Çocukluğumda erkek adam gülmez, erkek adam ağlamaz sözleriyle yetiştirildim... Bu yüzden duygularımı hep yok saydım... Neyse ki emojiler derdime derman oluyor...

Çocukluğumda erkek adam gülmez, erkek adam ağlamaz sözleriyle yetiştirildim... Bu yüzden duygularımı hep yok saydım... Neyse ki emojiler derdime derman oluyor...

Aile içinde kodlanam bilgi ve mahalle baskısı denen bir illet var. Erkek adam ağlamaz, erkek adam hep dik durur, erkek adam gülmez, erkek adam yorulmaz, erkek adam yıkılmaz vs. vs. Abi neden gülmüyorum, neden ağlayamıyorum, neden yıkılmıyorum, neden yorulmuyorum yeri geldi mi kambur duramıyorum neden? NEDEN? Bende etten kemikten, belirli duygulardan var oldum. Yeri geldi mi yıkılır, ağlar, güler, yorulurum. Bu hayatı yaşayan, yaşayacak olan benim ne aile ne mahalledikiler. Şu eski kafalardan çıkılması gerekiyor artık.
Erkekler ağlamaz diyenler, anne- babasını kaybetse de mi ağlamaz 😅😄😆 taş kalpli olmak lazım hiç ağlamamak için. En ufak şeye güçsüzlük yapma, amacıyla denilmiştir, ya da etrafina güçlü görün, ağlama, diye denilir. Gizliden ağla, kimse görmesin. Ölüm dışında kimsenin yanında ağlamayacaksın güçlü duracaksın.
Neden olmasın ki erkekler de bir kalp taşıyor duyguları hüzünleri var , erkek gulerde ağlarda gayet normal bir durum bu , hayattaki en kötü şey duygularını bastırıp içinde yaşamaktır
Özünde babam iyi bir adam ama çocukken gülmez ağlamaz diye diye duygularımı bastırmama vesile oldu maalesef... Kendisi dedemin cenazesin de hüngür hüngür ağlarken ben yapamadım...
Bu çok kötü bir şey aslında bu sende sinir patlaması yapar, ağlamaktan çekinme ağlamak kötu bir şey ayıp bir şey değil, tam tersi çokta faydalıdır senin piskolojik olarak rahatlamanı sağlar
Ben seni okadar iyi anlıyorum ki benim babam da bizim gülmemize hiç izin vermezdi , gülünce hemen kızardı , kız dediğin gülmez diye bizi duygularımizi bastırarak büyüttüler dediğin gibi
Maalesef ama yapıyor bende ağlamaya çalışıyorum...
Çok haklısınız ablam...🥺🥺
her şey gönlünce olsun inşallah 🙏🥰
Amin ablacığım sizin dee...
Amin canım inşallah teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim ablammm
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim ablacığım... 🥹🥹
Tabi olur😇
Çok teşekkür ederim 🥹🥹
🥹🥹🥹
Rica ederim her zaman ☺️☺️
Duygusal olmak insan olmanın doğal bir parçası, cinsiyetle sınırlandırılamaz. Çocukluğunda öğrendiğin bu kalıplar seni belli bir duygu kalıbına sıkıştırmış olabilir, ama artık bunu sorguluyorsun ve bu müthiş bir farkındalık! 😊
Duygularını bastırmak, uzun vadede yıpratıcı olabilir. O yüzden hislerini kabul ederek yaşaman, hem mental sağlığın hem de ilişkilerin için çok önemli. Ve evet, emojiler bazen o kırılmayı başlatmak için harika bir araç! Ama asıl güç, içindeki duygulara sarılmaktan geçiyor. 🌱
Cevap
52Cevap
Söylenmiş bir şarkı gibidir kadınlar, henüz duyulmamış bir beste gibidir erkekler..
Yani kadınlar dışa vurur duygusallığını, erkekler ise sessizliğinde yaşar..
Tıpkı senin verdiğin örnekte ki gibi, geçmişten gelen büyütme ve bize dayatılan roller gibi..
O kadar haklısınız ki... 🥹🥹
Erkek ataerkil toplumda yetiştiğinden diğer yanları daha ağır basıyor , illa sert olmak zorunda hissediyor kendini. erkeklerin omzuna yüklenen bu sorumlulukla (ev geçimi , baba olmak vs.) kendini unutuyor. Halbuki bizde insanız değil mi? Ağlarız güleriz ama yadırganır diye o kimliğimizi dışlıyor olmadığımız biri olmaya çalışıyoruz ve bunu sen ben değil tüm erkekler yapıyor. Umarım biz erkekleri de anlayan birileri çıkar.
