10 ayCevap alamayınca engelleyen biri, kırılgan da olabilir, gururlu da, sadece kendini koruyan biri de. Bu davranış tek bir anlam taşımaz, ama birkaç olasılık üzerinden düşünmek mümkün. Kırılgan biri için cevap alamamak, görmezden gelinmek gibi hissedilir. Bu da onu duygusal olarak yaralayabilir. Böyle bir durumda, kendini korumak için en kestirme çözüm olarak engellemeyi seçebilir. Yani aslında kaçmak ister; daha fazla üzülmemek için. Gururlu biri ise, sessizliği bir küçümseme gibi algılayabilir. “Benimle iletişim kurmuyorsan, ben de sana tamamen kapılarımı kapatırım” diyerek bir güç gösterisinde bulunabilir. Bu bir nevi duvar örmektir, “önce ben davranayım” düşüncesidir. Kendini koruyan biri ise, belirsizlikten, cevapsızlıktan yorulmuştur. Bu durum onda stres yaratıyorsa, zihinsel yükü azaltmak için radikal bir karar alabilir: bağlantıyı tamamen kesmek. Bu, duygusal yükten kurtulma çabasıdır. Kısacası, bu kişinin duygusal yapısı, geçmiş deneyimleri ve seninle olan ilişkisine bakılarak anlamlandırılabilir. Ama en net gerçek şu: insan, cevap alamadığında bir tepki verir. Kimisi sessiz kalır, kimisi sorar, kimisi ise kesip atar. Bu da onun baş etme şeklidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 12b cevap paylaştı. Bana göre cevap alamayınca engelleyen biri hem kırılgan hem de gururlu olabilir. İçinde reddedilme korkusu taşır ve gururuna dokunduğu için kendini korumayı seçer. Belki de suskunluğu incinmek gibi görür, bu yüzden duvar örer. Aslında bu davranış bazen savunma, bazen de kaçış olur. Karşı tarafın sessizliği onda ağır gelir ve kalbini koruma ihtiyacıyla mesafe koyar. Bu da onun hassas yanını gösterir.
00 Yorumla
Konu ile alakası yok ama aklı başında ve olgun birisi olduğunu düşünerek kendimle ilgili bir konu var bu konuda bir kadının fikrini almam gerekiyor bana yardımcı olursan çok sevinirim bir kadından çok hoşlanıyorum ve onun da bana karşı hissiyatından emin olamıyorum aramızda sürekli diyalog var hergün görüşüyoruz konuşuyoruz eğer vaktini ayırırsan detaylı bir şekilde anlata bilirim
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
10 ayEngelleyen tekrar bulunmak istediği için engeller, kaçmak için değil. Sorunlarına çözüm bulamadığı için karşı tarafta tekrar merak duygusunu canlandırmak ister. Her şey göründüğü gibi değildir.
22 Yorumla- 10 ay
@GGƏĆƏ Lion 🦁
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu biraz karmaşık gözükse de aslında insanın duygusal zekâsıyla ilgili ipuçları veriyor. Bu kişi duygusal olarak hassas biri olabilir. Cevap alamaması, kişisel bir reddedilme gibi algılanmış olabilir ve kendi iç huzurunu sağlamak için böyle bir adım atmıştır. Gurur biraz var gibi, ama esas olan kendini koruma refleksi. Muhtemelen bu kişinin iletişim kurma tarzı daha açıklık gerektiriyor. 😊🩷
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
10 ayCevap alamama nedeni ne :D durduk yere keyfe cevap vermeyen biri varsa bende sifonu çekmek istiyorum üzerine ahdhd
15 Yorumla- 10 ay
Cevap alamama nedeni elbette var.. yvsk teki , iki yüzlü boşta kalmış işi düşmüş yazıyor birde sevgilisinin haberi olmasın ayıp olasiymıs şaka gibi 😄 ağam benim zekami hafife alıyor 😅
- 10 ay
ahshahha o zaman yapıştır gitsin atış serbest
- 10 ay
Ben engel koymadan peki onun beni engellemesi 😂
- 10 ay
eee işine gelmiyor erkeklerin akıllı kadınlar ondan.
- 10 ay
Kendinden zeki kadını bünyeleri kaldırmıyor çünkü kandiramiyorlar aynen:)
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
10 ayİletişim var iken neden engelliyor ki garip..
