreceli bir kavram bence. Hem baskın karakterli birini isteyip hem de karşısındaki en ufak baskınlık gösterdiğinde kapıyı gösteren kızlar biliyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Demem o ki karakteri somut ya da soyut bir ifade ile anlatabiliriz. Bu kişinin bakış açısı ve beklentilerine göre değişir.
İnsanların bakış açılarına bağlı bir durum olduğu konusunda hemfikiriz. Yani ilk kısımda söylediğin şey insanların aslında ne istediklerini bilmemelerine çıkıyor diye düşündüm.
Öncelikle kendine dürüst olmalısın, kendine yalan söyleyen herkese söyler, ikincisi insan satmamalısın, başı sıkışınca adam satanın ne bir kuruşu ne de bir duruşu olur. Yalan söylememelisin, gözde "itibar" bir kez bitince int! har etsen de geri kazanamazsın. Son olarak laflarının arkasında durup, Her sabah en az bir kez aynaya bakıp BEN KİMİM? diye bi sormalısın.
Öncelikle insanin kendine dürüst olması taklitsiz kendin olmak.. birkere sahtelikten uzak insani duygulara sahib olmak ve sırf kalabalık diye koyun sürelerine dahil olmamak..