Dün 30 oldum ve içime oturdu :( bekar olarak girmek bu yasa endişe veriyor benim gibi olan var mı nasıl hissettiniz hissediyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
10 ayPozitif bakış açısı: Bu dönemi kendinizi yeniden keşfetmeniz ve daha iyi tanımanız için bir fırsat olarak görün.
Kendinizle yeniden bağlantı kurmak: Gerçek isteklerinizi belirleyin ve yeni yaşam hedefleri tanımlayın.
Bir adım geri çekilin: Durumu analiz edin ve yapılması gereken değişiklikleri düşünün.
Bir uzmana danışın: Duygularınız bunaltıcıysa, bir terapist bu dönemi atlatmanıza yardımcı olabilir. ama lütfen unutmayın 30 yaş bir kadının kendisini keşfetmeye başladığı yaştır ve enfes bir dönemdir keyfini çıkartın00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayBen bu sendromu 25’te yaşamıştım 😅 25 yaş evlilik yaşı gibi bir şeydi benim için kendimi aşırı olgun olmuş gibi hissediyordum. Ama bu tamamen toplum yüzünden benim içselleştirdiğim saçma bir şeydi. Seninki de ve birçok kadınınınki de farksız… Lütfen toplumun ya da kim olursa olsun sizin kim olduğunuza ve ne yapacağınıza karışmasına izin vermeyin. Yoksa asla ama asla özgür düşünen, bağımsız bir kadın olamazsınız.
01 Yorumla- 10 ay
En özel konuyu da sona bıraktım: Mutlu yıllar dilerim. 😎🎈🎁
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Şu an Keşke 30 Olsam filmini izlerken bu soru denk geldi. 13 yaşındaki kız 30 olmak istiyor. Sonra oluyor ve olaylar gelişiyor... Bence insan kaç yaşında olursa olsun o yaşın kıymetini bilmesi gerekir. 30 yaş büyük bir yaş değil. Hatta genç sayılan bir yaş. Takma kafaya. Yaşının güzelliğini yaşamaya bak...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aysen başak burcusun galiba takıntılısın ben de başak burcuyum sevgilim balık burcu ve o evlenmeyi pek takmıyor daha sonra evleniriz işleri rayına oturtayım artık boş zaman bulursak birbirimizle uğraşırız kavga ederiz vs vs şimdilik evlenmeyelim dedi zaman hızlı geçiyormuş gibi hissediyorsun sen de dimi
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
30 yaş, genelde insanın kendini değerlendirdiği, "Neler başardım, neleri erteledim?" diye sorguladığı bir dönem oluyor. Bu hissettiğin duygular çok normal, yalnız değilsin. İnsan hayatında bu tarz dönüm noktaları, aslında geçmişi bırakıp geleceği şekillendirmek için bir fırsat olabilir. Bekar olman kesinlikle hayatında bir eksiklik değil. Önünde hâlâ birçok güzel fırsat var, kendine inan 💕. Hayat bir yaş sınırı değil, keyfini çıkarmaya bak! 🍀
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
89Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
10 ayO sırada 30’unu dört gözle bekleyen ben 🤩
Üzülmeyiniz efenim, bir kadının en güzel olduğu yaşlar 30-35 arasıdır.. O yaşlara gelip neler yaşadığıma bakmak istiyorum. Bilinçli bir şekilde ise geriye kalan 30 yılımı yaşamak istiyorum..
Her yaşın kendine özel güzellikleri var onu dışlamak yerine sevgiyle besleyiniz 🙃
21 Yorumla- 10 ay
Erkeğin en çekici en yakışıklı olduğu yaş 35-45 arasıdır diyorlar bende ondan kendimi teselli buluyorum sizin gibi 😅daha 34'um. Bekle 36'yi diyorum kendime
- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
u 10 ayÖyle bir sendrom mu var?
Bence hayatının tadını çıkart, zira hala benim yaşımda bekar arkadaşlarım var. Bunlari sıkıntı yapma...
