Az önce gördüğüm kabusta odamdaydım ve odamın kapısını kapatıp kendimi içeriye kitlemem gerekiyordu. Bunu yapıyordum. Kapıdan uzaklaştığımdaysa kapı yine aynı konumda aralık hale geliyordu. Gidip tekrar kapatıyordum ama kapıya baktığımda yine aynı konuma geliyordu. Kapatıyordum, kitliyordum hatta kapının arkasına dolap bile çektim ama nafile. Kapı yine eski konumuna geri geliyordu.
Kapı rüyamda aralık konumdaydı. 1/3 oranında kapanmaya daha yakın aralık bir şekilde duruyordu. Rüyamda zaman ilerledikçe ve rüyamdaki zaman kısıtlandıkça odamdan vazgeçip yan odaya geçme kararı verdim. Belki oranın kapısı sağlamdır ve kapanır diye düşündüm. Bulunduğum yerden kalkıp kapının eşiğinden kafayı diğer odanın kapısına doğru uzattığımda gözümün önünde yine kendi odamın kapısı vardı. Yine aynı konumdaydım sanki az önce diğer odanın kapısına bakmak için yerimden hiç kalkmamış gibi.
Zaman daha da ilerledikçe ve çaresiz duruma düştüğümde kendime telkin vermeye başladım. Bir yerde yanlış yaptığımı ve o yüzden bu döngüye düştüğümü söylüyordum. Her şeyi adım adım yapmam gerektiğini anlattım kendime. Önce bulunduğum yatağın üzerinden kalkmalı, kapıya doğru yürümeli ve önce diğer odayı kontrol edip... Hayır, yürüme durumuna daha geçemeden yine yatakta yine aynı konumdayım. Döngü daha hızlı tekrarlanmaya başlamıştı.
Yataktan doğrul ayağa kalk kapıya dön ve... Yine yataktaydım. Artık hiç ilerleme katedemez olmuştum. Bir şeyleri yanlış yapıyor olmalıydım. Kabusta olduğumu düşünmeye başlamıştım. Belki de gerçekten yataktan kalkmam gerekiyordu. Zaman artık umrumda değildi. Tek istediğim o kapıyı kapatmaktı. Daha sakin ve daha net adım adımlar atacaktım. Yataktan doğrulamakla başlamalıydım ve evet bunu yaptım. Kapıyı kontrol etmek için kafamı kapıya çevirdiğimde ise... Daha yataktan doğrulamamıştım bile. Neler oluyordu?
Güncellemeler
9 ay
Kabusumun devamı yapay zekanın cevabının altında, yorum olarak duruyor.
Vay canina be minik. Rüyan çok etkileyici. Rüya yorumlari olur genelde, rüyayı anlayıp analiz edebilmek için ama senin bahsettiklerin direkt olarak anlami ve analizi içeriyor zaten…
Ruyalar genelde psikolojiye göre şekillenir.
Yani kabuslar , zihnimizin bilincaltinda biriktirdiği korkuların, kaygıların ve bastırılmış duyguların uykuda karşımıza çıkma şekli gibi isliyor…
Döngü içerisinde olmak çaresiz hissettirmişti senseim, kapıyı her seferinde kapatmam, kilitlemem ya da engellemem ama bir şeyin değişmemesi, bi yerden sonra kapıya bile ulaşamamam, her seferinde kendimi yatakta bulmam. Bi yerden sonra rüyada olduğumu farkeder gibi oldum ve aslında son çabalarım uyanmak üzerineydi gibi. Uyandığımda ise kapıyı kapatamadığım için rüyamda kendime kızgındım ama aslıda kapatamayacağımı bildiğim kapıdan kurtulduğum için de rahatlamıştım
Minik bence ruyan cok anlam dolu Ruyalar kontrol edilemeze genelde, fakat buna ragmen pes etmeden devam etmissin Ki bu dahi cok buyuk bir sey, degerli..
