Dipteyim sondayım çok yoruldum..😶
Gelirken şarkı da getirir misiniz..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dipteyim sondayım çok yoruldum..😶
Gelirken şarkı da getirir misiniz..
İyiler mutsuz çünkü hayat adil değil maalesef.. iyiler bilerek insanlara iyi davranır ama o insanlar tepelerine çıkar. kötülükle karşılık verirler. bu yüzden de aslında hak edene kötü olmak lazım bu hayatta..
Teşekkür ederim
Rica ederim abla
Aslında bu çok doğru bir tespit…
İyiler genelde mutsuz olur, çünkü kalpleri fazlasıyla doludur. Her şeyi hissederler — kendi acılarını da başkalarının acılarını da. Birini kırmamak için susarlar, içlerine atarlar, anlayışlı olmaya çalışırken hep eksilen taraf kendileri olurlar. Kötüler ya da vicdansızlar ise daha “rahat” görünür. Çünkü onların içinde hesaplaşma yoktur. Vicdan sızlamaz, empati yormaz, düşünmek bile onları tüketmez. İyiler geceleri Ben yanlış mı yaptım? diye düşünürken, kötüler çoktan uyumuştur bile.
Yani aslında iyiler mutsuz değildir, sadece fazla insandırlar. Çok hissederler, çok düşünürler, çok severler. Ve ne yazık ki bu dünyada fazla insan olmakbazen en çok acıtan şeydir.
Çünkü bizi hep kullanırlar. İyilere herkes zarar verebilirken bunu tercih etmezler, zarar vermekten uzak dururlar. Sessiz kalırlar, sineye çekerler, anlamaya çalışırlar ama ne yazık ki bazı insanlar bunu zayıflık sanır. Merhametini, sabrını, iyi niyetini kendi çıkarı için kullanır. Sonra da “Zaten o hep idare eder” diyerek yükü hep onun sırtına bırakır. Bir noktadan sonra iyi insanlar da yorgun düşer, içten içe kırılır ve en acısı, kırıldıklarını bile kimse fark etmez.
Öncelikle salt iyi yok. Buna sonuna kadar inanıcam. Gerekli ortam sağlandığı anda içindeki kötüyü son ana kadar açar insanlar. Onun dışında da güvenen üzülüyor gözlemlerim bu şekilde. Kalbini açan üzülüyor. Sevmeyen kendini seven ve her durumda bencil olanlar da mutlu
Bazı insanlar, iyilik yapmanın en doğal hal olduğunu düşündüğü için kendini hep ikinci plana koyar. Belki de bu yüzden kendilerini daha kolay ‘yorulmuş’ hissediyorsun. Kendini ihmal etmek bir süre sonra hayatın yükünü daha ağır hissetmene neden olur. 🎭
Sen de önemli ve değerlisin. Önce kendi mutluluğunu önceliklendirip, karşılıksız iyilik yapmanın bir denge gerektirdiğini hatırlamalısın.
Senin için bir de şarkı bırakıyorum: Fikri Karayel - Yol. Umarım biraz daha iyi hissettirir. 🎶
Cevap
43Cevap
Ortalama iyilik iyidir size kötü davrananı silin
Çünkü herkesi kendimiz gibi sanıyoruz...
Her şeye inandıkları için
Herkesi kendileri gibi gördükleri için
Mutlu olmanın zor olduğunu sanıyorlar gadası
Tabiki kolay öncelikle insan küçük şeylerden mutlu olmasını bilmeli
Mesela akşam yürüyüş yapmak hile mutluluk sebebi
Orhan Baba bana yazmış
Musmutlu fenomenim Allah büyüktür geçecek EvvelAllah
‘Kötüler hep kazanır’ lafı doğru sanırım 😅 boş ver iyi olalım belki bir gün biz de kazanırız 🙃 ben şarkı bırakırım da fazla tarzın dışı olucak idare et 😄.
https://youtu.be/Pv08geuhFcU?si=eseGk_1IVze1vUGCÇünkü iyiler, kimseyi kırmamak için kendilerini sessizce kırarlar.
Çünkü iyiler, her şeyin farkındadır ama yine de affetmeyi seçerler.
Ve bazen, farkındalık en büyük yük olur…
https://youtu.be/FYdWcWkb6WQ?si=npSMWapry2HTorRW
İmam-ı Rabbani Hazretlerine sormuşlar !
Efendim, Âllah'dan korkup kimsenin gönlünü kırmayız, Oysa kimse gönlünden sevmiyor bizi. Bu nedendir, çok üzülüyoruz.
Tebessüm eder ve cevaplar Büyük Veli
"Sevmiyor değil, sevemiyor, çünkü senin Rabbin sevdiği kulunu rastgele herkese sevdirmez"
Şarkı olarak Aydilge den Hayat Şaşırtır benden sana gelsin...
Rica ederim canım 🥰 Rabbim yüreğine ferahlık versin 🤲😊🥰❤️
Ben mutsuz değilim.. Acaba iyi mi değilim :)).. Valla mutsuz olmamayi seciyorum insanlardan uzak biraz biraz haberlerden biraz ruh emenlerden... Bunu yapınca insqn biraz dqhq rahat ve huzurlu oluyor :)).. Benim şarkılar sarmaz şimdi sabah sqbah :))
İyiler hep mutsuz değiller. Hep mutsuz olmak kişisel bir tercihtir. Az ile yetinmeyi bilen, özgüveni olan, beklentisini düşük tutan, kendini seven HEP mutsuz değildir. Mutsuzluk, diğer tüm duygularımız gibi gelir…gider… Ama mutlu olmaya çalışmak yerine, mutsuzluklarına tutunanlar, kendi yarattıkları hapisanelerinde hep mutsuz olurlar 😑
Belki iyiler her şeyi daha çok hissediyor, bu yüzden bazen yükleri ağır oluyor. Ama iyi ki varlar, değil mi?🥰🫶🏿
İyi olmak mutlu olmak için yeterli değil kim mutlu edebilir sen hazır değilsen ne kadar iyi olursan ol birilerinin hikayesinde kötü olacaksın
İyiler her zaman başkasının mutluluğunu düşündüğü için, kendine düşen payı da başkasıyla paylaşacak kadar cömert olduğu için yalnız.
