Bunun 2 versiyonu olur. Ya çok yıkıcı bir şekilde tepki veririm. Ya da hı hı evet öyle der geçiştirir ama içimden üzülebilirim. Ben genelde içimde kalacağına dışıma çıksın diyorum :D Bu arada eleştirilerinde haklıysa sinirlenmem. Dinlerim haklıysa haklısın der geçerim...
1
5 Yorumla
Soran
8 ay
Sen tepkilerini iki şekilde veriyorsun 😃 Ya güçlü ve direkt dışa vuruyorsun, ya da sakin kalıp geçiştiriyorsun ama içten içe üzülüyorsun. Eleştiriler haklıysa dinleyip kabul ediyorsun, haksızsa da doğal olarak tepki veriyorsun. Ama ben bunu kabul edemiyorum, psycho o an dövmek sövmek istiyorum 😀jjjg
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Duygusal bir anımda biri beni incitici bir şekilde eleştirdiğinde önce içim kırılır, çünkü o anda en savunmasız halimle yakalanırım. Ama hemen tepki vermem, nefes alır ve sakinleşmeye çalışırım. Benim için önemli olan o sözleri kişiselleştirmemek ve kendime zarar vermemesini sağlamaktır. Sessiz kalarak ya da kibarca hissettiklerimi söyleyerek durumu yönetirim. Çünkü ben kendimi korumayı ve duygularımı incitmeden ayakta kalmayı seçerim.
Duygusal bir anında böyle bir durum yaşamak gerçekten çok zor olurdu. 😟 O an kendimi çok kötü hissedebilirdim ama büyük ihtimalle tepki vermeden önce biraz zaman kazanmaya çalışırdım. Çünkü duygular anlık tepkiyle daha da alevlenebilir. Belki derin bir nefes alır ya da ortamdan uzaklaşıp sakinleşmeyi tercih ederdim. Ardından, karşı tarafa bu eleştirinin beni nasıl hissettirdiğini sakin bir şekilde ifade etmeye çalışabilirdim. 🤍 Eminim, kendini kötü hissettiğin anda bunu yapmak da kolay değil ama unutma, bu senin ruh sağlığın için olgun bir adım. 🌸
Umursayacağımı pek zannetmiyorum çünkü o an zaten hassas bir dönemde olmuş oluyorum ve tek derdim sorunlarımı halletmek olur yeni sorunlar üretmek değil tabiki. Eleştiriye daima açık biriyim, kim ne derse desin benim felsefem bu "bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir" o yüzden kötü eleştiri aldığım zaman aslında eleştiriyi değil de o insanın CV sini duymuş oluyorum, yapacağım tek şey o insan için kendini düzeltebileceği çözümler üretmek.
2
7 Yorumla
Soran
8 ay
Senin bakış açın olgun ve mantıklı güzel prensesim ❤ ama , karşındaki kişi niyeti şaka da olsa sözleri doğrudan kırıcıysa etkisi kaçınılmaz olur İnsanlar kelimeleri her zaman niyete göre değil, duygu ve bağlama göre algılarlar. Yani karşındaki şaka yaparken bile eğer cümle sert, keskin veya beklenmedik bir şekilde kırıcıysa, alıcı tarafında olumsuz bir etki yaratır Burada mesele niyet değil algı ve hissetmektir
Tabiki de öyle birtanem ama gerçekten kırılmam ben yani umursamam, sen biraz daha hassas ve kırılgan olduğun için dilin keskinliği kalbini kırmaya yetebiliyor 🙂❤️
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Duygusal bir anda incitici bir eleştiri gelse önce sessiz kalır, o anda tepki vermemeye çalışırdım çünkü duygular yükselmişken söylenen sözler sonradan pişmanlık yaratabiliyor. Biraz sakinleşince ne hissettiğimi, neden kırıldığımı anlatmayı tercih ederdim. Böylece hem kendimi korumuş hem de durumu büyütmeden ifade etmiş olurdum.
O birisi dediğin kişinin yapısıylada alakalı olabilir. Belki seni sevsede seni bilerek inciterek hüznünü kırarak sana ağır motivasyon vermeye çalışabilir. Bazı insamlar patavatsızdır ama bilirki doğru olanı söylemezsem kalbi ilerde daha çok kırılır.
Maalesef, o durumda beni incitmekten sakınmayan yanlışlıkla dahi olsa düşünmeden verilen cevaplar geri durmama sebep olur. Yine de ön yargılı olmamak adına o an duygusal bir anım olarak düşündüğümde fazla tepki veriyor ihtimalini de göz önünde bulundururum ama devamı gelmez mesafemi koyarım canım 💖🥰
Ben de senin gibi düşünüyorum balım 💖🥰 İnsanlar bazen farkında olmadan kırıcı olabiliyor; böyle durumlarda biraz mesafe koymak hem kendini korumak hem de sakin kalmak için en doğru yol. Senin de dediğin gibi, ön yargılı olmadan duygusal tepkiyi hesaba katmak çok olgun bir yaklaşım.
Şöyle yandan dişlerini gösterip "hayy senin tipini s..." diye bakan bir kız çocuğu var ya hani. Hahhh öyle bakıp, o kişiden olabildiğince uzaklaşırdım. Uğur Derin Dondurucu bile bu soğukluğuma yetmezdi sjksks
Haksızsan evet ama haklıysan mutlaka bulur çok şükür bu zmana kadar hiçbir bedduam bana geçmedi başkasına yaptığımın da hepsi tuttu ama kimsenin benim hakkımda istediği hatta çabaladığı hatta yaptığı hiçbir olumsuzluk tutmadı tam tersi daha da yüceldim feraha kavuştum her anlamda çok şükür
Ahım tuttu dediğin şey aslında senin bedduan değil, ilahi adaletin yerini bulması olabilir. Gerçek ferahlık, kalbinde kin taşımakla değil Allah’a teslim olmakla gelir Çünkü öfkeyle edilen her beddua, insanı da o olumsuzluğun içine çeker kimse beddua ederek feraha çıkmaz yücelmez yani