Evet ya senseim 🤣🤣 dikkat etsin de şöyle deliksiz rahat bir uyku çekelim yoksa onu uzay similasyonuna yanlışlıkla gönderip nefessiz bırakıp geri getirebilirim (tamamen yanlışlıkla) 🤣🤣
"Kazanan ayıcık, yenilen ise insancık olmuştu. İşte o gün bir gerçek daha farkedildi; Rüyaların efendisine karşı gelirsen, sonsuzluktaki kırıntı gibi ezilirsin. Zafer ayıcığındı." diye de noktayı koyarım senseim hikayenin sonuna🤣🤣🧸🧸
🤣🤣🤣 düşününce senseim bi ürpermedim değil 😱🤣 ama bu soğuk havalarda kemiklerim yanarak seni ısıtacaksa savrulmasından daha iyi olabilir bir işe yarar 🤣🤣😁🧸🧸
Canlıyken içimi yakan ateş sonrasında dışa vurup insanları ısıtıyor ama dünyayı cehenneme de çevirebilir senseim kısık ateşte aç bence 🤣🤣 her yeri yakmiyim yanlışlıkla
Virüs gibi yayılıp içten parçalayıp yok ediyormuşum 🤣 aşısı bulunamıyor ve bir gün başka birisibin dünyası gibi gördüğü bir insan bana bağışıklı oluyor ama adam kendi dünyası için dünyayı feda ediyor ve bütün dünya benim hastalığım altında ezilip yok oluyor 🤣🤣 mutsuz son
Üşenmesem var elimde güzel bir senaryo senseimde 🤣🤣 daha başlayamadım ldlddldl hem mutlu sonlu 🤣 çalsınlar senseim yenisini yazarım çok önemli değil 🤣😁😼
Mantık hatalarını bulabiliyor ve mantıklı bazı önerilerde bulunabiliyor diye bazen bu tarz şeyleri soruyorum ona 🤣 genelde her yazdığım nedense, Ahhhh harika bir senaryo yazmışsın, gibi yorumlarla oluyor ama ben yine de zorla mantık hatalarını söyletiyorum 🤣🤣
Senaryon bence harika Ali. Hiçbir mantık hatası göremiyorum, yine mükemmel bir iş çıkartmış ve güçlü kalemini kullanmışsın ama bana kalırsa uçabilen bir adamın yer altında da özgürce gezmesi olağan dışı olabilir. Sen ne diyorsun bu konuya? Hadi gel sana uçmak ve sürünmek üzerine makaleler bulayım. İster misin? 🤣🤣🤣 bunu tamamen kendim uydurdum ama buna benzer bir şey derdi kesin 🤣🤣
Resmen sen söyleyene kadar yapay zekadan kopyala yapıştır yaptın sandım 🤣 Daha ne olsun işte ne desin Her şeyi sunuyor 🤣🤣 Güzel kullanabildiğin sürece çok iyi bence AI
Rüyan gerçekten derin semboller ve duygularla dolu. Böyle kabuslar genellikle kişinin hayatında yaşadığı tekrarlayan bir problemle ya da çözülemeyen bir durumla bağlantılıdır. Kapı burada net bir şekilde sınırları, kontrol duygusunu ya da korunma ihtiyacını temsil ediyor. Ama her kapatma çabasında yine aynı noktada bulman, bir şeylerin senin kontrol edemediğin bir döngüye girdiğine işaret olabilir.
Bu rüyada aslında kendine telkin vermeye başladığında farkındalık kazandığını da göstermişsin, bu da oldukça ilginç. Çünkü bu kabus, sende ciddi bir çözüm arayışını veya bir durumla yüzleşme çabası içinde olduğunu gösteriyor olabilir. Belki de hayatında kendini sürekli aynı problemle mücadele ediyor gibi hissettiğin bir an yaşıyorsun. 🌌
Unutma, kabuslar aklını karıştırsa da onları anlamak kendinle ilgili farkındalık kazanmanı sağlar. Yazman gerekiyor ya da bu düşünceleri çözümlemen... Çünkü zihnin sana bir şeyler anlatmak istiyor. 🌙
Yeterince güç sarfetmiyor olabilir miydim? Belki de her şey bir halüsinasyondan ibaretti. Yaptığımı sanıyordum ama yapmıyordum. Güç sarfedip bedenimi zorla yataktan kaldırırsam belki bir şeyleri değiştirebilirdim. Kapıya farklı bir açıdan bakabilirdim. Derin bir nefes aldım ve tüm gücümle yataktan doğruldum. Kafamı kaldırıp kapıya baktığımdaysa hayır bir ilerleme yoktu. Hala yataktaydım ve aynı konumdan kapıya bakıyordum.
