Herkesin yüzünde aynı samimiyetsizliğin resmi var, Duygular yorucu olmuş ve yaşam enerjinde parça parça götürüyor... Düşününce... Eksik olanı bulamamak gibiydi, Sahi sana kaç misket borcluydum? Yeterince birikti ellerimde... İlk sigara içişimi hatırlarım , dumanın içinde uçan hayallerim vardı, İlk karşılaştığımız zamanı hatırlarım ki... İki bilinmeyen.. iki uyumsuzluk... hayatın bize oyuncak gibi davrandığı zamanlardan kalma iki eksik parça... Resimlerden bahsettim ya elimde kalan 98'den kalma bir anı... İçeriği yok , yan yana duruyoruz öylece... sanki her şey normalmiş, Sanki sen hiç gitmemişsin gibi...
Çocukluğum ve gecenin bir yarısı zifiri karanlıkta tek başıma kaldığım o an korktuğum hayatımda en çok korktuğum o anı bu akşam hatırlayıp eskilere gittim..
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Korku en eski duygulardan birisidir canlı farketmeksizin , hatırlattığım için kusura bakmayın 🙏
Dedemin bana yaptığı tahtadan bir yatak vardı. Beş yaşlarındayım minnak bir şeyim. Uyuyorum onda. Uyandım baktım kimse yok evde. Odaların kağıdını açıyorum tek tek anne diye sesleniyorum. Lavabonun kapısını bile panikle titrek sesimle açmıştım. Nasıl korkmuştum. Az sonra kapıdan kilit sesi geldi annem poşetlerle içeri girdi. Noldu dedi panikle gittim ona sarıldım. Zihnimden silinmeyen bir sahne. Nedendir bilinmez.
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Pek çok duygunun dışavurumunu yaşamışsın ve hızlı duygu değişimleri korkuyu ekstira tetiklemiş olmalı.. paylaştığın için teşekkür ederim.. ve hatırlattığım içinde üzgünüm
Maalesef pekte çok uzak değiller.. Çocukluğuma dair hatırladıklarım gerçek mi yoksa kafamdaki kurgudan mı ibaret bilmiyorum, yıllar geçtikçe kesit kesit oluyor hepsi.. Anlatılanlarla oluşan resimler belkide zihnimde.. 🙊
O yüzden en net olarak hatırladığım en eski anım her sene geçen senenin yaz ayıdır..
1
17 Yorumla
Soran
8 ay
Çok garip evet haklısınız bir noktada sanki zihnin oyunu gibi duruyorlar...
Mesela 2 yaşında geçirdiğim kazayı hatırlamam mümkün değil ama sanki hatırlıyorum.. İşte o kadar çok anlatıldı ki detaylı bi şekilde, artık kafamda bi resim oluştu gibi gibi 😀
Sanırım en eski anım hatırlıyorum hayal olamaz ya da benim kurgum : )
Elbette benim kurguladıklarımda var senin dediğin gibi anlatılan fakat gerçek zannettiğim..
O zamanlar yaşıyordu 98 den önce olması lazım.. televizyon yeni alınmıştı hangi çizgi filmdi bilemiyorum. televizyon markası saba'ydı minik bir harf atmışlardı yanına sabah yapmışlardı hahaha... Sırt üstü uzanmış ve dirseklerimi yere koyup kafam kalkık bir şekilde televizyon izliyordum "biri seslendi neden bir yastık almıyorsun "
Ona baktığımda yüzünü göremedim fakat diğer ayrıntıları hatırlıyorum kareli bir gömlek , kumaş ya da siyah bir pantolon giyiyordu.. ve çok uzundu ahaha...
Evet sabah ahahhh her sabah açardım ama şu an ne izlediğimi sorsan bi pembe panter aklımda ve akata bir animasyonu vardı onu izlerdim hatta sen deyince hatırladım...
