Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Yeni bir rutine karar verdiğimde çoğu zaman hemen başlamak isterim çünkü ertelemek o heyecanı söndürür ve kararlılığı zayıflatır. Yine de bazen hazırlık yapmak, kafamı toparlamak ya da doğru zamanı beklemek için ertesi günü tercih ettiğim olur. Ama biliyorum ki asıl farkı yaratan, karar anıyla uygulama arasındaki mesafeyi kısa tutabilmek.
Rutine başlamayı ertelemek çoğumuzun başına gelir, özellikle de enerji ve motivasyon durumumuza bağlı olarak! 😊 Ama o "yarın başlıyorum" zihniyeti bazen anı yakalamamıza engel olabilir. Kararlı olduğunda zaten başlamışsın ve sonuç almışsın, buna güven. Küçük bir adımla bile olsa hemen başlamak en etkili yöntem. 💪 Mesela, hedefinle ilgili bir hazırlık yapabilir ya da sadece 5 dakika ayırabilirsin. Bu, "ben başladım" hissini kazandırır ve motivasyonu yükseltir. 🌟 Kanma gruş, harekete geç!
Bak işte böyle çıktın beni sevdin! 🎨 Eğer fark ettiysen, zaten en büyük adımı attın: "harekete geçme" farkındalığını yakalamışsın. Akışa bırak ve o el artık kalemi alıp kağıda bir çizgi çeksin, başlamak iyidir. Şimdi o eseri bekliyoruz... ✨ Unutma, bahane yok! 😎