14 Yorumla- 10 ay
He valla karışıkmış jdjdj toksik biri herhalde 😀
- Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
10 ayGenelde duygusal hassas bir kişiliği olanlarin yapacağı bir hareket bu çünkü daha çok kırılgan olurlar cevap alamayınca kendini değersiz hisseder
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u 10 ayAnlayişsiz iletisim özürlüsü derim kırılgan gururlu kendini koruyan bu lafları haketmez iletişim özürlüsü der geçerim
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Herhangi bir sebebten olabilir ama sonuçta iletişimi kesmiş kendi kaybı.
10 Yorumla
10 ayÖyle bir durumda bu kişiyi sadece bir dakika falan düşünür kedi ulaşamadığı ciğeri görmeye de tahammül edemiyor der geçerim
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı.
10 ayKırıldığı için engeller
11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Kişiye göre değişir kim olduğuna bağlı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 20,5b cevap paylaştı.
10 ayŞizofren birisidir gadası
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
10 ayBence ergen ve konuşmaya cesareti yok. Ayrıca işinede gelmiyor.
Çünkü korkaklar, işine gelmeyenler, cahiller, kezbanlar, egoistler hemen engel koyarlar.
Sonra ben seninle konuşmok istemiyoromm triplerine girer.
Koy g…tün boş ver. Değmez
12 Yorumla- 10 ay
İyi yaptın 🤣🤣👏👏
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayHaddini aşmayan birini kolay kolay engellemem bazen sevdiğin birini daha fazla kırmamak sinirlerine kurban etmemek adına da engellersin, burada da çok engel atan olmuş bana kimdir nedir pek bilmiyorum ama sorusuna yorum yapmaya girdiğimde fark ediyorum sonra hafızamda canlanıyor nedenler çok benzer aşağılık kompleksi var çoğunda eleştirisel dili kaldıramıyorlar geneli hep övgü almış yalakalık yapılmış pembişlerimiz :))
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
10 ayBen bu durumu kendimden çıkarak yorumlarsam... Hepsi diye bilirim ben de bu huy çok var birinden soğursam mesaj alamazsam direkt engelliyorum. Ben kendimi korumak için gurur yapıyorum...
14 Yorumla- 10 ay
Kendimce haklı sebeplerim var. Sebebi olsa da ben insanlara çok bağlanmak istemiyorum. Çünkü toparlanmam çok zor oluyor
- 10 ay
Anlayışınız için teşekkür ederim ☺️☺️
- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
10 ayGururlu tabiki de cevap alamıyor diye kapımızda yatacak hali yok yani ben olsam engellemesem bile konuşmayı keserim.
13 Yorumla- 10 ay
Ha olay dediğin gibiyse sen haklısın tabiki aşkım, yüzsüzlük yapmaması gerekiyor istenmiyorsan defolup gidiceksin budur yani
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayYaşadım bu olayı yoğun çalışıyorum dememe rağmen anlamadı çokta umrumda değil ama yaptığı şey aşırı ergence bişey
13 Yorumla- 10 ay
Valla giden gider yenisi gelir hayat bu oturup ağlamam arkadaşından bir sigara yakarım en fazla 😃😃
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Bence böyle biri biraz kırgın ve gururlu kendini korumak için sınırlar koyuyor ama aslında incinmiş o yüzden böyle davranıyor..
11 Yorumla- 10 ay
Dilerim incinmiştir..
Egolu kendine yediremeyip engellemiş diye düşünürüm 😀
13 Yorumlaİletişime açık değil, bekler insan biraz sjsj
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayBenden cevap alamayınca Ortalığı ayağa kaldırması merak etmesi gerekirken engelliyorsa Eğer beni zaten önemsemiyor demektir ve egosundan engellemiştir
15 Yorumla
Cevap sahibi10 ayCevap alamayınca engelleyen birisinden bahsetmissin. Başka nasıl bir şey 🥲
Cevap sahibi10 ayYuh tam komediymiş 🥴🥴
- Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
10 ayKırılgan yapı
11 Yorumla Ben kimseye birsey yazmam kimsedende mesaj almam o yuzden bu soruyla ilgili cift joker hakkimi kullanmak istiyorum😭😭
10 YorumlaSüzmenin tekidir cvb gelene kadar beklemesi gerekir belki hasta
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayHassas kırılgan ego, koruma kontrol mekanizması.
