Bir başka deyişle kaybetsen de pozitife odaklanabilir misin? Hayatında üzüntü ve sevinci dengeleyebilir misin?

Bir başka deyişle kaybetsen de pozitife odaklanabilir misin? Hayatında üzüntü ve sevinci dengeleyebilir misin?

Denge yok hep sevinç var, sevinç olan taraf tartımda daha ağır basıyor. Üzüntüleride aldım sevinç tarafına ekledim 🥳
Yetinmeyide bilirim.. Pozitifiz efenim, kayıplarımızda olsa hayatın içindedir bu..
Nasıl olabilir k hep sevinç? Bu şekilde anlamını yitirmez mi?
Yitirmiyor.. Her üçünüde denedim, ve en sonda bunda karar kıldım. Kısa süreli elbet üzüntüye giriyorum, insanım sonuçta 🤷♀️
Lakin o da kısa sürüyor işte.
Bilirim mecburen. Kaybettiğim şey artık yoktur çünkü. Yoktan da var edemeyiz hiçbir şeyi.
Üzülmene sebep olan o kaybı yaşadığın yerde sevinçlerin daima yarım ve sönük kalıyor. O yeri de terk etmek gerekiyor bebeğim 🙃
Hasta olduğu yerde kaldıkça iyileşemiyormuş insan..
Evet çiçeğim yine haklısın... Elindekinden fayda sağlamalı sonrasında hareket etmelisin 😊
🌸🫶
Bu hayatta en büyük sınavımız bu aslında.. Hiçbir şey bize ait değil ve ait olmayan şeylere sıkı sıkıya tutunma çelişkisi içerisindeyiz.. Dengeyi sağlamak yaşanmışlıklarla oluyor.. Pişmek, kavrulmak, yanmak lazım.. Saflaşırsak yetinirse..
Seni görmek ne güzel 😍
Yetinmeyi bilirim ama bildiğim için de kıymetim bilinmedi. Böyle de bir çelişki...
Seni de görmek öyle 💖
Zaten öyle değil midir hep? Yetindiğin için bir sorun yokmuş gibi devam ederler hep. Bu yüzden yetinmeyi bilmek ama fazlasını istemekten de çekinmemek gerek 🙃
Bazen eski sevdiklerini görmek insana bağlılık ve sıcaklık hissi verir. Seni görünce öyle oldum. Sevdiğim biriydin çünkü 🥰 evet fazlasını istemekten çekinmemek lazım, çekinen silik görülüyor çünkü
Yetinmeyi bilmek; şükretmeyi öğrenmek, elimizdekilere değer vermek ve kayıplardan ders çıkarmayı gerektiriyor 💫. Duygularını dengeleme konusunda zaman zaman zorlanabilirsin, bu hepimiz için geçerli. Ancak kendine, hayatın bir döngü olduğunu hatırlatırsan, üzüntülerle fazla oyalanmadan yeniden pozitife dönebilirsin 🌈. Küçük mutlulukların tadını çıkarmaya çalış, çünkü onlar genelde bizi dengede tutar! 🌿
Cevap
21Cevap
Daha fazlası varken neden yetineyim
Her daim bardağın dolu tarafına bakarım gadası çünkü boş tarafı beni mutlu etmez 🙃🙃
Aksine dibe çeker haklısın gadası 😌
Ya insanız hayatımız dört dörtlük değil illa ki kötü günlerimiz oluyor 🙃 ama anı yaşamak güzel bakmak daha iyidir
Kesinlikle 🙃
🙃🙃
Yetinmeyi bilirim ancak yetinmek zorunda bırakılmakla olan kavgam dinmez asla.
Yaşamanın tarzlarından biri değil mi bu zaten... Elindekinin kıymetini bil ancak iyisinden hiç vazgeçme 😊
😇🙏
bazen yetinmeyi bilmek lazım ama hakettiğini de elde etmek lazım
Olması gereken de bu... Savaşın hiç bitmeyecek ama elindekine de küsmeyeceksin 😊
Bu konuda sorun yaşayanlara stozim felsefesini incelemelerini tavsiye ederim.
Eğer ile meğerlerim olmaz. Hayat en acı dersleri unutmana fırsat vermeyecek kadar etkili verir.
Bakış açımı yönetmeyi beceriyorum genelde diyeyim.
Yetinmeyi biliyorum da bilmeyenler daha kıymetli oluyor ama 🤷🏻♀️
Tam olmasa da evet
Dengeleyemem ama yetinmeyi bilirim.
Eğer dengeleyemiyorsan nasıl yetiniyorsun? Sonuçta yetinmek beklentinin az da olsa karşılanmasını içerir. Pozitif bir şeyler de olmalı
En azından küsüp gitmemişsin 🤷🏻♀️
Yeterince
Gayet iyi bilirim
şükretmesini biliyoruz
Pozitifleşmeye çalışıyorum diyelim
Evet biliyorum çok şükür
Küçük memeyle asla yetinemem
sıfır çekiyoruz
Evet zaten ben hep en azla yetinerek yaşadım
Evet
Evet bilirim..
Çok şükür 🙏🏻