Bi ayrım yapmak zorunda kalıyorum kendimce. Kişinin kendi için mi yoksa karşısındaki kişi için mi önemli buna bakalım önce.
Kendisi için içten gülmesi önemli, neden? Zira gülme sırasında endorfin, dopamin ve seratonin salgılanır beyinde. Bu da stresi, kaygıyı azaltır aynı zamanda ruha da iyi gelir. İnsan mutlu hisseder, doğal ilaçta diyebiliriz buna. Bu durumda içten gülümsemek önemli 😀
Bir başkası için ise o gülümseme, içten gülümsemek önemli değil. Karşısındakine uyum sağlamak, ortamı bozmamak veyahut enerjiyi yakalamak isteyen her kimse içten gülmesede olur. Ufak bi tebessüm bambaşka duygular geçirir karşı tarafa 🙂
O yüzden belkide yazarken emoji kullanıyoruz. Bazen reelde gülmesek bile o enerjiyi yakalamak isteriz sanki ya, bilemedim aklıma örnek olarakta bu geldi son olarak..
2
3 Yorumla
Soran
9 ay
Teşekkür ederim lakin sıradan bir soruydu.. Hımm.. kendisi için önemli ve hormonlarla ilgili kısmı güzel açıkladınız🙏 Evet bir başkası için içten gülümsemeye çalışmak gereksiz sanki zoraki oluyor gülmemek daha iyi... Elinize sağlık
İçten gelerek yapılan her şey önemli. İçinden geldiği gibi gülümseyince insan göz bebeklerindeki o pırıltıyi da görüyorsun. Ama istemiyorsa gülmek için gulmemeli , ortaya samimiyetsiz bir ifade çıkıyor.
Tabiiki, yapmacık hareketlerin hiçbiri tasvip edilen davranışlar değildir. Zaruriyetten, "mıș" olmak için kimse tepkilerini, duygularını, hareketlerini farklı yansıtmamalı. Aksi takdirde kişi kendini kandırır, karşısındakini değil.
Sahteliği ve yapmacıklığı sevmiyorum. Yani gülümseme içten olmalı, samimiyetle ya da hiç olmamalı. O an duyguların nasılsa içte tutulmamalı yani. neysen o olmalı o anda. kimseye gereksiz samimiyet göstermemeli gibi. gülümse bulaşıcıdır. ve içten gelen gülümseme sevdiğimiz insanlarıda gülümsetir. :)