@Hayatİstanbul77 bugün mavişimle yanlış anlaşılmadan dolayı hafif bir sözlü atışma oldu ama konuşarak herşeyi hallettik bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor önemli olan kalp kırmamak... Kendisine kucak dolu sevgiler 🩵
Kiminle ve ne konuda konuştuğuna bağlı yani birisi var kafası gurudur ne dersen de ne anlatırsan anlat anlamaz özellikle de en hassas olduğu konuysa mesela ben kendimden örnek vereyim benim annemle babam ayrıdır ben annemle yaşıyorum 18 yaşına girdikten sonra babam nafakayi kesti ne kadar çok paraya çok ihtiyacım olsada 1 kuruş fazla vermedi ne zaman ihtiyacım olsa paraya babamı arayım ondan 1 iste derdi annem bende derdim vermeyecek adam cimri hiç olmazsa adami biraz sinir eden derdi ben de tamam derdim sonra araycam onu ama kontörüm yoktu ben de ödemeli attım ona sonra o da aradı konuştuk konuştuk der bana sen beni 1 tek para istemek için aran hem niye bana ödemeli atan bana yazar ya diyerek söylendi söylendi sonra yüzüme kapattı. Sonra başka 1 gün annemin gazıyla bayram günü babamdan bisey istemek için arayım dedim aradım bayramını kutladım sonra bisey isteyim dedim söyledi söylendi durdu.. ondan sonra tövbe ettim 1 daha onunla konuşmaycam ve onada gitmeyecem diye. Çünkü ne zaman gitsem bir şey istesem der bana yok sana hazır para para istiyorsan çalışacan da alacan sonra söylenir çalışmaz diye ben de sinirlenirim ağzımı açarım derim ona zamanında bana babalık yapmadın kendine bir de baba den şimdide bana akıl verin utanmadan o da duymamazlıktan gelir telefonuyla oynar.. zaten devlet işinde olmasaydı o çoktan atılmıştı işten ne delilikler yaptı bilemen.
İnsanlar anlaşmazlık yaşayabilir ya bu çok doğal bir durum. Herkes her şeyi aynı şekilde değerlendirecek diye bir şey yok. @Hayatİstanbul77 abla ile biz de anlaşmazlık yaşamıştık ama sağ olsun herhangi bir sorun olmadan orta yolu bulduk :)
Güzel bir üslup ile konuşmayı başardığımız sürece konuşarak ve anlayarak her sorunun çözülebileceğini düşünüyorum. Kötü kırıcı kelimeler kullanmak sadece seviyeyi o kişinin zihniyetini gösterir. O yüzden konuşmayı anlamayı bilmenin her zaman olumlu yönde artısı olur
Senin ve mavişinin konuşarak sorunu çözmeniz harika bir şey! 😊 İletişim, ilişkilerde en güçlü bağdır. Yanlış anlaşılmalar her zaman olabilir; önemli olan suçlamadan, yargılamadan açık bir yüreklilikle konuşabilmektir. Kalp kırmadan, sevgi ile yaklaşıldığında çözülmeyecek mesele yok. 🩷 İyi ki birbirinizi dinleyip anlayabiliyorsunuz, bu bağınızı daha da güçlendirir. 🌟
Aynı şekilde ben de tartışmıştım ama konuşarak çözdük kendisiyle 😀 iletişim önemli. Bazıları çok burnu havada oluyor ve asla konuşmayı tercih etmiyor, tartışmadan (yapıcı şekilde) kaçan insan iletişim kurmayı beceremez. Hayatistanbul o kendini kaf dağında görenler gibi değil
Bence konuşunca çözülmeyecek sorun yoktur ama asıl önemli olan doğru ve samimi bir şekilde konuşmak sahtekar olmadan konuşmak doğru olan söylemek o yüzden her sorun çözülür. Sevindim adınızı
Yanlış üslup doğru sözün katili olur. Onun için her zaman bir 'söz' söylerken o sözün ağırlığını kontrol etmek lazım yoksa karşı taraf yanlış anlayıp olay başka yerlere gidiyor.
@Hayatİstanbul77 ile olan dostluğumuzu yalnış anlayıp , yalnış anlamaları hiç hoş değil. Biraz at gözlüğünü çıkartarak bakınız olaylara.. Kimse kimsenin Ahlak bekçiliğinide yapamaz. Doğruysa doğru der , yalnızsa yalnış der ve yanlışın yanında da durmaz. Uyarır.. Bu benim sorunum olur... Kimse kimsenin kimle olduğuna karışmaz ve karışamaz...
"Savaş herkesle, barış ise sadece onurlu kişilerle yapılır."
-Fatih Sultan Mehmet
Konuşmak genel olarak sorunları çözer, çözmesi de beklenir ama yetersiz kaldığı durumlar olabilir tabii ki.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
8 ay
Herkes konuşmaktan ve konuşarak sorun çözmekten anlamaz veya o biçimde sorun çözümünü hak etmez. Ortak dile varmışsanız ne mutlu demek düşer izleyenlere😌
Konuşmak her sorunu cözmez. Bazilarında karşı tarafın tavırları daha da küstahlasır ve egosu kabarır. Eğer kalitesinden şüpheniz varsa, düz dalarsanız daha etkilidir.
Konuşmak her türlü sorunu çözer diye düşünüyorum ama çözmediği sorunlar da var çünkü birbirine anlamak önemli Herkes farklı düşünce yapısının farklı karaktere sahip olduğu için Ortak noktada buluşamayabiliriz konuşmak ve anlaşmak anlamak anlamaya çalışmak Empati yapmak saygı duymak hepsi bir bütün