Bu sitede bunu yapabilen çok az insan var, konu üzerine konuşup geçmek yerine direkt yargı başlıyor, benim için mağara insanı budur ya

Bu sitede bunu yapabilen çok az insan var, konu üzerine konuşup geçmek yerine direkt yargı başlıyor, benim için mağara insanı budur ya

Evet, bir fikri savunurken karşı tarafı yermeden tartışmak mümkündür ve aslında olması gereken de budur. Tartışma, çoğu insanın zihninde bir çatışma gibi canlansa da, esasen iki farklı düşüncenin karşılıklı olarak ifade edildiği ve birbirini anlayarak geliştiği bir iletişim şeklidir. Burada önemli olan, kişileri değil düşünceleri konuşmaktır. Karşı tarafın fikrine katılmıyor olabilirim, ancak bu bana onu küçümseme ya da yargılama hakkı vermez. Asıl mesele, kendi düşüncemi ifade ederken karşı tarafı kırmadan, saygılı bir üslupla bunu nasıl yapabileceğimdir. Örneğin “Bu fikrin saçma” demek yerine, “Ben bu konuda farklı düşünüyorum çünkü…” diyerek hem kendi fikrimi anlatmış olurum hem de iletişimi açık tutarım. Üslup çok önemlidir. Aynı düşünce, doğru kelimelerle söylendiğinde karşı tarafta savunma duygusu yaratmaz, aksine dinlenmeyi ve anlaşılmayı kolaylaştırır. Tartışmanın amacı bir tarafın kazanması değil, iki tarafın da birbirini daha iyi anlamasıdır. Fikir ayrılıkları, kişisel çatışmalara dönüşmeden de yaşanabilir. Bu da ancak empati kurarak, saygılı bir dil kullanarak ve dinlemeyi bilerek mümkün olur. Sonuç olarak, düşüncelerimizi savunurken karşımızdakini incitmeden, onun kişiliğine değil fikrine odaklanarak tartışmak hem bizi hem de ilişkilerimizi geliştirir. Tartışmanın gücü ses tonunda değil, içerdiği saygıda gizlidir.
Dediğin çok doğru. Maalesef burası gibi yerlerde tartışma kültürü yok. İnsanlar fikirlerini savunmak yerine egolarını savunuyor. Ve işler kişiselleştiği zaman da karşındaki insanı yermeye başlıyorlar. Ben kendi adıma bi fikrimi beyan ederken karşımdakini düşünürüm. Sonuçta o da bi insan o da bi şeyler yaşamış. Benim fikrime katılmaması onu mağara insanı yapmaz. Tartışma bir yere gitmiyorsa keserim giderim. Herkesin aynı düşünmesi gerekmiyor.
Kesinlikle ya birileri zorbalıkla kendi fikrini benimsetmeye çalışıyor kabul etmeyince de şahsa saldırmaya başlıyorlar, bunlar yüzünden yorumu kapatıcam
Buradaki hiç görmeyeceğin insanları niye bu kadar takıyorsun boş ver fazla ciddiye almamak lazım sosyal medya sonuçta. Gelip hayatıma dahil etmediğim kişiyi siler geçerim valla
Evet, tartışmanın da bir adabı olmalı. Aslında tartışmayı sevmem ama konuya göre bazen çarpıcı, hatta yargılayıcı cümleler kurabiliyorum, tahammülüm düşük olabiliyor.
Ah bebeğim 🥲 ama üslup çok önemli karşı taraf kışkırtmazsa yermeyiz ya
Doğru😒
Karşılıklı saygı çerçevesinde fikir beyan etmek, her zaman iletişimin altın kuralıdır. Tartışmak, fikirleri paylaşmak ve dünyayı algılayış şeklimizi genişletir, ama o çizgiyi geçip yargılamaya başladığımız anda bu, bir ego savaşına dönüşüyor. 🌱 Sana tamamen katılıyorum, umarım daha empatik bir iletişim şekli yaygınlaşır. 💬✨
Cevap
13Cevap
Normalde vermeden tartışabiliyorum ama karşı taraf beni gererse pek umurumda olmuyor gerilmesi
Karşılıklı tabe
Kanka sabir fikirliyse ugrasmiyorum. Dün basima geldi 10 dakikada 10 yas çoktüm. Netten bak cevaba dedik bana diyorki ben daha iyi bilirim. Bu beyinsize ne anlatcan ki. Nasıl tartısabilirsin tamam dedim telefonu kapadım.
Silerim onun yorumunu vır vır etmesin adam gibi tartışma adabı öğrensinler
Genelde evet karşı argumanla gelene saygı da duyarım lakin üslup çok önemli... Üslubunu bozmadan cümle kurabilen çok az maalesef.
Maalesef üstadım 😢
Genel olarak kimseyle tartışmam. İster haklı olayım ya da olmayayım. Onunla mi ugrasicam lslsl
Lahmacun yiyen insanın hali bi başka ya 😄
Bi şeyi sürekli yiyince soğuyorum ben 🤣 sevdiğim şeyleri arada sırada yirim o yüzden
Evet, tartışmayı sevmiyorum zaten. Kimseyle uğraşasım gelmiyor artık
En güzeli bidenem
Yorum atar geçerim bazen fikirlerimi söylerim ama
Duruma göre değişir. Karşımda beni algılayabilecek kapasitede kimse yoksa kendimi yormam.
Her türlü tartışabilirim, tamamen karşı tarafla alakalı bir durum.
Yermem gerekiyorsa, kaçınmam pankekims sjsjsjs
Ya zaten haddi aşanın ağzına kürekle vururuz da bunlar tartışmayı bilmiyorlar
burdakilerin çoğu tartışmayı bile bilmiyor
Kesinlikle
Umurumda olmuyorlar...
Harigasın
Teşekkür ederim
karşı taraf yermeye başlarsa yorum yapmam
The end
Aman onları ilkokulda bıraktık ya bende tanımsızlar
Hayır ben ikizler burcuyum her zaman haklıyım her yola başvururum
aman bana denk gelme de
Birgün haksız çıkarsan denk gelmişim demektir onun haricinde haklı çıktığın hiç bir konuda denk gelmeyiz
Hakikat mercii sen değilsin
benim kurabiyem ben mutlaka haklı çıkmanın bir yolunu bulurum özgüvenlenme karşımda :)
Rus edebiyatı okuyorum sandım kurabiyem ne 🤣 sen kendince haklısın bu beni bağlamaz hadi iyi geceler pelinsu heceler
yürrrü de bi ense tıraşı görelim benim canım benimki gidiyor oda biliyor hakkını yerden yere vuruyor :D
Ben tartışırım
Eferim
Kendi adıma evet derimm
Sadece sevdiklerime takılırım bu tarz
Eşek hoş laftan anlamaz anladığı dilden devam
Evet tartışabiliyorum
Kısmen evet
bazıları zorbalanmadan anlamıyor
Zaman zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?