Hayatta sürekli başarısız olmak kader midir yoksa şans mıdır?

Evet daha yeni 10 sayfalık bir yazı yazdım sırf içimi dökmek için telefonu öylecek kitledim ve açtığımda bomboş bir sayfa gördüm tüm yazılar gitmiş zaten tekrardan yazmaya üşeniyorum çünkü 2 yıldır tükenmişlik sendromuyla savaşıyorum. 18 yaşıma da yeni girdim. 3 yıl önce bir sevgilim oldu hiç unutamadım çok sevdim ve beni öylece ansızın heryerden engelleyip bir daha da dönmedi 3 yıldır unutamıyorum. Neyse hadi onu geçtim sporla ilgilenmeye başladım kick boksa gittim 6 ay başarısız oldum futbola gidiyorum 2 yıldır halen kötü oynuyorum. Zaten ne kadar çabalasamda sürekli 0 da kalıyor anlam veremiyorum. Hani içimi dökmek istiyorum birisine sürekli bi sevilme isteği duyuyorum. Resmen ot gibi yaşıyorum. Bu yaşımda saçlarım beyazlaşmaya başladı. Zaten ailem ne yapsam sürekli yok diyor karşı çıkıyor. Ben asla arkadaş ortamını sevmem. Zaten tek 1 tane arakadaşım var onunlada hafta sonu tek 1 gün görüşebiliyoruz yani anlayacağınız bu şekilde. Daha çok şey var anlatılacak ama anlatamıyorum. Şu anda gelecek kaygısıyla yaşıyorum benim korkum şu ki bana kimse kızınıda vermez. Ve öylece ortada kalırım. Şu anda bu yazıyı yazarken bile nefesim daralıyor o dereceye gelmiş bulunmaktayım. Şimdi diyiceksiniz ki yeni bir şeyler yap, benim yapmadığım bir şey kalmadı bir dönem telefondan uzaklaştım spora başladım her sabah koşuya gidiyordum ama yom düzelemiyorum bir türlü. Hem gençliğimi heba ettim hemde bir kız yüzünden hep düşüncelerin arasına boğulmuş durumdayım ben asla unutamadım ilkimi ve öylede geçip gidicek bazenleri düşünüyorum acaba tüm organlarımı bağılayıp hayata veda mı etmeliyim diyorum. Lütfen bana yardımcı olun ben sürekli aynı şeyleri görmekten düşünmekten sıkıldım zaten düşüncelerimden de kurtulamıyorum ne yapsamda uyku problemim var ne yapmalıyım sizce hani bu kader midir yoksa şans mıdır.

Hayatta sürekli başarısız olmak kader midir yoksa şans mıdır?