- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u 10 ayMerhaba, bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişebileceği gibi oldukça da derin bir cevabı da içinde barındırmakta. O yüzden özetle anladığım kadarıyla şunu belirteyim. İnsan, arzularını kontrol altına alabilmeyi öğrenen bir canlı olarak hayatına devam etmelidir yani insan istekleri için yaşar ve onların gerçekleştiğini görüp mutlu olmak ister ama o istediğimiz şeyin gerçekleşmesi için yeri geldiğinde zamanını beklemeliyiz ya da onu hiç yapmamalıyız. Çünkü başkasına zararı olabilir ve başkasının zararına olan bir şeyin de kısayolu olsa ne olur olmasa ne olur diye düşünüyorum.
129 Yorumla
Soran10 ayYorumlama için iyi bir başlangıç ama mesele sadece bu değil :) Düşünce çabanız için teşekkür ederim. Bu tür hareketleri yapan ve ileri giden insanları takdir ediyorum. En azından soruyu düşünmüşsünüz :)
Soran10 ayBir kısmını dile getirdin, daha dile getirmen gerekenler var :)
- 10 ay
Yorumumu beğendiğiniz ve şahsıma yönelik iltifatın için çok teşekkür ederim. Evet, yazarken fark ettim yani çok derin bir soru bu ve biraz daha düşünmek gerekir. Gün içinde buraya ekleme yapabilirsem yapacağım :)
Soran10 ayRica ederim.
Kendimi dinleseydim, buraya bir sürü şey yazar, böyle başlıklar açardım.
Ama uyarıldım, bu yüzden uyum sağlıyorum ve herkes ne yapıyorsa onu yapıyorum :)
Ama ara sıra bir konu açıyorum, bakalım uzun vadede nasıl olacak :)
Teşekkür ederim- 10 ay
Yani iyi yapmışsın bence ama bu tarz sorularda pek görüş alamazsın çünkü senin de ifade ettiğin gibi yanıt alman çok zor ama ben cevaplarım gördükçe onun haberini vereyim :) Şimdi bu yorumumu genişleteyim bakalım ne kadar yaklaşacağım :) Arzu, haklı eleştirilerin hepsine yol açar mı derken mesela şöyle bir örnek verebiliriz. Bir şeyin kalitesini artırmak istiyoruz örneğin eğitimin. Onu daha iyi noktaya getirebilme arzusuyla birtakım eleştiriler getiriyoruz ve buna göre bir düzenleme getiriyorlar. Bir noktada bu arzu kanıta dayalı, haklı bir eleştiriye yol açıyor. Fethedilmiş gerçeklerden kasıt da çok bilinen sözlerin slogan hale getirilmesi yani özellikle bunu siyasi söylemlerde yapılması olabilir. Burada örnek vermeyim başıma bir iş gelmesin ama anladınız siz bence :D Bu şekilde söyleyeceklerim :)
Soran10 ayÇaba gösteriyorsun, bunu dikkate alacağım :)
Ama çok açık bir şekilde, mevcut toplumumuzun tüm alanlarındaki yaklaşımı kısaca özetleyeceğim.
Arzu, eleştiriyi yönlendirir; bazen yapıcı, bazen de olması gerekenden biraz fazla uzak; gücü evrimle karıştırıyoruz.
Bir bakıma, hakikat kısmen fethedildiğinde, siyasi, yargısal, sosyal ve ekonomik adaletsizlikleri, yargısal suistimalleri, toplumsal suistimalleri ve belirli bir sosyo-ahlaki ikiyüzlülüğü kınarız.
Ancak çoğu zaman arzu kestirme yollara başvurur ve eleştirinin hakikate ulaşmaktan ziyade onu zorlamanın bir yük haline geldiği tartışmalara ve anlaşmazlıklara yol açar; bu da gerçek bir başarıdan ziyade bir izlenim yaratır.