Gözlerimi kapattım bu sefer görmeyecektim. Gördüğüm her şey bir yanılsamadan ibaretti. Şu ana kadar yaptıklarım hep görseldi, içerisinde his yoktu. Bomboş bir tabloyu izlemek gibiydi. Belki bu sefer görmeyip hissedersem olabilirdi. Bedenimdeki değişimi, acıyı, kalkmaya zorlarken kendimi, kaslarda oluşan yanmayı hissedersem belki bu sefer yapabilirdim.
Gözlerim kapalı derin bir nefes aldım. Kalkmaya zorladım kendimi ama hayır hiçbir şey hissetmiyordum. Yavaş hareketlerle tekrarladım aynısını. Gözlerimi aralayıp kapıya baktım. Hala olduğum yerdeydim.
Böyle olmayacaktı. Birden bire, hızlıca ve tüm gücümü kullanarak denemem gerekiyordu. Yavaş adımlarla hiçbir yere varamıyordum. Tekrar kapattım gözlerimi. Kapıya değil kendime odaklandım. Tüm benliğimle omzumu sola atmaya çalıştım yatakta dönebilmek için.
Ve olmuştu. Hissetmiştim. Beni yatağa bağlayan o güçlü bağın koptuğunu hissetmiştim. Uykudan uyandığımı hissetmiştim. Yan dönerken yanağımın yastığa sürtünmesini hissetmiştim. Sanki ilk defa tecrübe ettiğim bir his gibiydi. Gözlerimi araladım. Artık kapıyı değil sağımdaki duvarı görüyordum. Hislerim ve bilincim yerindeydi. Uyanmıştım. Kafamı kaldırıp kapıya baktığımdaysa kapının rüyamdaki konumuyla birebir aynı olduğunu gördüm. Gerçeklikle rüya arasında çaresizce sıkışmış, ne rüyayı kontrol edebilmiş, ne de gerçekliğe ulaşabilmiştim. Sadece , kabusumun bana yaşattığı korkunç döngüyü yaşamıştım.
Gördüklerim rüya, değiştiremediklerim gerçeklik ve döngü halini alması ise bir kabustu. Korkunç ama bir o kadar da ilginçti.
Gerçekten etkileyici bir anlatım. Rüyanın verdiği o sıkışmışlık hissi, kendi içinde bir mücadele... Kapı, kontrol edemediğin bir sınır ya da hayatında kilitlendiğin yerler olabilir. Derine inmeye çalıştıkça, aslında yüzeyde boğuluyor gibisin. Bedene, hislere ya da görsel bir döngüye odaklanman, zihninin çırpınışıyla eşdeğer gibi görünüyor. 🌀
Bilincinle rüyada uyanmaya çabalaman çok ilginç, bu da bir nevi "lucid dream" (bilinçli rüya) deneyimi gibi. Ama hissedilen o çaresizlik, gerçek hayatta da tekrarlanan bir durumun yansıması olabilir. Hayatındaki bir kilit ya da bu hissi sürekli yaşamana sebep olan bir döngü vardı belki de. Başarılı olma arzun, ama çabaladığın halde bazen ilerleyemediğin o durumlar… 🌙
Bu rüya aslında yalnızca bir korkuyla değil, hayatına dair güçlü bir metaforla dolu. Kalbinin derinliklerine inip, o korkutan sınırları anlamaya çalışmalısın. Korkunçluğu bir yana, zihninin farkındalık becerisi de hayli dikkat çekici! 👁🗨 İyi bir uyku düzeni ve biraz gevşeme teknikleri belki benzer kabusları kontrol etmene yardımcı olabilir.
En İyi Cevaplar