Alıngan bir insan mısınız, yoksa her şeyi olduğu gibi mi kabullenirsiniz?

Bugünlerde sakinim ama genel olarak alınganım.

Ayrıca bugünlerde çok alınganlar görüyorum

Soru üstüne sorular. İlgi eksikliği demek ki.

Alıngan İnsanların Tipik Tavırları:

Çekilme, sessizleşme: Alındıklarında doğrudan söylemek yerine içine kapanabilirler.

İma yapma: Doğrudan söylemek yerine, kırgınlığını dolaylı ifadelerle anlatmaya çalışırlar.

Trip atma: Konuşmama, soğuk davranma, mesafe koyma gibi pasif-agresif tepkiler verirler.

Aşırı analiz: Basit bir cümleyi defalarca düşünür, alt metin ararlar: “Acaba bunu demek istedi?”

Onay ihtiyacı: Sürekli sevilip sevilmediğini, değer verilip verilmediğini sorgularlar.

Beklenti kurma: Söylenmeyeni bile anlayacağını umarlar, anlayış beklerler.

Yüz ifadesinden etkilenme: Karşısındakinin tonlaması, mimiği bile alınmalarına yetebilir.

Alıngan İnsanlar Nelerden Alınır?

1. Şaka gibi görünen eleştirilerden: Özellikle dış görünüş, zekâ, davranış üzerine yapılan iğneleyici şakalardan.

2. İhmal edilmekten: Bir mesajın geç gelmesi, doğum gününün unutulması, özel hissettirilmemek büyük kırgınlıklara yol açabilir.

3. Görmezden gelinmekten: Kalabalık içinde söz hakkı verilmemesi ya da dinlenmediklerini hissetmeleri onları derinden etkileyebilir.

4. Kıyaslanmaktan: Başkalarıyla karşılaştırıldıklarında yetersiz hissedip incinebilirler.

5. Teşekkür edilmemesi, takdir görmemek: Küçük katkılarının bile görülmemesi onları içten içe üzer.

6. Soğuk ya da mesafeli tavırlar: Karşısındakinin ruh hali bile yanlış anlaşılabilir.

7. Yapılan iyiliğin unutulması: “Bunca şeyi yapmıştım, bunu hak etmedim” düşüncesiyle kırılabilirler.

Alıngan bir insan mısınız, yoksa her şeyi olduğu gibi mi kabullenirsiniz?