Merhaba.. En çok kendini sevmek bence bencillik değildir.. Olması gerekenin bu olduğuna inanıyorum.. İnsan kendini sevmeli ki her zaman başkalarına ihtiyaç duymasın.. Kendini sevmeyen insan bence yetersiz ve özgüvensiz hisseder ve başka insanları da sevemez.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Hayır olması gereken bu. Önce kendini sevmekti en doğrusu bu zamana kadar, şimdi bırak önce kendini sevmeyi “en çok” kendini sevmelisin. Güçlü ve yıkılmaz olmanın yolu budur. Kimseye ihtiyacın olmadığını anlarsın ve kimseye eyvallahın yoktur. Ne yani, sen üzüleceğine onlar üzülsün, sen yıpranacağına onlar yıpransın. En çok kendini seven insanlar, dışardan gelen her darbeye hazırdır, hatta izin vermezler. Bunu en çok kadınlar yapabilmeli. İlk sıraya her zaman kendilerini koymalılar sonra başkaları
kendini sevmeyen insan bir başkasını sevemez önce kendini sevmeli insan.. her şeyden önce
Düşüncem bu yönde çünkü kendisini sevmeyen insan bir defa sevmenin ne demek olduğunu tahayyül edemez bu durumda nasıl birisini sevebilecek ki hem kendisini sevmeyen insanların hiçbir şeyi sevmediği de ortadadır.. Kendisiyle sorunu olan bir insan uyumda sağlayamaz hiçbir yere
Durum böyle olunca kendini sevmek bencillik değil bence gerekliliktir.. Vesselam
Kendisine hayran olmak ya da aşık olmak narsistiktir. Ama hayatın merkezine kendini koymak ve yaptığı işlerde her şeyden önce kişinin kendisini düşünmesi oldukça normal bir şeydir. Her insanın dünyası kendisinin etrafında döner. O yüzden fedakarlıklar az ve önemlidir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bana göre bencillik değil. Bir insan kendini ne kadar çok severse o kadar mutlu olur ve bir başkasınıda o kadar çok sever. Eğer kendini severken bir başkasını düşünmez ve sadece kendi çıkarları için uğraşırsa o zaman bencilliğe girer.
Kendini ne kadar çok seversen çevreni de o kadar çok sevme nedenin olur. Kendini sevmeyen insan başkasını da sevemez çünkü sevgi önce insanın kendisine yetişir. Tabi işin ucunu kaçırmamak gerek sevginin fazlası da zarar. 😬
İnsan kendini sevmezse bir baskasini sevemez. Yalnız bunun hır siniri olmalı hep ben hep ben değilde önce ben demeli. Narsist olmamalı diğer insanları da sevmeli ve saygı duymalı...
Kendimi sevmiyorum ama hayvanları seviyorum, bana en ufak bir iyiliği dokunan insanları da seviyor onlara dua ediyorum. Bana kötülüğü dokunan insanları da Allah'a havale ediyorum. Konuşmuyorum ama kin de gütmüyorum. Ama kendimi sevemiyorum kendimi sevemediğim için de birini hayatıma almak istemiyorum çünkü onun arzu ve isteklerini yerine getiremezsem mutsuz olacağını bildiğim için kimsenin de benim yüzümden mutsuz olmasını istemediğimden dolayı yalnız kalmayı tercih ediyorum
Kendini hiç sevememekte insanı bencillege düşürür aşırı çok sevmekte kendini begenmişlikten kimseyi gözü görmemektir en iyisi iyi olan herkes sevilmeli kendinide sevebilirsin ama üst perdeden degil olması gerektigindendir piskolaji salıgı kendini sevmekle başlar bencillik ise senin davranacagın ahlakla bencil olmayalım dost canlısı olalımki kendini sevdigin kadar cevrende seni çok sevsin deger veren deger görür yanlız kalmakta senin tercihin kaderini kendin yön verebilirsin 🕊️
Bence degil böylece kimsenin seni üzmesine kırmasına da müsaade etmiyorsun. Ama şöylede durum varki çevre, aile insanların öyle öz güvenlerini kırıyor ki buda kendinden nefret etmesini sağlıyor. Bence insanın kendini sevmesi bencillikse bencillik en güzeli bu
Bence en çok değil sadece kendini seven ve düşünen kişi bencildir. Hayatımızdaki hiç kimsenin ömrümüzün sonuna kadar bizimle kalacağına garantimiz yok. O zaman neden başlarını kendimizden bile çok sevelim? Hele de günümüz dünyasında.
Bencilliğin genel tanımı kendi çıkarlarını düşünme ve bu uğurda başkasının taleplerini gözardı etmektir bildiğim kadarıyla, eğer narsist kişilik bozukluğu yoksa insanın kendini sevmesi iyi ve gerekli olan bir şey
Başkalarını sevebilmek için temelde herkesin yapması gereken şey. Önce herkes kendisini sevecek başkalarını sonra. Bu bencillik değil esas bencillik, başkalarını çok seviyorum deyip kendini sevmemek, böyle zarar veriyor insan başkalarına.
Kendini sevmek bencillik değildir bana göre, yalnızca kendini severken sadece gerektiği yerde bir parçada ikramda bulunmalıdır, vermedikçe artmaz derler.
değildir. mesela örnek verecek olursak, ‘seni seviyorum’ cümlesi benim için tamamen yalandır çünkü beni benden başkasının sevebileceğine inanmam zira insan kendinden bilir işi. bir keresinde kırılan tırnağım için 3,5 saat ağlamıştım ama 4 yıllık ilişkimde aldatıldığımı öğrendiğimde gülüp geçmiştim. Buda bana bir erkeğin gözümde tırnağım kadar değeri olmadığını kanıtlamıştı. kısacası sizi sizden başkası sevemez. en çok siz kendinizi sevin, bırakın diğerleri yokluktan ölsün.
Bencil kelime anlamı olarak "kendi çıkarlarını en üstte tutan kişi" olarak geçiyor, bu tanıma bakarsak hayır değildir. Hatta bu tanıma bakarsak bencillik kötü bir şey de değildir.
Gerekli olandır, sakın kendinizi az sevip ya da hiç sevmeyip kendinizi gömmeyin, başkalarına fedakarlık yapmayın, değmez, kenara atıldığınızla kalırsınız.
Sürekli güzelim falan demezse hayır değildir. Sadece kalp kırıcı olma insanlara karşı biraz yumuşak ol yeter. Güvenmiyor olabilirsin bu normal amma sürekli güzelim, öyleyim, böyleyim falan yapıyorsan bu bir hastalık galiba. Böyle bir şey okumuştum diye hatırlıyom.
Degıldır yanı bır ınsan azda olsa kendını sevmeli bu konuda egoıst olabılır çünkü kendıne küs kavgalı sekılde hayatına yön veremez tıkanır.. Kendısı ıle barışık olan kısı başarıyı mutluluğu yakalar..