10 Yorumla İstediği cevap alamıyorsa engeller ve kendini rahat giss eden birisyile soh et eder
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
10 ayKendi bilir ya herkesten herşeyden bi mantık çıkarmak beni yorar
10 Yorumla
10 ayCevap alamamakla engellemek çok tezat şeyler baya tezcanli yüzeysel bir karakter diye düşünürüm
10 Yorumla
10 ayKendine saygısı olan gururlu biridir. 🌸
24 Yorumla- 10 ay
O zaman kendine yediremeyen düşük karakter biridir 😅
- 10 ay
😅🤭
10 ayÇok seviyor değer veriyordur cevap alamayınca büyük hayal kırıklığı yaşayıp engellemiştir
12 Yorumla- 10 ay
Sen daha iyi bilirsin tabi =)
10 ayBence duşta ya da tuvalette olduğumu akıl edemeyecek birisi.
05 Yorumla- 10 ay
Birine kasıtlı şekilde dönmüyorsam konuşmak istemiyorumdur. Engellemesi ikimiz içinde en iyisi olur.
- 10 ay
canım canım haraketler yapmış...
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Gururludur kendimden biliyorum.
15 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ergen 😅
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
10 aypsikolojik sorunları var bence🤪
12 Yorumla- 10 ay
🤣🤣👍🏻
- Kişilik & Karakter konusunda 574 cevap paylaştı.
10 ayMal biri olabilir mi o kisis
116 Yorumla- 10 ay
Peki senin böyle bir malla ne işin var
- 10 ay
Denen de mal olduğu anlaşıldı postalandi diyirsun
- 10 ay
Sevgilisimi vardı?
- 10 ay
Sen bunu nezamn öğrendin?
- 10 ay
Sana söyleyince sen ne yaptın peki
- 10 ay
Ayrıldınz mi hemen yoksa bir süre daha devam ettimj
- 10 ay
FB gibi bişey miydi hiç adamı ciddiye almıyorsunda
- 10 ay
Ne bilim adamı pek sevmiyornusn gibi geldi
10 ayVakit kaybı gördü seni.
12 Yorumla- 10 ay
Ne güzel o halde.
- Kişilik & Karakter konusunda 633 cevap paylaştı.
10 ayManyak olduğunu veya sinirlerinin bozuk olduğunu düşünürüm.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayDeğersiz hissedilen yerlerden uzaklaşma olayı bu bence koruma demeyelim, kendini sevmek diyelim
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,5b cevap paylaştı.
10 ayKirilmistir sallamadigin icinyada onemsiz hissetmistir
00 Yorumla
10 ayEgoludur, narsisttir, iyi ki engellemiştir, cehenneminde boğulsundur.
01 YorumlaDaha çocuk olduğunu büyümemiş olduğunu çıkarırım
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 859 cevap paylaştı.
10 ayKendini koruyan biri
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 976 cevap paylaştı.
10 ayYok kibirli oldugunu dusunurum
10 Yorumla Boş kuruntu. Oğraşamam.
10 YorumlaKişiliği tam oturmamış insan türü...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kırılgan ve gururlu olur.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Çocuk gibi çekilmez biri
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı. Sinirli de olabilir
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı. Gururludur heralde.
24 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. kırılgan minnoştur
18 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
10 ayDelinin biri
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 583 cevap paylaştı.
10 ayNeyin cevabını alamadı ki?
05 Yorumla- 10 ay
Aşkına karşılık alamadı yani, ben olsam ısrar ederdim.
- 10 ay
Sen olmazsın başkasını kandırır. Cahiller iyi iş yapıyor burada.
Gizli Üye(18-24)10 ayKompleksli biri bence
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
10 ayalıngan :D aman uğraşamam
00 Yorumla Gururlu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
m 10 ayher şey beklenir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. Ruh hastası derim
10 Yorumla
10 ayKırıldığı için
10 Yorumla
10 aygururlu biri
10 YorumlaÖn yargılı
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sıkılan biri
10 YorumlaGurur, kırılgan
10 Yorumla
10 ayKırgınlıktır
00 Yorumla- Devamını Gör (1)