Sizce, kendini başkasının yerine koymadan da iyi biri olunur mu?

Sizce, kendini başkasının yerine koymadan da iyi biri olunur mu?
Empati olmadan iyi insanların var olması gerçekten zor olurdu. Çünkü empati, başkalarının duygularını anlama ve onlara saygı gösterme yetisidir. İyi insanların çoğu, başkalarının hissettiklerini anlayabildikleri için yardım eder, destek olur ve doğru davranışlar sergiler. Empati olmasaydı, insanlar sadece kendi çıkarlarını düşünür, karşısındakinin ne hissettiği ya da neye ihtiyacı olduğu umurlarında olmazdı. Bu durumda sevgi, saygı, yardımseverlik gibi değerler zayıflar, toplum içinde anlayış ve dayanışma azalırdı. Yani, empati iyi insanların temel taşlarından biridir. O olmasa, iyilik yapmak, başkalarını düşünmek ve onlara değer vermek çok daha zor olurdu. Empati sayesinde insanlar birbirini anlar ve iyi kalpli olmaya yönelir.
Empati iyi bir insan olmanın en büyük şartıdır, bu sayede kendimi defalarca bana kötülük yapan insanın bile yerine koyup, hak verip kendisini affettiğim olmuştur.
Kendini başkasının yerine koymadan onun ne hissederek davrandığını asla çözemezsin çünkü her insanın bakış açısı farklıdır, Anne ya da baba sevgisi görmemiş birinin çektiği acıları ya da kötü bir insana dönüşmesini empati kurmadan anlamam mümkün değil mesela.
Bunun gibi birçok şeyin belki de düzelebilmesi empatiye bağlıdır o yüzden iyi biri olmak empati olmadan mümkün değil bence.
EİC için çok teşekkür ederim Semih Kaptan 🙂🙏🌸
Yaaa 🌸🙂💐
Ihı 😃🌸
😅🌸
Olunur. Benim fıtratım karşıdaki kişiye bağlı değil. Bazı insanlar var naparsan yap kötü çok kötü onu anlamam beklenemez ama o öyle ben de böyleyim diyebilmek gerek sade düşünmek geliştirir büyütür.
Empati şart.
İyi bir insan olmanın yolu empatiyle kolayca kesişse de empatinin olmadığı bir ortamda da iyilik ortaya çıkabilir. Bunun sebebi vicdan, değerler ve toplumsal normların insanda güçlü bir etkisinin olması. Birinin empati kurmadan bile iyilik yapabilmesi, ahlaki prensipler ve içsel bir duyarlılıkla alakalıdır. Ama tabii, empati işin içine girince iyilik daha derin ve anlamlı hale geliyor. 🌟🤍
Cevap
7Cevap
evet var olduklarını dusunuyorum bunu da bir olaydan özet verebilirim. çalıştığım yerde kasadayken bir müşteriye sıra aliyordum ve bana dedi ki neyse ya oyun almayalım belki oyunu uzatmak isterler dedi bende ama sizde musterisiniz sonuçta , sizde bu oyunu oynamak istiyorsunuz eğer onlar oyununu uzatmak isterlerse baska laneye tekrardan sira alabilecegimi ve keske herkes sizin kadar dusunceli olabilseydi demistim.
beyefendiye biraz empati kurdurtmus oldum bu soyledigim sözle.
Olurdu iyilik karakterle doğuştan gelir
bence olmazdı..
Sanmasam da inançlı biri için Allah rızasını kazanmak vardır. Aynı zamanda empati de çok önemlidir, psikolojik olarak kendini bir başkasının yerine koyduğunda kalbin yumuşar.
Bence olunur. Her zaman her konuda empati yaptığımızı düşünmüyorum. Merhamet için empati zorunlu değil bence
Evet maalesef o ayrıca kötü bir durum
Evet var olurdu elbet iyilik ve kötülük o kişinin genlerinde vardır sadece ortaya çıkmayı bekler yani kötüden iyi iyiden de kötü olmaz.
Olurdu.
İyilik kalpten gelir.
Kalp kirliyse empatiklikte kurtarmaz.
Bence bunun empati ile Bir alakası olduğunu düşünmüyorum iyi insanlar sadece empati yaptığı için iyi değillerdir yani aslında demek istediğim bu iyilik insanın kalbinden gelir
Kötü bir insan empati yapamadığı için kötü değildir insanın kanında olur
Bence olmazdı iyi insanların çoğu empati sayesinde başkalarını düşünür ve yardım eder zaten empati olmasa bencil davranışlar öne çıkar
Senden benden bizden 😅 olurdu olurdu.
Bilmem olabilir de olmayabilir
olurdu tabikide
Olabilirdi
Var olabilirlerdi
Evet olurdu
Olurdu
insanlar kendini iyi hissetmek için iyilik yapar
Olamazdı.
Olabilirdi ya
Hayir olmazdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?