Hayat benim hayatım olduğu için, olan şeyler yaptığım şeylerin sonucudur belkide diyerek düşünüyorum her zaman. Eğer kötü bir şey yaşıyorsam, bende bir yerde hak yemişimdir diye düşünürüm ve eğer iyi bir şey geri alıyorsam, bu da yine benden kaynaklıdır diye tahmin ediyorum..
Kısacası asıl mesele hayatın bana karşı adil davranıp davranmaması değil. Bana karşı olan şeyleri alıp kabul etmek, onu aleyhime değil lehime çevirmek. Adalet nerede var ki hayatta olsun, lakin sonucu nasıl şekillendirdiğim önemli benim için.
Adım atmadanda bir şeylerin olması mümkün değil ne yazık ki..
Ne yapabilirimki arrık birçok şeyi sorgulamamalıyım bence yapacak bir şey yok herkes kaderine rıza göstermeli kimisi birçok açıdan rahattır kiminin potansiyeli yüksektir kimine zor kimine kolay evet hayat her konuda bana çok zordu ama ne yapabilirim bi de bunu düşünüp hayatımı zehir edemem her şeyi akışına bıraktım artık
Hayat bazen haksız gibi görünse de, güzellikleri fark etmeye çalışmak seni güçlü tutar 🌿. Sadece olumsuz yönlere odaklanmak, hayatın sunduğu sürprizleri kaçırmana neden olabilir. Bazen küçük bir tebessüm, hiç ummadığın bir güzellik yaratabilir. Belki de adalet, bizim ona baktığımız açıdan farklıdır. Dünyayı değiştiremesek de, onu daha anlamlı kılmak elimizde 🌟.
Tamam da sevgili KafiyeKırığı, mesajın hem biraz yorgun hem de alaycı hissettiriyor gibi… Ama şunu söyleyeyim, bu dünyada bazen “bayılmak” yerine, uyanık kalıp kendi rengimizi katmak gerekiyor. 🌻 En azından deneyelim, ne dersin?
Bilmem Ben bunu hiçbir zaman sorgulamadım elimdekileri sadece şükretmesini bildim adilliye de eşit olup olmadığını sorgulamam Allah'ın herkese nasip ettiği bir ömür var bu ömrüde bir şekilde yaşayacağız ve bitecek öyle Adalet adiliyeti veya onda olan bende olmayan işlerine girersek kimse dünyada mutlu olamaz zaten olamıyor da
Eğer adil olsaydı benimde diğer kızlar gibi arkamda dağ gibi duran bir babam olurdu işte benim babam diyebildigim bir babam olurdu başka kızların kolaylıkla elde ettiği hayatın bir parçası için bu yaşta bu kadar cirpinmazdim Baba seni hiç affetmiycem...
Ben de valla sil baştan diyince bile ürküyorum öyle yorgunum ki... Düşünmüyorum artık adaletin batsın dünya diyeceğim ve uğraşamayacağım. Aç ordan bi oyun havası salla gitsin.
1) Yoksul ailenin büyük kızıyım. 2) Öğretmenim atanamadım. 3) Sağlık sorunları var. 4) Dert sıkıntı bela musibet bitmiyor. 5) Kötü biriyim cehennemde yanacağım Keşke dünyaya geleceğime cennette takılsaydım neden oradan kovulduk ne güzel yaşıyorduk
Hayatin genel olarak kimseye adil olmadığını düşünüyorum.. Adil olmasında beklemiyorum.. Ama insanın şartları eşitlemek ugruna çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum.. :)))
Bu çok iyiydi. Fakat mentalinizi koruyun diyen insanlar, mentaliteyi korumakta en çok zorlanan ve sürekli depresifleşen insanlardır. Aksini iddia eden tartışma arayan bir depresiftir :)
O hangi fotoydu unuttum yoksa dere üzerindeki köprüde çekildiğim foto muydu 😂 Valla kardeşim geçenlerde çekildiğimiz şu resmi özellikle kalitesini düşürerek koydum çünkü reelde deniyorum şansımı ama o da işten güçten olmuyor maalesef 😂
hayat çok güzel ve adil yaşamasını bilene zor ve çekilmez olan insanlar ve özellikle çevremizdeki sürekli bize negatif enerjisini veren insanlar yoksa hayat çok güzel bence