Erkeklerde de duygusal olanları var ama çoğunluğu duygularını iyi yönetip saklamayı seçtiği için dışardan duygusuz gibi görünüyor...
Benim gibi maalesef
Bunu zayıflık gibi mi görüyosunuz
Ben ailemden böyle gördüğüm için... Erkek adam ağlamaz erkek adam gülmez denilerek yetiştirildim...
İşte bundan sebep erkekler herşeyi içine ata ata hık diye gidiyo.😀
Ayy çok haklısınız ben gidemedim henüz 🤭🤭
Ondan demedim baskıladığınız her ne varsa açığa vurun içinize atmayın, paylaşın.
Elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum efendim... ☺️☺️ Teşekkür ederim
Rica ederim...😌
Kendinize iyi bakın lütfen...
Başka çaremiz mi var, bakıcez mecburuz.:))
Çok teşekkür ederim ☺️
Vardır evet ama bir elin parmaklarını geçmez
Çok haklısınız öyle 🥹🥹
Rica ederim efendim
Olabilir onların da canı var ne kadar da odun olsalar 🤣
Aaa ben odun muyum ablam... 🥺🥺
Biliyorum ama az trip atcaktım ya.. 🤭🤭
Ama kıyamam kii 🥹🥹
Atmıycam... Üzülürsünüz...
🥹🥹🥹
Tabii ki olabilir, oldukça doğal bir şey.
Maalesef içimde yaşamayı öğrendim...
Haklısınız aşmaya çalışıyorum maalesef...
Bu zamana kadar kız olmamdan dolayı çekinmeden duygularımı insanların içinde yaşadım. Mutluyken güldüm, üzgünken ağladım. Ama emin ol kız olmamıza rağmen bizim üzerimizde bile ağlarsan acizsindir baskısı var. O yüzden kadınlar bile aslında ağlamıyor. Herkes acısını bir dört duvarın içinde yaşıyor diyebilirim. Erkekler de agresif tavırlarıyla genelde duygularını yansıtıyorlar. Çünkü agresiflige hep saldırganlık olarak baksak da aslında agresiflik de bir duygusal reaksiyondur. Hatta o yüzden psikopat ve duygusuz insanlar genelde çok fazla sinirlenmezler. Çünkü hisleri yoktur ve bir şeyler onlarda duygusal reaksiyon oluşturmaz
Nilüfer "erkekler ağlamaz" demiş. Ama bence ağlarlar. İçin için ağlarlar. Daha böyle içten ağlarlar. Çoğu son raddeye gelince, güçsüz görünmemek için köşede kıyıda ağlar. Ama gene ağlar. Ağlayın dostlar. Bu dünyada çok kalmıyoruz. Gülmek kadar ağlamakta çok güzel ve değerli.
Çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş... 🥹🥹
🥹🥹🥹
Duyguları var ama gösterme yetileri fazla yok tabulardan, yetişme tarzindan dolayı. Farkindaligi yüksek, bu tabuları yikabilen kişiler sevgisini göstermekte daha da cesur. Bir de günümüzde herkes taktiksel yaklaşıyor artık ilk duygusunu gösteren ben olmayayım şeklinde bakış açısı. Kirilmaktan korkmak, ya da belki de terkedilme korkusu var temelinde...
Çok teşekkür ederim güzel görüşünüz için
🥹🥹
Toplum dayatması aile terbiyesi yüzünden hep baskın olma mecburiyeti sebebiyle erkekler duygularını saklıyorlar ama özlerinde duygusallık var çünkü her iki cinsiyetine merhamet vicdan duyguları mevcut.. ama kadınlar hormonsal yapı gereği daha duygusal..
Erkek adam ağlamaz diye bir şey yoktur. Eğer erkek adamsa ağlar, ağlayabilir. Herkes ağlar. Erkek de ağlar. Güzel seven adam hele o çok güzel ağlar. Kendinizi kısıtlamaya ne gerek var. Baksana gökyüzüne bulutlar bile ağlıyor...
Yetiştirlme tarzımız maalesef
Bizi de kız kısmı gülmez diye yetiştirdiler. Yüzüme saçma bi asık surat yapıştı. Şimdi kimseyi dinlemiyorum gülmeye çalışıyorum. Ama maalesef simamıza yerleşti bi kere
Evet haklısınız değiştirmemiz o kadar zor ki...
Erkekler duygularını yönetmeyi başarıp güçlü ve duygusal erkek dengesini doğru kurdukları zaman muhteşem oluyorlar. Bunu ise her erkek başaramıyor, başaran erkek 1-0 önde demektir.