Bir zamanlar böyleydim, artık aklı başında bir iyiyim.
Kime iyilik yapacağımı, kimin de buna değmeyeceğini çok iyi çözdüm o yüzden yalnız değilim, olursam da kendi tercihimden dolayı olur, artık kimseye benden uzaklaşacağı kadar iyilik yapmıyorum.
Badem ft. Özlem Tekin - Kalpsiz
Kalpsizlere denk gelmekten dolayı mutsuz
Rica ederim ☺️🙏🏻
Herkesi kendimiz gibi bildiğimiz için
@27esmerim Ne demek efendim Lafı bile olmaz Gökhan Özen'in bu parçasını çok seviyorum Özellikle ilk girişini hesaplar neye yarar Bana sen lazımsın Hasretin akla zarar çok severim bu parçayı Muhakkak dinle
En dibe vurmadan çıkamazsın yukarı
https://www.youtube.com/embed/XRZMp8mtVhwinsanlığa karşı bazı umutların ölür belki ama o acı seni güçlendirir
🍀
Karşımızdakileri de kendimiz gibi iyi sanıyoruz çünkü ama en büyük kötülük de onlardan geliyor maalesef
bişey değil. kitaro caravansaray
reci ederim dedek
Hiç bir zaman anlamadı insanoğlu
https://www.youtube.com/embed/wLIArT3w0MMBaşkalarını mutlu etmekten kendimiz mutsuzuz.
Çünkü kullanıldık değer verdik önde tuttuk şımarttık
Bu mutsuzluğu biz sağladık... Kendimizden önce onlar dedik... Hata bizim onlar keyifli keyifli takılarken mutsuzluğu biz seçtik
Nuri Bilge Ceylanın dediği gibi; iyiliğin tevazunun olduğu yerde hemen saygı azalır, hissedersiniz. İyinin değeri bilinmiyor, nankörlük oluyor karşılığı bu sebeple iyiler mutsuz, kötüler mutlu. 💁💞
Belkide iyi dediklerin kötüdür , kötü dediklerinde iyidir
Müslüm baba sevdikçe sayende günahkar oldum.
Çoğu insan iyiliği ve merhameti hak etmediği halde iyiler iylik yaptığı için
Sıkma canını boş ver de bazen Deere. iyi günler dilerim.
İyi insan yok. İyi dediğin insan kalp kırıyor 😅
Kadınların derdi aşk. Biz erkekler para ve sağlık olsun mutluyuz.
Başka neye üzülüyorsunuz ki, sağlığı saymazsak
Allah mutluluk versin, ne diyeyim
Kötü dediğin insanlar mantıklı düşünenlerdir çünkü. Mantık her zaman bir kimseyi yaşayabileceği en iyi şarta yöneltir. Duygu ise kör bir kılıç gibi. Saldırgan ama yetersizdir. Netice bellidir.
Çünkü iyiler hassastır düşüncelidir duygusaldır gamsız değillerdir kötü olanlar ise tam aksi yani düşüncesiz gamsız katı oldukları için mutlu olabiliyorlar
İyi olduğumuz için.
https://youtu.be/OXBDzAZv5u8?si=PWvZPiEY56EIR9vdMutsuzların iyi olduğunu kim söyledi hepsi iyi değildir belki tek tük iyi olanlar mutsuzdur. Kalanı enayidir belki ne biliyoruz.
Dipteyim Sondayım depresyondayım olacaktı.
İyiler iyi oldukları için mutsuz oluyorlar her zaman iyi olmak iyi değildir
çünkü iyi olunca şirinleri göremediler 😶🌫️
Çünkü kendilerini iyi gösterenler kötüleri tercih etmekte tereddüt etmiyor da ondan.
Herkes iyiyim diyor bu kadar kötülüğü kim yapıyor kin nefret haset dedikodu kim yapıyor
Bence iyi olup iyilik bekledikleri için
Bekleme ki üzülmeyesin
Fazla ince düşündükleri ve fedakârlık yaptıkları için.
Kabul edilmedikleri için, sevilmedikleri için ve istediği şeyler olmadığı için
İyiler, hassas oluyor.
Bunu anlayan çakallar da iş başına geçtiği için.
Kendisini değil de başklarının da iyiliğini çok düşündüğü için i
İnsanların dertleriyle dertlenme kendi hayatına bak inan kimse seni düşünmüyor
İyilikte kötülükte her şey ona ait bir bütün
Fazla iyiler çünkü
İnan bnde çok yorgunum
https//youtu. be/pk9U5Udidys? si=gtuVsqZBKG8pcv9K
Çünkü iyi olduğu için..
Aslında şükür etmemiz gereken çok konu var bence
Kötülere fazla geldikleri için
Çünkü bu dünya iyilerin değil iyi oynayanların dünyası
maalesef mutsuz oluyorlar ama senin dermanin bende hayatim gözlerin ve gözlerim 😍😍😍
Ne oldu şaşkın
İnce düşündükleri için
Hayatın kurali
İyi olmak işe yaramıyor
Mutsuzluk yok cano biz bize iyiyiz güzeliz ❤️❤️🌹
İnce düşündükleri için
Çünkü kötülerin kazandığı devirde yaşıyoruz.
Herşeyin bir bedeli var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?