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
10 ayHer yaşın ayrı bir güzelliği oluyor, bunlara sorun olarak bakma ve tadını çıkar
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 207,1b cevap paylaştı.
u 10 aykafana takmayarak
00 Yorumla
10 ayO sırada 30 olan ben 🤩
"30 yaş sendromu” dediğimiz şey aslında rakamlardan ibaret bir illüzyon. Hayatın ne kadar hızlı aktığını hatırlatan bir işaret gibi görünse de, o sadece takvimdeki iki rakamdır; özünde hiçbir anlamı yoktur. Ruhun yaşı, zamanın çizgilerine bağlı değildir; ruh, her an tazelenen, büyüyen ve dönüşen bir enerjidir.
Bu sendrom, genellikle içsel bir uyanışı, hayatın derin anlamını sorgulamayı ve ‘gerçek ben’ ile yüzleşmeyi tetikler. Belki geçmiş seçimler, yapılmamış hayaller, ertelenmiş tutkular bir anda gözlerinin önüne gelir ve iç dünyanda bir tür titreşim yaratır. Ama bu titreşim korku değil; bir davettir. Kendine dönmenin, kendi ışığını hatırlamanın, ruhunun rehberliğine kulak vermenin davetidir.
Unutma, 30 bir sınır değil; bir kapı. Ve kapının ardında, kendi potansiyelini keşfetmek, tutkularını takip etmek ve kendinle barışmak için bir alan vardır. Rakamlar sadece insan zihninin zamanı ölçme çabasıdır; ruh ise zamandan bağımsız olarak büyür, öğrenir ve olgunlaşır. Önemli olan, kalbinin ritmini dinlemek, içindeki sesin rehberliğinde yaşamaktır. 30 yaş sendromu, aslında ruhunun sana “hayatını daha bilinçli, daha derin ve daha özgür yaşa” dediği bir fısıltıdır.13 Yorumla- 10 ay
30 musun cidden
- 10 ay
Evet
- 10 ay
Bak yalansa saçını çekerim hee 🤣😂
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 ayBu sadece psikolojik olarak bazı şeylere geç kalmışlığın kaygısındandır. 33 yaşındayım hiçbir zaman böyle bir sendrom hissetmedim. Bu yaşlar, insanın kendisiyle en dürüst şekilde hesaplaştığı dönem. Pişmanlıkların, yanlış kararların, kırgınlıkların ve kayıpların üzerinden geçip "tamam, bunlar da benim hikayemin bir parçası" diyebildiğin bir eşik. Aynı zamanda bugüne kadar biriktirdiğin deneyimlerin, azmin ve sabrın karşılığını almaya başladığın, maddi ve manevi anlamda en verimli yıllar. Her yaşında biraz daha olgunlaşıp biraz daha güzelleşirsin kendini sev.🦋
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayEvliliği ve bir insana anlayış gösterip ilişki yürütmeyi kabullendiğin zaman atlatırsın... Herkesin annesi babası vefat edicek sen yaşarken daha... Bu olduğun da eğer eşin olmazsa dünyanın dibinde bulucaksın kendini. Hiç bir sebep yoksa bu var. Kalp krizi geçirsen yanın da miyavlıyıcak kedi ambulansı aramıcak ya da kalp masajı yapmıyıcak. Evde acıktığın da gözünü ve dilini yer belki memelerini... Yumuşak dokuları yani. Kadınları anlamıyorum aldığınız tek risk nafaka alma riski cami bahçesin de dilenerek de olsa evlenmeniz lazım çünkü kaybedicek hiç bir şey yok ama kazanabiliceğiniz bir çok duygu ve aidiyet var.
10 YorumlaBende 30 yaşındayım ve evet 30’a girmek korkutucu gelebilir, benzerini çoğu insan yaşıyor. İçine oturan o hala bekarım, hala hazır değilim hissi normal. Ama bu hayatın sonu değil zaman senin lehine. Küçük değişiklikler yeni deneyimler, kendine yatırım yapmak kafanı açar ve bu his zamanla kaybolur.
