Zor bir durumda, kendiniz ve sevdikleriniz arasında seçim yapmak zorunda kalsanız, nasıl bir karar verirsiniz? Önceliğiniz ne olur?

Zor bir durumda kendimle sevdiklerim arasında bir seçim yapmam gerekse, bu gerçekten içsel bir çatışma olurdu. Çünkü insan hem kendine hem sevdiklerine karşı sorumluluk hisseder. Ancak karar verirken şuna bakardım: Bu durum kim için daha derin bir etki yaratır? Kimin kaybı daha büyük olur ve bu seçim uzun vadede ne tür sonuçlar doğurur?

Zor bir durumda, kendiniz ve sevdikleriniz arasında seçim yapmak zorunda kalsanız, nasıl bir karar verirsiniz? Önceliğiniz ne olur?

Eğer kendi fedakârlığım, sevdiklerimin hayatını gerçekten kolaylaştıracaksa, onlara bir iyilik olacaksa, kendi isteklerimden geçmeyi seçebilirdim. Ama bu fedakârlık beni tamamen tüketiyorsa ve sonunda ben de tükenmiş birine dönüşüyorsam, o zaman durup düşünürdüm. Çünkü kendini yok sayarak başkasına iyi gelmek her zaman sağlıklı değildir.

#ZoRuNdamıyıMefSANe

Önceliğim denge olurdu. Ne tamamen kendimden vazgeçmek ne de sevdiklerimi yok saymak. Belki iki taraf için de biraz eksik ama adil bir çözüm bulmaya çalışırdım.

Çünkü gerçek sevgi, sadece kendini feda etmek değil; bazen karşılıklı anlayışla, iki tarafı da mümkün olduğunca koruyarak bir orta yol bulmaktır.

#ZoRuNdamıyıMefSANe