Şu anda arzular, ikinci sırada belirtilen bu kalıba göre yön verir ve izlenimler başarılardan çok daha fazladır :)- 10 ay
Çok yaklaşmışım bence bu yoruma göre hatta nokta atışı yapmışım bile diyebilirim. Yazdığım şeylerle büyük oranda örtüştürdüm açıkçası yani hemen hemen aynı şekilde yorum yapmışız değil mi :)
Soran10 ayArka planda, arzunun gerçek sonuçlardan çok daha sık kısayollara yol açtığını görüyoruz: gölete taş atıyoruz ve aceleci yargılarda bulunuyoruz, günah keçisi arıyoruz, kanıtları bir kenara koyuyoruz ve gerçeğin önüne kamuoyu ve duygularla tüm anlamı çıkarıyoruz, dolayısıyla bu fethedilen gerçek izlenimi ve asla tamamen gerçek ve sabit bir sonuç değil. Nepal'de yakın zamanda gerçekleşen çok garip bir olaydan bahsedeceğim, duydunuz mu bilmiyorum :) aniden bir cadı avı oldu, politikacılar öldürüldü, yolsuzlukla, insanlar açlıktan ölürken kral hayatı yaşamakla suçlandılar: popüler bir hareket şekillendi ancak sonuç fethedilmiş gerçek arzusu adına çok şiddetli oldu, gerçek izlenimi vermek için haklı kısayollara doğru eylemlerde bulunduk ancak daha derine indiğimizde manipülasyon, katliam, insan haklarına saygısızlık söz konusu, bu yasal yargılama olmadan suikastların yapıldığı gerçek bir darbe. Ahlaki olarak, güçlerini kötüye kullanmakla suçlandılar, ancak halk tam olarak aynı şeyi, hatta daha kötüsünü yaptı; hiçbir hakikat veya meşruiyet içermeyen, aksine hükümeti değiştirme arzusunun adaletsiz bir yansıması olan kestirme yollar aracılığıyla bir arzuyu tatmin etmek için mümkün olan en acımasız şekilde hareket etti.
Dolayısıyla, bir şeyi arzulamanın karmaşıklığı, insanları genellikle adil olmayan, hatta çok daha kötü şeyler yapan arzuları olanları kazığa oturtma kisvesi altında alışılmadık ve akılsızca yollar izlemeye iter. Diyelim ki, belirli arzuları meşrulaştırarak her zaman fethedilmiş hakikatin içinde olamayız, yalnızca fethedilmiş hakikat izlenimi veren eleştirel bir yanılsama içinde oluruz; asla gerçek, sağlam yol değil, sürekli bir aldatmaca ve talihsiz bir manipülasyon.
Soran10 ayEvet, endişelenmeyin, yorumlarınızı onaylıyorum.
Onları düşünmek için harcadığınız çabayı takdir ediyorum, bu yüzden teşekkür ederim :)- 10 ay
Sen tüm bunların hepsini şimdi kafandan mı yazdın yoksa daha önce yazmıştın ve buraya mı kopyaladın bunu merak ettim şu an :)
Soran10 ayHayır, sana cevap verirken kafamdan yazdım.
- 10 ay
Gerçekten ayakta alkışlıyorum hayran kaldım yani bana düşer mi takdir etmek bilmiyorum ama takdir ettim yani çok değişik ve güzel bir yönün var. İyi ki yazmışım bu soruya dedim yoksa böyle bir kişiyi tanıyamayacaktım :)
Soran10 ayBu konuyu rastgele açmadım; birçok konuyu ele alıyor ve geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
Ama dediğin gibi, çok az kişi bu konuları paylaşmaktan ve tartışmaktan hoşlanıyor, bu yüzden gerekirse zaman zaman bir konuyu gündeme getirip basit tutalım :)
Bu site büyük anlatılar veya kapsamlı tartışmalar için tasarlanmamış, bunu anlıyorum :)- 10 ay
Açıkçası ben aslında bu tarz düşünmeyi severim ve günlük hayatımda da birileriyle konuşmasam da bunları sorguladığım, derin bir şekilde analiz ettiğim olur ama bu kadar derin düşündüğümü hatırlamıyorum yani bunu sıfıra yakın yapıyordum hayatımda. Ta ki bu soruyu görene kadar :)
Soran10 ayBu soruyla ilgilenecek kadar meraklı olmanıza sevindim :)
Bazen ciddi ve kararlı insanlarla karşılaşmak güzel :)
Burada bazen belki de biraz ironik olmamız veya herkes gibi eğlenip gülmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu sitede hiçbir şeyi ciddiye almamam gerektiği birkaç kez söylendi, ama yine de genel dinamiklerin dışında konuşabileceğimiz az sayıda insan var :)
Lütfen unutmayın, eleştirmiyorum, sadece bazen bu tür bir anlayışa sahip insanlarla karşılaşmanın güzel olduğunu söylüyorum.- 10 ay
Tabii anladım ben ne demek istediğinizi ama burada genel olarak üyeler kafa dağıtmak ve basit şekilde düşünüp pratik cevap vermek için geliyorlar yani onları da aslında anlıyorum. Günün stresini, yorgunluğunu atmak için ciddi şeylerden uzaklaşıyorlar ve ben de misal günün büyük bir bölümünde bu kadar çok derin düşünmek istemem ama belli dilimlerde olabilir tabii ki ve insanı geliştirdiğine de inanıyorum bu şekilde kafayı çalıştırmanın. Bu sitede başkasını bilemem ama beni ciddiye alabilirsiniz yani reelde neysem burada da oyum inanın ama genel olarak o tavsiye doğru aslında :)
Soran10 ayKS'ye geldiğimden beri birçok harika şey gördüm :)
Yani siteyi pek ciddiye almıyorum, anlıyor musun?