01 Yorumla- 8 ay
Kendime yatırım yapamıyorum bilmiyorum nasıl uapmaliyim
10 ayBen 29a giricem İnşallah yarın. Endişeli değilim, sakin ve durgunum. Senin kontrolünde olmayan konularda endişelenmen boş. Bazen benimde kanıma giriyorlar acaba ben mi çabalamalıydım çabalamadım diye pişman olur muyum perisi geliyor. Onunla bi ilgisi yok ama
13 Yorumla- 10 ay
Çok yerinde bir görüş
- 10 ay
Teşekkür ederim
- 10 ay
Rica ederim yorumların güzel 😅
Hiç öyle bir sendroma girmedim. 3 yıldır hâlâ 30 yaşında gibi hissediyorum kendimi. Ama yaşayan her canlı elbette büyüyecek ve yaşlanacak. Ama tabi insanın kendisine ne kadar değer verdiği ne kadar baktığı da önemli. Geçmiş geçmişte kaldı. Önünüze bakın ve kendinize değer verin.
10 YorumlaRahat ol, yalnız değilsin. 30 yaş sendromu çoğunlukla toplumsal beklentiler yüzünden geliyor. Başkalarıyla kıyaslama, kendi hayatına odaklan. Hedeflerini gözden geçir, başardıklarını takdir et ve “geç kaldım” yerine “30 yaşıma girdim, daha çok deneyim ve fırsatım var” diye düşün. 30 yaş korkulacak değil, yeni başlangıçlar için bir dönüm noktası.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Öncelikle gecmiş doğum günün kutlu olsun. Allah sağlikli nice ömür nasip etsin hayirlisiyla gönlüne göre...
Hersey nasip olduğunu bilip eğer calişiyorsan orada kendini geliştirmeyi tavsiye ederim evdeyim dersen kendini mesela yemek yapmakta vs gibi konularda geliştire bilirsin... yani bi bekleme olmazsin hayatinda...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ay20 yaşında yanlış tercih yaptığı için evlenip 10 yıl cehennemi yaşayan ve 30 gibi anca bosanabilmis 2 3 çocukla ne yapacağını bilemeyen dul kadınları düşünerek. Onların hayati belki senden de zordur. Herkes bir şekilde hayata tutunmalı, iyi düşünmeli ve geçmişi silmeli
00 Yorumla
10 ayHer yaşın bir güzelliği var. Hiç merak etmeyin daha akılcı, daha mantıklı, daha doğru kararlar alabilecek yöne girmiş oluyorsunuz. Hayat devam ediyor. 30 40 50 leri düşünmenize gerek yok. Bu sadece bir rakamdan ibaret zaten :)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 693 cevap paylaştı. Mezar taşında açılmadan iade yazıcak mezarcı diye korkmaya gerek yok. Hayatı dolu dolu yaşa yazssada olur yazmasada 200 sene sonra kimsenin umurnda olmayacağız. Her yaşayan canlı bunu hissediyor ama
00 YorumlaKendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak, hedeflerini ve değerlerini belirle, yeni hobiler ve sosyal çevrelerle hayatını zenginleştir. 30 sadece bir sayı; önemli olan ne yaşadığın değil, nasıl yaşadığındır.
00 Yorumla32 olmama az kaldı, ben de bekarım. 30 olunca ben de üzüldüm açıkçası, insan gençlik bitti gibi düşünüyor ama şimdi iyiyim yani alıştım. yaş dediğin rakamlardan ibaret biraz da..
