3-4 yaşlarındaydım. Annem ve muhtemelen halamlar bir koltukta oturuyordu. Bana, "Allah kaç?" diye sorup 1 dememi bekliyorlardı.
Ve ne oldu dinden arınarak özgür bir birey oldum.
.

3-4 yaşlarındaydım. Annem ve muhtemelen halamlar bir koltukta oturuyordu. Bana, "Allah kaç?" diye sorup 1 dememi bekliyorlardı.
Ve ne oldu dinden arınarak özgür bir birey oldum.
.

Tamam en ateist sensin de sorunun/konunun anime ile ilgisi ne? Neyse seni ciddiye alıyorum ve anlatıyorum.
En eski hatırladığım anım, Mete Hanın ordusundaydım o zamanlar babası hayattaydı. Islıklı ok dağıttırmıştı orduya, böyle atarken bir ses çıkıyordu şimdi ki F-16 uçakları gibi oluyordu sesi aynı. Sonra işte durduk yere babasına hedef aldırttı biz de popiş korkusundan attık okları adamcağız öldü.
Dayanamıyorsunuz di'mi herkesin sizin gibi çocuk hikayelerine inanmayışına. Ayrıca koyduğum resim de beni ilgilendirir istersem dinozor koyarım.
+olarak ben kimseyi dinine göre yargılamam inanırsa kendine inanmazsa kendine. Haa şöyle bir şey var herkese de bu konuda saygı duyarım. Senin şu anda yaptığın şey o kadar yanlış ki, beni haklı çıkartıyorsun hareketlerinle. Benim ülkede en sevdiğim ilk 3 insan arasında Celal Şengör var, bildiğin üzere kendisi de bir ateist. Şu an her gün beraber oyun girdiğim yakın arkadaşım da ateist ama bir problemimiz yok bu konuda, ona neden inanmıyorsun niye öyle niye böyle gibi sorular da sormadım saçma bulduğum için soru sormayı. Bayılıyorsunuz tanımadan etmeden yargı yapmaya.
Niyet okuyan sensin beni buradan eleştirmen tuhaf olmuş. "En ateist sensin". Öncelikle ateist olduğumu nereden biliyorsun? Ayrıca ateistliğimle övündüğümü nereden çıkarıyorsun? Bu kadar varsayımla beni eleştirmen beni bir ateist görmeye dayanamadığın kanısına itiyor.
küçükken banyo yapmayı çok severdim hiç mızmızlanmazdım bir gün banyo günümdü annemi sıkıştırıyordum bende ne zaman yıkicaksın beni falan diye birazdan dedi 4-5 yaşlarındayım bende o zaman bende hemen banyoya gittim benim şampuanlarımın yeri aynalı banyo dolabındaydı e o da yüksek bende 60 cm bir şeyim o zamanlar klozetin üstüne çıkmaya çalıştım ordan duşa kabinin teknesine bastım (küvet tipliydi) ordan da lavabonun üstüne çıkıp şampuanı alıcaktım tek amacım buydu ayağımı lavaboya doğru uzattığım gibi o an bir şeyler oldu birden düşüverdim kafamı da klozetin hemen altına taşa vurdum anneannem de bizim 2 üst katımızda oturuyordu o zamanlar hemen bizim daireye geldi gümbürtü koptu burdan mı geldi diye binayı sallamışım resmen annemler yanıma geldi canım o kadar çok acıyor ki acıdan ağlayamıyorum hemen babamı aradı annem işteydi geldi aldı bizi hastahaneye götürürken ben hep kustum ( yoğurt kovasına :) ) yol boyunca kustum ama aralıksız mr e falan aldılar anlık kafa tramvası geçirmiştim
Eskiden yumurcak tvde reklamlar telefon numaraları verirdi paramız olmadığından pek oyuncak alamazdık ama bi not defterim vardı küçüş o deftere rejlamlarda gördüğüm oyuncakları beğenirsem reklamların telefon numaralarını yazardım brlki bir gün ararız da oyuncak isteriz diye ama hiç aramadık istemedik almayı..