Sadece geçiyorum ve şimdilik kalıp kalmayacağımı bilmiyorum. Birkaç konuya ve cevaba daha devam ediyorum ama uzun yıllardır burada olan bazı üyeler gibi çok eski bir üye olmadığım için bu siteyle pek aynı hissiyatta değilim. Etkileşimlerin öncesi ve sonrasını karşılaştırmaktan çok, bu siteyi keşfedip gezinmeyi seviyorum :)
Evet, anlıyorum. Çalıştığım için buraya ara ara geliyorum. İnsanların burada eğlenmeyi sevdiği doğru. Burası gerçek anlamda bir yazma sitesi değil, insanların rahatlayabileceği bir yer.
Soran10 ayBu sitedeki hareketler bazen çok komik, her şey çok hızlı değişiyor 😁 sanki lunaparktaymış gibi, bazen de dönen bir atlıkarıncada :)
Ama ben gülüyorum, gülümsüyorum çünkü bu iyi niyetli bir davranış.- 10 ay
Yaptığın şu analizle bence güzel bir bakış açısı yakalamışsın yani birçok eski üye gibi net bir yorumun var kendine has. Bu açıdan kıymetli buldum :) Benim 2 ay sonra 10'uncu yılım olacak bu hesapta ve site o günden bugüne kendini çok şekillendirdi, geliştirdi ve üye profilleri de buna paralel olarak değişip şekillendi ama şu açıdan sabit bir şey hep var. O da isteyen istediği kişilerle veya tercihen yalnız, ya da dediğin gibi arşiviyle beraber karşılaştırma yapmak veya o paylaşımları yeniden okumak vs. tamamen kişiye kalmış bir tercih ve bu yönüyle bu platform bu özgürlüğü tanıyor bize. O yüzden ben kalmanı tavsiye ederim yani nadiren de olsa gelirsin ve sana değişiklik olur yani bura o yönden bana yıllardır iyi geliyor, kendimi iyi hissediyorum o açıdan. O yüzden ben geleceğine inanıyorum ki gel de zaten :)
Soran10 ayBiliyor musun, bu siteyle gerçekten bir bağ kurmaya çalıştım ama bulamadım :)
Belki de iyi bir dinamiğe ve belirli şeyleri sunma biçimine sahip insanlar olsaydı, insanlar ziyaret etmek isterdi, ama kendime bu sitede zaman ayırdım ve ilerledikçe, bu sitenin öngörülemez, çok enerji tüketen bir şey olduğunu gördüm :) ve insanların burada birbirlerini gerçekten anlamadıklarını düşünüyorum :) Birbirlerini anlıyormuş gibi yapıyorlar ama herkes kendi yoluna ve burada nasıl hayatta kalacaklarına odaklanmış :) Bu yüzden uzun yıllardır üye olanların arşivlenmiş mesajları ve eski içerikleri güzel hatırladığını düşünüyorum, ama diğerleri için :) bu site o kadar ilgi çekici değil :)
En azından bir deneyimim olmuştur ve kendime bu sitenin yalnızca geçmişin arşivlerine sahip olanlar tarafından canlı ve iyi anlaşıldığını söylüyorum :)- 10 ay
Anlıyorum buna da saygı duyuyorum elbette haklılık payın da var ama şöyle bir şey de var. Sanal alemle zaten direkt olarak bağ kurabilmek herkes için imkansız. Eğer hangi site olursa olsun o sitenin direkt olarak sahibi değilseniz bağ kurabilmek zaten güç çünkü çoğu şey insanın kontrolü dışından bir anda gelişebilir ve bunda herhangi bir kullanıcı, üye olarak müdahil olma hakkımız olmaz. İnsanların birbirini anlama konusunda da şunu söylemek isterim. Reelde de öyle değil mi zaten hangimiz %100 hatta daha iyimser ihtimalle söyleyim bizi %65-70 oranında da olsa anlayabilen insan bulabiliyoruz? Dolayısıyla