Neden biz kadınların beynine "güçlü kadın" imajı yerleştirerek kadınları yalnızlığa yönlendiriyorlar?

Sosyal medyada, orada burada her yerde kadınlar için çizilmiş bir "güçlü kadın" imajı var. Çok aşık olduğum biri vardı ve duygularımla oynadıktan sonra ben de yıllarca "güçlü kadın" imajıyla yaşadım. Ama hata yaptığımı ve güçlü kadın bakış açısıyla erkeklerin yapması gereken şeyleri kadınlara yaptırmaya çalıştıklarını fark ettim. Mesela bir kadın bence ağır alışveriş poşetlerini kendisi taşımamalı, bunu bir erkek taşımalı. Veya bir kadın araba kullanmayı bilse bile kadının yanında arabayı erkek kullanmalı, kadın da yan koltukta cilveli cilveli oturmalı. Hani bi de diyoruz ya erkeklere "prenses erkek" diye. Güçlü kadın imajıyla her işi kadınlara yaptırdılar sonra da erkeklere prenses dediler. Her işi kadın yaparsa bu erkekler nasıl prenses olmasın? Bi de yok bir erkek sizin dediklerinizi yapmıyorsa kendinizi seçin. Yok siz güçlü kadınsınız yok erkekler şimdi prenses gibi yok siz fedakarlık yapmak zorında değilsiniz diye diye iki tarafı da yalnızlığa mahkum ettiler. İki tarafın da fedakarlık yapmadığı ve "hep ben" bakış açısıyla yürüttüğü bir ilişki olabilir mi Allah aşkına? İlişki elbette kendimizden ödün vermeden bazı fedakarlıklar ister. Ben ne zaman kendimi seçip güçlü kadın olsam yalnız kalıyorum. Neden bizleri sen güçlüsün gibi süslü cümlelerle yalnızlığa mahkum etmeye çalışıyorlar?

Neden biz kadınların beynine "güçlü kadın" imajı yerleştirerek kadınları yalnızlığa yönlendiriyorlar?