Sunum yapıcam çok korkuyorum (UZUN YAZI)?

Herkesin bana zıt gittiği 45 kişilik bir sınıfta sunum yapıcam çok stres içindeyim uzun zamandır ve çok az zamanım kaldı. Hocalar tarafından sevilen biriyim, sınıfta genel olarak etliye sütlüye karışmasamda nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı devamlı laf sokulmaya çalışılıyorum devamlı bir tartışma ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Bu zamana kadar karşılık vermedim güldüm geçtim ama gerçekten kırılıyorum artık bu yaşananlarda bende özgüven sorunu yarattı sınıfa karşı her neyse sunum yapıcam ve çok korkuyorum? elimi kolumu nereye koyarım acaba komik duruma düşer miyim diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Ve son olarakta anarşist bir ruhum vardır aslında her şeye herkese zıt giderim ama yansıtamam insanlara sadece kafamda kurgularım artık susup kalmak istemiyorum biri bir şey diyince lafımı esirgemeden söylemek istiyorum. Ağzımda iyi laf yapar aslında fakat sesim çok çıkmıyo ince bir sesim var ve karşımda ki kişi sesimi bastırınca haklı olsam bile sanki ezik duruma düşüyorum gibi geliyo.
Güncellemeler
+1 yıl
Etkili bir sunum için öneriler?
Sunum yapıcam çok korkuyorum (UZUN YAZI)?