aynı şeyin de burada olması da bence çok doğal hatta burada biraz daha düşük o oran çünkü internet üzerinden tanışıyoruz veya konuşuyoruz, yüz yüze iletişim kadar hiçbir zaman etkili olmaz haliyle ve güven açısından da öyle olmuyor haliyle. Ama tabii ki son karar sana ait. Eski paylaşımlar dediğin gibi kıymetli ve ben de bazen eski paylaşımlara, kendi paylaşımlara baktığımda tebessüm ediyorum. Onları daha doğal buluyorum ve bir mazisi, anısı var diyorum :) Deneyim mutlaka kazandın aslında buraya gelmek sana hiçbir şekilde eksi yazmadı bunu tüm samimiyetimle söylüyorum :)
Soran10 aySosyal medyayı veya çevrimiçi siteleri pek sevmiyorum; gerçek hayattaki iletişimi tercih ederim :)
Daha çok bir deneyim ve meydan okumaydı :)
Gerçek hayatta benimle bağlantı kurmak kolay. Gerekli sınırları koysam bile genellikle sosyalim, ancak internette bunun bir seçim olduğunu düşünüyorum: ya gerçekten seversin ya da sevmezsin :)
Önemli olan tam olarak anlaşılma arzusu değil. İnternette birçok şeyin genellikle çok kötü veya yanlış yorumlandığını düşünüyorum :) İnsanlar zaten birbirini iyi tanıyorsa ne âlâ, ama internet ortamında insanlar her şeyin tam tersi olduğunu da sanıyor aynı zamanda :)
Soran10 ayDiyelim ki geldim, denedim ve gülümseyerek ayrılacağım :) Kendime deneyimin iyi olduğunu ve tadını koruyacağını söylüyorum
- 10 ay
Yani elbette bana da sorsan yüz yüze iletişimi daha çok önemserim ve kıymetli bulurum ama internet sayesinde de işte bu tarz paylaşımlar veya nadiren de olsa değerli tanışmalar olabiliyor insanlar arasında veya bu vesileyle vaktinizi değerlendirebiliyorsunuz :) İnternetin çok kötü kullanımı veya yanlış yorumlanmasının nedeni daha önce de dediğim gibi kontrol edilemeyen bir boyutunun olması ve bu da haliyle pek çok farklılığı içinde olumlu manada barındırabilse de olumsuz tarafa da çekilmesi, yönlendirilmesi de ne yazık ki kaçınılmaz olabiliyor. İkinci yazdığın yorum tebessüm ettirdi beni reel olarak da yani böyle düşünüyorsan ne mutlu gerçekten senin adına sevindiğimi ifade etmek isterim :)
Soran10 ayEvet, öyle düşünüyorum.
Tabii ki, tam tersini söylemiyorum. İnternet, eğer iyi insanlar orada buluşuyorsa, kullanmak için güzel bir şey :)
Ama bilirsin, ben her zaman dijital hayattan çok gerçekliği severim :)
Çünkü internette çok fazla yanlış anlama ve kafa karışıklığı olduğunu düşünüyorum :)
Gerçek hayatta ise durum farklı. Buraya geldiğimde, bugün başımıza ne gibi sürprizler geleceğini hep merak ediyorum :)
Bazen sakin ve düzenli, bazen de bir şov gibi :)
Soran10 ayEski üyelerin burada kalmak için daha çok sebebi olduğunu düşünüyorum :) Sitenin belki de şimdiki atmosferden daha az farklı olduğu zamanlara dair anıları ve hatıraları var :) Ben Türkiye'de değil, yurtdışında yaşıyorum, dolayısıyla bazen kültür şoku bile beni biraz gülümsetebiliyor :) Çok benzerlikler var ama küçük incelikler de var: Türkiye'de doğmadım ve ara sıra buraya geliyorum, dolayısıyla ülke hakkında her şeyi bilmiyorum 😁 her milletin kendine özgü iş yapma biçimleri vardır, değil mi?