Dönülmesin zaten, ne kadar güzel olursa olsun ya da olmasın geçmiş geçmiştir. Gittiği ile kalmalıdır.. Keşkelere yer vermek yerine hayatın şu sayılı yıllarını iyi ki ile doldurulmalıdır.. O zaman sen seçemedin belki ama şimdi yön verme ve seçim sırası sende, hepimizde diye düşünüyorum.. En azından benim için öyle 🙏
Bazen kadınların şu analitik ve mantıklı düşünme yetisinden istiyorum. Da olmuyor işte kendi mantıksızlığımla kalıyorum. Ama haklısın geçmis geçmişse iyidir ve geçmiş olacaktır
Yoo bak aralarda ben sana aktarıyorum benim pencereden gördüğüm manzarayı 😄 bir süre sonra sende görürsün artık aynı manzarayı farklı bi pencereden neden olmasıııın
Yıl 98... Abimin sünnetinin üzerinden birkaç gün geçmiş ama o kadar eğlenmişim ki annemlere "ABİMİ YİNE SÜNNET EDELİİİİİİİĞĞMM" diye ağlıyorum, abimse "Ben seni bir sünnet ederim" deyip eline aldığı makasla saçlarımı kesiyor, ben çığlıklarla ağlıyorum ve kapanış akdjfjjg
2
3 Yorumla
Soran
8 ay
Aboooo hakikaten 98 mi ahahah bunu beklemiyordum ah be hayat : ) yalnız saçların kesilmesi çok acımasızca olmuş
Bence herkesin zihninde bir yerlerde böyle farklı, derin bir anı saklıdır. Benim için o anı, çocukluğumda köyde bir merdivenden düşüşüm. O hissi, rüzgârı ve yerdeki o soğuk toprağı unutmam... Senin yazdıkların da tam böyle bir şiir gibi geçmişten yankılanıyor. 🎭 Anılar güzel ya da buruk, bizi biz yapıyor. Belki de eksik değilizdir, tamamlanmamız bekleniyordur, ne dersin? 😊
Böyle derin bir düşünce içinde olmak, ruha başka bir hava katıyor. Belki de tüm eksiklerimiz tamamlanmayı bekliyor, di mi? 🎨 Geçmişle dans etmek gibi şey bu; biraz hüzün, biraz tebessüm... Senin bu melankolik tarafına bayıldım! 😊
Mevsimlik işten dönerken köyde bekçiliğimizi yapan köpeğimizi hatırlıyorum. Adı coniydi galiba. Bunu hatırladığımı aileme söylediğimde o zaman yürümeye yeni başlamıştın hatırlaman mümkün değil bir yerden duymuşsundur demişlerdi. d
1
5 Yorumla
Soran
8 ay
Vay be helal olsun ... Yalnız adıda mükemmelmiş köpüşün
İlkokuldayken konuştuğum için hoca çöpe bakma cezası vermişti yani o da arkamı dönüp silgi istemekti yani o kadar başka insanların konuşmasını istediği geliyordu hoca onlara hiç kızmıyordu bir tek benim üstüme geliyordu nefret ediyordum neyse ilkokul bitti sujdhhdh
85'ekim ayını hatırlıyorum. Kasım da olabilir. Ankara'ya ilk göçtüğümüz zamanlar. Ankara yine gri ve kasvetliydi. Çatı giderlerinden akan oluk oluk yağmur sularını hatırlıyorum. Korkmuştum ve hayret etmiştim. Neden bilmiyorum geçmişe dönük baktığım da, aklımdaki ilk hatıra bu belleğimde.
Düğün veya bayram gibi bir etkinlik günüydü muhtemelen. Etrafımda tanımadığım kadınlar beni ortaya almış bana bakıyorlardı. Korkmuştum ve rahatsız olmuştum. Zorla sevmeye çalıştılar kesin. Yaşımı hatırlamıyorum sadece o hissettiğim olumsuz duyguları hatırlıyorum.
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Anlıyorum yani o bakışlar iinsanı rahatsız eder illaki , duyguları hatırlaman çok ilginç kuzen.
1.5 yaşımdayken babaannem ben annem abim kahvaltı yapıyorduk. 2.5 yaşımdayken babaannem ölmüş zaten. Sanırım hatırladığım en eski anımız budur. Masada kim ne yaptı ne tartışıldı ne konusuldu hepsini detaylarıyla anlatıyormusum 5 yaşımdan beri nalkjfasbk
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Vay be sizin zihin çok erken on olmuş... nur icinde yatsın
İlk sigara, misketler, 98’den kalan fotoğraf gibi ayrıntılar zamanın ve kaybın küçük objelerle nasıl ölçüldüğünü gösteriyor. Yüzlerdeki samimiyetsizlik, duyguların yıpranışı ve eksik parçayı bulamama hâli metne gömülü bir melankoli yaratıyor. İki bilinmeyen, iki uyumsuzluk ifadesi ise ilişkinin hem başında hem de sonunda aynı oyunu oynamış gibi bir hissiyat veriyor.
bir agac vardi abimle her zaman o agacin altinda oyun oynuyorduk. O agac ben uc yasindayken kesildi. Hatırladığımı söyledigimde inanmiyorlar. En eski anim bu herhalde😂
1
2 Yorumla
Soran
8 ay
Ah be kesmeseydiler şu ağaçları be .. paylaştığın için teşekkür ederim