küçükken babannem ölmüştü sonra aradan biraz zaman geçince uyuyordum ama babannemi de karşımda görüyordum. bana dokundu ve hissettim o an. sonra elini ittim ve olayın farkında olup baktığımda yoktu. ailem hala babannemi hatırlayıp hatırlamadığımı sorar
Rica ederim 💕
Cevap
12Cevap
Hatırladığım en eski anım küçükken izlediğim sevdiğim filmler 5-6 yaşlarındaydım o zamanlar.. ama onu da çok hatırlamam.
ne canım sorular çocuğun beynine...
ben de annemin kucağındayım, babam işe gidecek, beni kucağına alıp öpüyor. beyaz kundaktayim ama 😅 anneme anlattım evet gerçekten de öyle öperdi her gün falan dedi. ama ben ben değildim, sanki tavandan olanları izliyordum. belki de bir sims oyunu içindeyiz, o kadar uzun süre oynadık ki artık karakterlerin gözünden görmeye başladık 😅
Olay nasıl oraya gelmişti, bilmiyorum ama (herhalde 5-6 yaşındaydım) kuzenim bana "Allahtan güçlü müsün?" diye sormuştu. Ben de "evet" demiştim. Gidip babama şikayet etmişti. Babam da bana baya kızmıştı. Allah falan bilmiyordum tabii o zamanlar ama doğru söylemişim.
Ramazan davulcusuyla beni korkuttukları için davulcu geçerken evdeki dolabın üstüne çıkıp devirmiştim korkudan sonrada havluyla dayak yemiştim hiç unutmuyorum 5 yaşlarında 🙈
99 dokuz depreminde ablamla odanın kapısını açamamıştık annem korkmayın ben burdayım diye bağırmasını hatırlıyorum
9-10 yaşlarındaydım parkta oynuyorum neyse eve koşarak gidiyorum ve altıma s*çıyorum. Hayatımda en rezil olduğum anlardan biri.😅🤣
3 yaşlarındaydım ben de deprem olduğunu, topladığımızı ve yediğimiz şeyleri hatırlıyorum. (Ayrıca anın çok hoşmuş)
3 yasinda 5 6 aylık olan kardeşimle oyun oynamam😭
Küçükken evde annemi bulamadığımda nerede olduğunu biliyordum. Balkon kapısının önünde. Orada ağlıyordur diye düşünüyordum. Çocuk psikolojisi sanırım, ben de ağlamak icin oraya oturuyordum.
Küçükken dedem kuzenimle beni alıp dışarı çıkartıp güveç yemiştik
Benden 3 yaş küçük olan kardeşi beşikte olduğunu hatırlama olabilir
Kuzenimin askerliği... Ben de 4 yaşında falanmışım o zaman.
Ölmüş Dedemin bana attığı küçük kırmızı çikolata anısı
Çocukken annemin öğrencisini çok kıskanmıştım benim yüzümden çocuğun burnu kanamıştı ya
Bilmem sanırım seker istiyip aglamak ya da babamın sırtını at olarak kullanmak
Uyumuş numarası yapmamiza ve bunu bilmesine rağmen babamin 5 çocuğunu yatağına tek tek yatırması. Hiç bu şu an kadar istememiştim babamı yanımda.
Bu kadar istedigim bir anım olmamıştı
2 yaşlarımdayken annemin beni uyutmaya çalıştığı ama benim asla uyumak istemediğim bir anı hatırlıyorum nasıl oluyorsa
7 yaşındayken annem beni uyutmuyordu ben kendi uyuyodum bi keremm
3 yaşımdayken anaokulunda masa etrafında oturup lego oynarken
Biy tane akrabam vay şekey faşulye getiymişti o aklıma geydi
Anı sayılır mı bilmiyorum ama hatırladığım en eski kesit.. Bende 3 4 yaşlarında balkondaydım anneme dışarıdaki şişme oyun alanını gösteriyordum yine gidelim diye.. Böyle bi şey yaşandı mı emin olamıyorum ama zihnimde kalmış.
Hatırlamak istemediğim şeyler var
4 yaşında kendj tırnaklarımı kesmeye çalıştığımı hatırlıyorum.
97 doğumluyum 99 depremini hatırlıyorum
Sünnet anım
İnsan dinden nasıl arınır, ve özgür olur?
2 3 olabilir kardeşim doguyordu galiba
Hiçbişey hatirlayamiyorum artik
Geçmişe dahil hafızam puslu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?