11 Yorumla- 10 ay
Hayırlısı olsun bu zamanda evlilik zorlaştı boşanma arttı
Hayatın tadını çıkar el alemin derdini çekip napcan
21 Yorumla- 10 ay
Sorun böyle de tadını çıkarıyorum yalnızım hep
Bu bi son değil, tam tersine her şeyin daha iyi başladığı bir yaş aslında. Bu yaşa bekar girmek de bir eksiklik değil, sadece hayatının o dönemini kendi başına geçirdiğin anlamına geliyor. Kendine odaklanabileceğin, ne istediğini daha iyi anlayabileceğin bir dönem. Endişelenme, yalnız değilsin ve her şey harika olacak 😍
00 Yorumla
10 ay33 yaşımdayım, bekarım, hayatımı bir şeylerin zorlaması ve mecburiyet içinde geçirmiyorum :) bir de böyle bak ! Hala okuyorum ve mutluyum, kendi çapımda küçük çaplı iş yapıyorum. Önümüzdeki aylarda kendim ekip biçip bir şey yapmaya başlayacağım. Çoğunluğun olduğu yöne değil, kendi aklının gitmek istediği yöne git !
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayİyi oluyor böyle zamanında sizinle evlenmek isteyen onca insanı red edip beyaz atlı prensi beklerseniz olacağı bu beni red eden bütün kızlar kadınlar inşallah hepiniz evde kalırsınız yalnızlıktan kafayı yersiniz kimse sizi beğenmesin 😁😂😅🙈
02 Yorumla- 10 ay
Seni ben mi reddettim
Cevap sahibi10 ayHayır canım ben genel olarak konuştum kişisel algılama
- Kişilik & Karakter konusunda 486 cevap paylaştı.
10 ayDaha çok gençsin. İnsanlar 30 yaşı neden bu kadar büyütüyor. İş hayatın oturmuş karakterin oturmuş artık hayatı dilediğin gibi yasayabilecegin çağlar.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 588 cevap paylaştı.
10 ayIlk 30 olduğunda çok zor oluyor ama zamanla alışıyorsun. Bekarlık kısmı için bir şey diyemem. Sadece yaşım geçiyor herhangi biriyle olsun diye evlenip mutsuz olma diyebilirim.
00 Yorumla Bir yerde koy veriyorsun merak etme. Kısmet her şey. Olacaksa elbette olur. Hayat devam ediyor ve daha nelerle karşılaşacağımız meçhul. Anı yaşa keyfine bak. Gerisini zaman halleder.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Valla benim hep beklediğim yaşlardı. 30'a girince de çok mutlu olmuştum. Şimdi neden mutlu olduğumu daha iyi anlıyorum.
02 Yorumla- 10 ay
Neden
- 10 ay
Çünkü bir erkeğin tam olarak ne istediğini bildiği, karakterinin tam oturduğu yaşların başlangıcı. Bu sebeple de hayata bakış açında farklılıklar oluyor. Önceliklerin değişiyor, kariyer ve maddi anlamda ilerlemeler oluyor, insanlarla iletişimin değişiyor. Hemen hemen kadınlarda da aynıdır diye düşünüyorum.
10 ay30dan sonrası daha güzel 20lerin kıymetini bilemedim çoğu yönden 30da daha bilinçli daha mutlu daha huzurluyum
02 Yorumla- 10 ay
Siz evlisiniz
- 10 ay
Evet ama evlilik bir mutluluk kriteri değil
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Otuz yaş bir bitiş değil, daha bilinçli başlangıç aslında. Bekarlık eksiklik değil, kendi hayatının merkezine yerleşme cesaretidir bunu hatırla hep.
00 Yorumla
10 ay30a hoş geldin. Kafana takma 37 de olacaksın benim gibi bir gün. O zaman 30 neymiş ya diyeceksin. O yüzden takma kafana
00 Yorumla
10 ay30yaşın nasıl sendromu olurmuş ilk defa duydum menopoza girmeden sendrom falan olmaz
01 Yorumla- 10 ay
Knk oralari karıştırma 😅
10 ayHayat devam ediyor. İnsanların düşüncesine bakarak yaşamaktansa doğruyu yapmayı daha çok önemsiyoruz. Kötü olmasındansa hiç olmaması daha iyi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. 30 yıl sabrettiysen bir yıl daha sabret. Belki bir değişiklik olur.
Ben bile bu yaşımda sendroma girmedim.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 830 cevap paylaştı.
