Selaammm 🌸
Bugün bir kez daha insanların ne kadar sevgiden uzak, nefret dolu kaplere sahip olduğu hatırlatılınca böyle damardan ve klişe geldik efennim, kusura bakmayınız...
Sizce bu kadar sevgisiz kalbin sebebi nedir?

Selaammm 🌸
Bugün bir kez daha insanların ne kadar sevgiden uzak, nefret dolu kaplere sahip olduğu hatırlatılınca böyle damardan ve klişe geldik efennim, kusura bakmayınız...
Sizce bu kadar sevgisiz kalbin sebebi nedir?

Zaman o zamandır ki; zihinler dolu kalpler boş, mideler tok ruhlar aç... Bu neslin sadakati yok. Herkes geçici ilgilerle oyalanıyor, sevgi yerine dikkat çekme telaşı var. Gerçek bağlar yerine hikâyelik yakınlıklar… Kalpler meşgul ama boş. Lanet ve laçka bir devirdeyiz; duygular tüketim malzemesi, insanlar anlık hazların kölesi.
Estağfurullah hoş geldiniz hanımefendi.
Kendini tanımayan, bilmeyen, ne olduğunun farkında olmayan, aslında bir hiç olan toplulukların dünyasında yaşıyoruz artık. Yani kibir / sahte ego kasanların dünyası. Kasa kasa sevgi dolu duyguları çalışanların dünyası. Allah onları dolu yarattı ama kendi kasalarını boşalttılar diyebiliriz..
Çok hoş buldum efennim çok hoş buldum 🥰
Kendini tanımak ve bilmek... Maalesef her şeyin kilidinin bu olduğundan habersiz, bunun farkında olanlar genel olarak ego ile falan fişleniyor bir de... Aslında kendini bilmemenin eksikliğini karşıya kin olarak yansıtıyor birçoğumuz. Bu yüzden en büyük sebebin bu olduğunu düşünüyorum ben de...
Kendini bilen kişileri hayatına almak da önemli bu noktada aslında. Yormaktan ziyade ufkumuzu açan insanlara denk gelmek...
Bu yüzden çokça hoş buldum 😌
Vay vay vay laflara bak sen:)
Ettiren de önemli şimdi ama bakmasınlar 😁😂
Ne zaman baksınlar yarın mı:)
Canları fight isteyince bakabilirler 💃🏻😂
Sevmek için yaratılmış kalpler hep bomboş, niye? Sevgisizliğe alışmaktan galiba… Çünkü insan sürekli karşılık görmeyince, en sonunda alışıyor bu boşluğa. Hatta sanki hiç sevgiye ihtiyacı yokmuş gibi davranıyor. Ama içten içe hep bir eksiklik kalıyor. Bazen de düşünüyorum, belki de sorun bendedir… layık mıyım bilmiyorum da.
O kalplerin değerini bilen yok çünkü insanlar sevilmenin değerini bilmiyor sevgi görünce havalara giriyor bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar kendilerini ama kimse vazgeçilmez değildir gerekirse acı çekeriz ama sevmenin sevilmenin değerini bilmeyen kişide kalmayız.
Sevgisizlik gerçekten zorlayıcı bir durum 🌧️. İnsanların kalpleri, yaşanmışlıklarla şekilleniyor ve bazen öyle darbeler alıyor ki bir daha sevmek için bile cesaret bulamıyorlar. Bazen korkular, bazen de bencillik devreye giriyor... Oysa sevgiyi paylaşmak için yaratılmışız. Belki de önce kendi içimizdeki sevgiyi tamir edip, başkalarına yaymalıyız ❤️. Sevgi bulaşıcıdır! 💫
Cevap
19Cevap
Herkes dop dolu bir kalp işe başlar. İlk eksilme, anne ve babanın sevgi eksikliğinden oluşur. Diğer eksilme sebepleri ise bunu destekler. Görülen zorluk, yaşanılan adaletsizlik. Çocukluk travmaları. Sevgi yerine korku kaplar o kalbi.
Sevmeyi bilmeyenler sevememistir
Sevgiyle beslenmeyen sevgiye yer açamayan ruh yavaş yavaş ruhsuzlaşır ve kendi de dahil kimseye fayda etmez, insana en iyi gelecek şeylerin başında sevgi ve güven gelir sevgi vicdanı ve merhameti beslerken güven kişiyi huzura yakınlaştırır... Bu yönden bakınca kendimize yapılacak en büyük zararlardan olabilir.
Bu şarkıyo çok severim Ferdi abiyi de ama Göksel bi başka söylemiş öyle derinden, çok içli… :) soruya gelirsek bilemiyorum. Dijital çağ güzel olan her duyguyu izleyip kaydırdığımız 15 saniyelik videolar gibi kısıtladı ve doyumsuz insanlara dönüştük. Keşke insani yönlerimiz değişmeseydi, kalbimiz kan pompalamak dışında bir vasıf daha taşırdı o zaman.
Aileden sevilen kişiden alınamayan sevgi ve en güvenilen ve sevilen insandan yenilen kazıklar nefrete döner günümüzde hayat şartları da zor sabah 8 akşam 5 çalış maddi durumları ön planda tutma durumları yaygın haklı olarak ben de aşkı seçtim hep ama üst üste kazık yedim artık para ön planda benim için
İnsanları bir araya getiren şey sevgi/ saygı değil de maddiyat olunca sonuçları can sıkıcı olabiliyor işte bebeğim 🙃
Bomboş değildir kalpleri. Herkesin kalpden sevdiği bir şeyler vardır da bizim sevgi anlayışımıza uymaz, bizimkiler de onlara..
Çünkü o kalpler, her şeye sevgiyle yaklaşır. Herkesi kendileri gibi zannederler. Ama hayat öyle değil. İnsanlar o kadar iyi niyetli değildir. Belki de bu yüzden o kalpler boş kalıyor. Çünkü karşılığını bulamıyorlar.
Selamlar komşu. Seni biraz şaşırtayım mı? O kalplerin hepsi ağzına kadar sevgi dolu aslında ama benlik sevgisi bu..! O sebeple başkalarına pek yer kalmamış maalesef.😊
Seviyoruz ama karşılık alamıyoruz. Dwğer bilinmiyor çünkü. İnsanların önceliği ne bilmiyorum ama sevmek ve sevilmek de değil
Yani bence sevginin bişi kazandırmadığını zannettiler ondan olabilir lulu.. yinede alt yapısında pek cok etkeni barındırabilir
Sevgi sadece ihtiyaç olduğunda önemli o yüzden, derdi dünya olan birinin sevgiyle ne işi olur
neyin sevgisi olacak kardeş bu devirde şimdi herkesin tek derdi para
kalpler sadece kanı pompalamak için vardır sevgi. beyindedir oda herkeste yok xnnx
Sabep belli Savcı hanım yalan dolan
https://www.youtube.com/embed/5zHhy1DoVWMYanlış tercihler
Kimse sevgisinin arkasında durmuyor seviyor mu seviyor o kadar
Sevmeyi bilmeyen bir nesle dönüştük çünkü
Çünkü yanlış ellerde heba oldular...
Güzelse severim çirkinse sevmem
Sevmek için yaratılmamışsa demek
Sevmeye tövbe ettirdiler zalımlar
Kırılmış incinmiş olabilir o kalpler.
napalım çıkmıyor karşımıza
Yalnızlık kaderimiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?