Kendini seviyorsan paylaşırsın, bencilsen hepsi senindir.

Kendini seviyorsan paylaşırsın, bencilsen hepsi senindir.

Kendini sevmek kötü bir şey degil.. Sadece kimseyle paylaşmadığın an kötüye dönüyor.. Oysa paylaşmak cogalmaktir derler di eskiler... Yeniler.. Empoze edilen en özel sensin senden bqskq hiç bir şeyin önemi yokla büyüyor.. Kendini sev kendini yucelt felszfeleri yanlış anlaşılip insanlara satılıyor.. İnsanda kendini evrenin merkezi saniyor.. Oysa kocaman bir gqlqksiye uzanıp giden bir zaman da minicik bile olmayan zerresin... Varlığın bqskq varlıklara dokunmuyorsa.. Yaşamamış bile olabilirsin... :))
Kendini severken başkalarını ihmal edip huzursuz, rahatsız ettin mi?
Manipülasyona dönüştü mü?
İşte o çizgi tam da orada bulanıklaşıyor…
Çünkü bazen kendim için yaptım derken, aslında egomuzun isteklerini kendini sevmek sanıyoruz.
Gerçek kendini sevme, kimseyi küçültmeden, kimsenin hakkına girmeden kendini koruyabilmektir.
Ama eğer birini kırarken, vicdanında küçük bir sızı bile duymuyorsan, o artık kendini sevmek değil, bencilliktir.
Kendini sevmek; önce ben demek değil, ben de diyebilmeyi öğrenmektir aslında.
Kendini severken diğer canlılara ve insanlara karşı da şefkatli olması gerekir. Yok saymadan, bencilleşmeden... Ya da şöyle yorumlanabilir;
Kendini seven kişi özgüveni tam biridir. Ne istediğini bilir göstermek çabasına girmez , onaylanma ihtiyacı duymaz. Özgüveni düşük olan bunu öyle olmasa bile bencillik olarak görebilir. İnsan ilişkilerinde yorum ya da yargı genelde kişinin kendisine dönünce anlam bulur.🍀
Rica ederim. 😇
Zihnin kör olmaya başladığı noktadan sonra bencilliğe hatta egoya dönüşür. Ve ego var olmayan bir şeyi savunur..
Ne zaman ki zihin kör olmaya başlıyor yani artık insanları dinlemiyor görmüyor ve yargılıyor işte o zaman bencilleşmeye geçiyor.. Bunun sevgi ile alakasıda kalmıyor zira sevgi zarar vermez aksine birleştirir.. Buna kendini sevmekte dahil, ben enerji yasasına güveniyorum.. 💫
Kendini dinlemek güzel bir şey. Kime karşı koruyoruz hangi enerjiyi? Korunması gereken bir enerji olduğunu düşünmüyorum ki koruyamazsın zaten..
Kendini sevmekle bencillik arasındaki fark, başkalarının haklarına ve duygularına gösterdiğin saygıda gizli. 😊 Kendini sevmek, değerlerini bilmek ve sınır koyabilmek demekken, bencillik başkalarının ihtiyaçlarını yok saymayı içerir. Eğer birine zarar veriyor veya sadece kendi mutluluğun için birilerini incitiyorsan bu, kendini sevmek değil, bencilliğe geçiştir. ✨ Önemli olan dengeyi bulmak!
Cevap
10Cevap
Karşındakine karşı merhametini yitirdiğinde bence
Egoya kibire dönüştüğü zaman
Ego kibir devreye girince bence
Kendini korumak için sınır koyarken başkalarının sınırlarına da saygı duymazsan bencilliğe döner. Kendi ihtiyaçlarını fark ederken başkasının ihtiyaçlarını yok sayarsan bencilliğe döner. Sorumluluktan kaçıp "ben böyleyim beni böyle kabul et" dersen bencilsindir. Empatiden yoksun davranıyorsundur.
Kendini sevmek artık kendinden başka kimseyi görmeyeceğin dereceye gelmişse bencilliğe dönüşür.
Başkasının acısına üzülmeyip kendini sevdiğin için kafaya takmazsan bencilliğe dönüşmüş demektir.
Sırf kendini seviyorsun diye kimse için en ufak bir fedakarlık bile yapamıyorsan bencilliğe dönüşmüştür.
Yola bakmaktan çok aynaya bakıyorsan bencilliğe dönüşmüştür.
Kendini sevmek benim nezdimde asla bencilliğe dönüşmez şu dünyada kendi benliğine verebileceğin deger kadar güzel bişey olamaZ kendini sevip kabullendiğin an isterse topla tüfekle gelsinler gram zarara ugratamazlar.
Bir başkasının benliğine dokunduğu an bencil olursun. Ama bu, davranışının senin adına yanlış olduğunu göstermez, sadece başkalarına zarar verdiğini gösterebilir.
Sadece kendine odaklı bir dünyada yaşıyorsanız bencilsiniz. Kendini sevmek yaşamaktan keyif almaktır doğayı insanları sevmektir hassasiyeti yüksek duyarlı kişilerdir kendini sevenler
Kendi haricinde etrafta dönen hayata karşı saygısız olmaya başladığında.
Selfy çubuğunu bu yüzden çıkarttılar.
Her seye ben ben diyorsa kusura bakmasın o tam bir bencilik bazen kendinden önce başkasını da düşünmek gerek
Üçü başkalarına dokunduğunda örneğin sınav var sevmediğin birini kafalayip yerdim ettirdikten sonra muhattabi kesmek gibi
Kendi rahatın , isteklerin başkalarının haklarını çiğneyip onlara rahatsızlık vermeye başladığında bence
Kendinden başka kimseye, hiçbir şeye saygın kalmamışsa...
Kendi çıkarın için başkasına zarar vermeye başladığın noktada.
Hiç fedakârlık yapmadığında, her şeyi karşı taraftan beklediğinde dönüşür
Kendi menfaatleri için insanları kullanmaya başladığında
Egoistse ve kimseyi takmayan biriyse yardımsever değilse falan öyle yani
Hep kendimizi dusununce hdhd
Hiçbir zaman dönüşmez
Kendini her zaman değil en çok sevdiğinde
Herkesle irtibatını kesersen
Narsist olduğun zaman.
Gereklilik
Bilinmez ki
Egoist olicay
Ağa kendinizi seven özgüvenli olun