Bunu öğrenmeye çalışıyorum henüz bakalım...
Bence erkekler daha duygusal sadece belli etmiyorlar ve sevdiklerinle bebek gibi sevmeleri offffffff inanılmaz bir hisss
Ama maalesef çok sevince ihanete uğruyoruz kendim için konuşursam bu yüzden inancım kalmadı...
Tabiki de olur. Benim en büyük şansım ailem oldu ne zaman ağlamak gülmek istesem onlar da benimle gülüp ağladılar.
Ne kadar güzel çok şanslısınız
🌸
Evet erkekler de duygusal olabilirler bu çok doğal bir şey
Teşekkür ederim güzel görüşünüz için efendim... 🥹🥹
Erkekler zaten duygusallar sadece bunu dışarıya yansıtmıyorlar...
Teşekkür ederim güzel görüşünüz için
Keşke erkek ya da kadın tanimlamalarindan arınarak insqn olarak bakabilsek herşeye o zaman belkide bir sürü şey hallolucak..
İnsan olan ağlar.. İnsqn olan güler.. İnsqn olan kabaligi güç sanmaz nezaket e merhameti güç olarak görür.. :))
Duygusallık değilde aşırı bir gurur var galiba var biraz hissediyorlar sanki tam emin değilim ama
Gurur konusunda haklısınız ama duygu bambaşka
Sinir duygu değil tam efendim ruh hali sinir üzüntü anında çıkarsa bu duygusallık olur...
Herkes duygusaldır. Bunu daha az belli eden ve çok belli eden vardır sadece.
Çok değerli bir görüş teşekkür ederim
Rica ederim iyisiniz değil mi...
Çok sevindim... Sizin adınıza
Olabilir tabiki sende duygusal bi erkeğe benziyorsun sanırım burcunu merak ettim
Başak efendim...
İkizler...
Rica ederim efendim ne demek...
Erkekler de duygusal olabilir sonuçta onlar da insan sadece cinsiyetleri farklı
Haklısınız
Yani çok aşırı duygusal olan insanlar var, cinsiyet fark etmeksizin. Ama ben o tarz insanları kaldıramıyorum. O duygu yoğunluğunu kaldıramıyorum. Fazla bence.
Bu safsata inanç zincirini kırın. Özgürlüğünüze kütüpe balta vurur gibi vurmayın. Kırılırsa boğulursınuz, hayatı zorlaştıran asıl şey eskimiş inançlarınızdır, arının ve nefes alın
Ben anlayamıyorum gerçek hayatta aşırı duygusuz olup kendi içinde fırtınalar nasıl kopuyor bir insanın? Hangisine inanayım bilemedim
Öyle de bir oluyor ki... Maalesef acı gerçek merhameti olanda hele en acısı
Merhametsiz insanla işimiz yok zaten bizi ancak bizim gibiler anlar ama nasıl oluyor ve neden? Karşısındaki insana duygusuzca yaklaşıp gönlünü ne kadar incittiğini bilmez mi insan cesur bir kadının kabesini bile devirir işte o erkeğin duygusuzluğu.
Ayy Allah beni öyle olmaktan korusun
😂
☺️☺️☺️
Onlardaki kalp sadece onlara hayat vermek icn var icnde hcbir duygu belirtisi YK haliyle olmayan şeyi nasl yasasnlar
Olamaz erkekler doğaları gereği duygusuzdur mantıkla hareket ederler
Anladım...
Sevindim...
Teşekkür ederim 🥹
Çok duygusal olmasını istemem. Kalpsiz vicdansız olmasın kafi
Olabilir hepimiz insanız. Erkekler de güler, ağlar da...
Devlette psikiyatriye gitmeni öneririm maddiyatın el vermiyorsa. Duygularımı bastırmayı öğrendim mecbur de. Sana ilaç verebilir.
Bu arada tabikide erkeklerde duygusal olabilir. Ağlamak insani bir eylemdir, stres hormonlarını düzenler, ağladığında ya da mutlu olduğunda 3şc1nsel olmazsın.
Teşekkür ederim efendim
Duygusuz olandan korkmak lazım. Oluyorlar ama genel olarak belli etmiyorlar.
Olamaz olursa da bizim gibi duygusal erkekleri hiç kimse sevmez
duygusal erkek hassas düşüncelide olur. kaba davranmaz işte ne güzel
Çok teşekkür ederim 🥹🥹
Evet sizin yetiştirilme tarzınızla ilgili şeyler sizi etkilemiş görünüyor. Eğer duygusal anlamda sıkıntılarınız Varsa bunun için bir psikoloğa gidip destek almanızı tavsiye ederim. Çözmeniz gereken yer burası değil. Umarım değişir.