10 ayHer yaşın kendind ait sendromu var destek alın harika bir yaştasınz hayatın kendinizin tadını çıkarın
00 Yorumla
10 ayBen sendrom falan yaşamadım 32 yaşındaydım bekarım nasipte varsa olur çok kafaya takmamak lazım
00 Yorumla
10 ayHer yaşım sendromlu geçiyor. 27 olacağım sendrom, 26 ve öncesi de buhran içindeydi. Sanırım hiç bitmeyecek bir his.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 833 cevap paylaştı. Kendine bir uğraş bul.. Seni geliştirecek ama.
Zamanlarını iyi değerlendir ve spora başla
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Evet bekar olarak bu yaşa girmek bana da endişe veriyor.
Kalkıp öyle sendroma girmedim, sende girme boşuna çünkü
01 YorumlaAh be kanka o kadar iyi anlıyorum ki seni son seneler hızlı gitti ki ben de anlamadım ama hala genciz güzeliz.
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Sen zaten 20 li yaşlardaki kağıt üzerindeki rakam yalan söyluyor. o ablan rahmetli olmuş yerine sen geçmişsin gibi düşün
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. 35 bitiyor ne ara buraya geldim bilmiyorum 😅 her şey bir anda hızlanıp yaşın arttıkça umursamamayi belki öğrenirsin
00 Yorumla
10 ay32 oldum ama bekar değilim keşke bekar olsam 😂
10 Yorumla
10 ayAy dunyanin sonu mu ya 30 olunca ne oluyor mesela, 27-28 hep ayni. Sadece rakam degismesi.
10 YorumlaTakmayarak 29 olsa ne olur 30 olsa ne olur allah başka dert vermesin
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 426 cevap paylaştı.
10 aySaymayı bilmeseydin şimdi bunu öğrenmeyecektin, bilmek iyi değil
00 Yorumla
10 ayBaşlarda biraz koyuyordu. Millet çoluk çocuk sahibi olunca. Sonra alışıyorsun
00 YorumlaSendromluk bir olay değil kafayı buna takamam
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı. Önce kendini sorgula neden beni isteyen olmadı diye
00 Yorumla
10 ay30 yaşında hissettirmeyecek birini bularak :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 797 cevap paylaştı. Ee zamanında gelenleri ghostlsrsan olacağı budur tuba
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben sendroma falan girmedim, gayet normal bir değişiklik olmadı
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
10 ayBizde öyle bir sendrom yok. Bul birini sende.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBende 29 yaşındayım ama hala sevgilim dahi olmadı gayet rahatım gayet mutluyum karşıma düzgün bir erkek çıkmadığı sürece de evlenmem selflove her şeydir kesinlikle
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
10 aySendrom mendrom yok herkes olaysız şekilde dağılsın lütfen
00 Yorumla
10 ayYaş sadece bir rakamdan ibarettir önemli olan hayâller, amaçlar ve yaşama sevinci.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 870 cevap paylaştı.
10 ayHayattan zevk alarak umut ederek. Sanki yaşlandın gibi konuşuyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ay2 yaş sendromunu atlatmış insansın 30 ne desin sana. 😂
Takma kafaya 30un ne kadar genç olduğunu zamanı gelince anlayacaksın. Önemli olan sağlıklı güzel bir ömür geçirmek.
00 YorumlaGeçer 😂 3 senedir 30 lu yaşlarda takılıyorum haha
00 Yorumla
10 ayYapmak istediğin şeyleri yapmaya başlayarak kendini ertelemeyerek
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
10 ayAyy bende 2 sene önceden başladı lütfen bulursan bana da söyle...
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
10 aySana bu konuda namus timsali dürüstlük abidesi omurgalı duruşlu feno ablalar cevap versin.
Ben o yaş sınırı aştım.
00 Yorumla
10 ayNice mutlu yıllara Allah hayırlı ömürler versin
00 Yorumla- Devamını Gör (96)
Devamını Gör(141)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?