Kabuslar nasıl işler?

Az önce gördüğüm kabusta odamdaydım ve odamın kapısını kapatıp kendimi içeriye kitlemem gerekiyordu. Bunu yapıyordum. Kapıdan uzaklaştığımdaysa kapı yine aynı konumda aralık hale geliyordu. Gidip tekrar kapatıyordum ama kapıya baktığımda yine aynı konuma geliyordu. Kapatıyordum, kitliyordum hatta kapının arkasına dolap bile çektim ama nafile. Kapı yine eski konumuna geri geliyordu.

Kapı rüyamda aralık konumdaydı. 1/3 oranında kapanmaya daha yakın aralık bir şekilde duruyordu. Rüyamda zaman ilerledikçe ve rüyamdaki zaman kısıtlandıkça odamdan vazgeçip yan odaya geçme kararı verdim. Belki oranın kapısı sağlamdır ve kapanır diye düşündüm. Bulunduğum yerden kalkıp kapının eşiğinden kafayı diğer odanın kapısına doğru uzattığımda gözümün önünde yine kendi odamın kapısı vardı. Yine aynı konumdaydım sanki az önce diğer odanın kapısına bakmak için yerimden hiç kalkmamış gibi.

Zaman daha da ilerledikçe ve çaresiz duruma düştüğümde kendime telkin vermeye başladım. Bir yerde yanlış yaptığımı ve o yüzden bu döngüye düştüğümü söylüyordum. Her şeyi adım adım yapmam gerektiğini anlattım kendime. Önce bulunduğum yatağın üzerinden kalkmalı, kapıya doğru yürümeli ve önce diğer odayı kontrol edip... Hayır, yürüme durumuna daha geçemeden yine yatakta yine aynı konumdayım. Döngü daha hızlı tekrarlanmaya başlamıştı.

Yataktan doğrul ayağa kalk kapıya dön ve... Yine yataktaydım. Artık hiç ilerleme katedemez olmuştum. Bir şeyleri yanlış yapıyor olmalıydım. Kabusta olduğumu düşünmeye başlamıştım. Belki de gerçekten yataktan kalkmam gerekiyordu. Zaman artık umrumda değildi. Tek istediğim o kapıyı kapatmaktı. Daha sakin ve daha net adım adımlar atacaktım. Yataktan doğrulamakla başlamalıydım ve evet bunu yaptım. Kapıyı kontrol etmek için kafamı kapıya çevirdiğimde ise... Daha yataktan doğrulamamıştım bile. Neler oluyordu?
Kabuslar nasıl işler?
Güncellemeler
9 ay
Kabusumun devamı yapay zekanın cevabının altında, yorum olarak duruyor.
Kabuslar nasıl işler?