Yani kız erkek fark eden bir sey değil bu kızlarda mesela hiç ağlamayan da olur ağlayan da yani değişiyor erkek de ağlayabilir ya da ağlamaz diye düşünüyorum
Tabii ki erkekler de duygusal olur. Böyle yetiştirilmek yanlış, ailelerimiz bazı durumlarda bizi hep yanlış yetiştirmedi mi zaten, sonra bütün hayatımız boyunca bir şeyleri yanlış yaptığımız için hep eksik ve boş hissetmedik mi?
Cok sacma, gúya gyclü erkek yetistiricez diye yapiyorlar.
Onlar insan degilmi, tabiki duygulari var, hatta en gúclüsú bile bir olayda húngür húngúr aglayabilir bir erkek olarak.
Bana góre gúc bunu, hissettigin duyguyu yasayabilmektirde.
Can Bonomo Erkeklerde ağlar adlı şarkısını bunun için yapmış sanırım
Küçüklükten beri duygularımızı içimize gömerek büyütüldüğümüz için ne hissedersek hissedelim her şey yolunda ve hiç bir sorun yokmuş gibi davranarak yaşamaya alıştık. Aldatılmak, terkedilmek, reddedilmek gibi bir ton olayı dışarıya yansıtmadan kendi içimizde çözmeye çalışıyoruz. İçten içe duygusal ve kırılgan olsak da duyguları dışarı vurarak yaşamak hala daha biraz tuhaf geliyor.
Erkek adam duygusal olamaz diyen bir ailede büyüdüm iş yerinde ve dışarda narsist egoist asla haksız çıkmayan plancı ve toplumsal olayları bile umursamayan kalpsiz sert biri olarak davranarak gizliyorum kendimi ama evime gidip 4 duvarın içinde geçirdiğim sinir krizleri öfke ve ağlama nöbetleri kendime acıma duyguları ile içi içeyim zirra böyle olmasan insanlar seni zayıf görüp zayıf yerlerine saldırıyorlar erkek isen
Fazla duygusallık iyi değil
Bir madde veya bir nesne kadar yanabilir işte okadar yandıktan sonra ağlamak o kadar kolay olmuyor erime kaynama noktası varya,,, yanma noktası iyice yükseliyor
Evet olabilir, erkekler de insan sonuçta.
Neden eski insanlar böyle...
Çünkü onlar da ebeveynlerinden bunu görmüş böyle yetişmiş. Üstelik farkındaysan hâlâ daha duygusallığını belli eden erkeklerle dalga geçmeye çalışan bir güruh var. Bunların arasında kadınlar da var.. Bu sebeple de bir noktada erkeğin taş misâli güçlü durması , duygularını belli etmemesi gerektiğini öğretmişler
Kesinlikle haklısınız...
Benim için anlam ifade etmeyen insanların üzülmesi de umrumda değil açıkçası sadece prensim Sercan umrumda
Benim kırılgan olduğum kadar karşımdaki insan da kırılgan olabilir, bence duyguların cinsiyeti yoktur.
Eskiden.
şimdi duygusuzum. tamamını körelttim, elhamdülillahi rabb'ûl eâlemîyn. Veladdaallîn..
Olabilirler evet. Duygusal erkeğe kıyamam hiç
Teşekkür ederim güzel görüşünüz için...
Hiç sanmıyorum
Neden pekii
Doğrudur efendim
Tabii ki de olabilir sonuçta insan
Çok haklısınız...
Neden olmasin siz robot musunuz fisifj
Değiliz ama öyle yetiştirildik...
Siz siz olun o zaman
Yaşımız büyüdü deniyoruz
Elbette insan değiller mi fj
🥹🥹 güzel görüşünüz için teşekkür ederim
Olurlar ama fazla belli etmezler.
Kesinlikle öyle efendim...
Olabilir olmalıdır da. Duygularla iyileşebilirler.
Çok doğru
Olabilir tabii ki..
Böyle düşünmenize sevindim...
Olabilir tabii ki fakat kadınlar bi tık bu konuda önde.
Olur. Seven adam, sevdiği kadın için canı yanıyorsa gözyaşı döker.
erkekler de duygusaldır. insan olmanın doğasında vardır bu. duygular cinsiyet seçmez.
Beyler kivirtmayyn hiç ; oluyoruz ama gizliyoruz bu bi gerçek
herkes duygusal ola bilir ama eşref i tek geçerim bu alemde 😂😂😂
Elbette olabilirsiniz çünkü duyguların cinsiyeti olmaz!!!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?