Soran10 ayİyi akşamlar dilerim.
Allah sizi korusun. Bu paylaşım için teşekkür ederim.
Kendinize iyi bakın.:)- 10 ay
Bunu bir kahve eşliğinde daha da derin tartışalım diyesim geldi :) Çok güzel bir yorumlaşma oldu yani ben normalde bu kadar uzun yorumlaşmıyorum veya çok nadirdir bu kadar çok yorum attığım zaman. Ama dediklerine katılıyorum yani buna örnek verecek olursak mesajda yazdığımız bir şey reeldeki gibi algılanmayabiliyor ve hatta soğuk olarak bile değerlendirilebiliyor ve bu da yanlış anlaşılmaya daha açık hale getirdiğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Ben de tıpkı dediğin gibi her ne kadar bana göre çok da değişik bir hayatım olmasa da akşam olduğunda hemen sabah olsun ki bugün beni neler bekliyor veya farklı ne olabilir, ne bitebilir vs. onları yaşayıp göreyim diyorum. Acaba beni heyecanlandıracak bir şey olabilir mi vs diye güne o şekilde uyanarak başlıyorum :)
- 10 ay
Anladım ben Türkiye'desiniz zannediyordum ama yurt dışı da iyidir yani benim de deneyimim oldu kısa bir süre. O yüzden o da güzel bence orada bulunmak da kıymetli diye düşünüyorum. Her millet dediğiniz gibi farklı ve kültür şokunu yaşamayan yok ama insan zamanla her şeye alışabilen bir yapıda nihayetinde. İyi akşamlar diliyorum, ben de kendi adıma teşekkür ederim. Ben ara ara bu paylaşıma geleceğim çünkü bunun çok özel bir soru paylaşımı olduğunu düşünüyorum. Siz de kendinize çok iyi bakın. Esenlikler dilerim :)
Yapay Zeka Cevapladı
Bu biraz karmaşık bir soru ama oldukça derin bir noktaya değiniyor. Arzu, insanın içsel motorlarından biridir ve bizi harekete geçirir. Ancak bazen, arzu bizi haklılık arayışına mı yoksa eksiksiz bir otorite gibi görünme çabasına mı yönlendirir, buna dikkat etmek gerekir. Hakikaten, dürüst bir temel üzerine kurulu eleştiriler yapabiliyorsan bu her zaman daha güçlü bir bağ yaratır. Ama sadece üstün görünmek için kestirme yollara girersen, bu en nihayetinde ilişkilerine zarar verebilir. 💬✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Arzu varsa, gerçekler yoktur. Hayal dünyasında yaşayıp, amacına ulaşana kadar sağa sola bakmayacaksın. Bu işin raconu bu
01 Yorumla
Soran10 aySoru, başlı başına bir kısayol olan hayat tüyosuyla ilgili değil. Bir hedefe doğru yolculukta boş hayallerden veya dikkat dağıtıcı şeylerden bahsetmiyoruz. Bundan çok daha derin :)
Ama teşekkürler, insanların maddi dünyayı fark ettiklerinde yaptıklarına özgü bir süreçten bahsettiniz. Analiz ederler, stratejilerini oluştururlar, pratik yaparlar, bilinçli ve hazır kalırlar. Ve hedefe ulaşıldığında geriye dönüp bakmakla ilgili söyledikleriniz, sorduğum şeyin tam tersi: Söyledikleriniz söz konusu olduğunda şöyle söylenmeliydi: Arzu, istediğimizi elde ettiğimizde, sonunda bu kadar idealleştirdiğimiz ama idealize edilmiş ziyafetini içip yediğimiz, Himalayalar'a sendeleye sendeleye tırmandıktan sonra zavallı bir yemekten başka bir şey olmayan bu dünyayı tefekkür edebileceğimiz yollara mı götürür? Rüyalar tüm gerçekliğin bir parçasıdır, rüyalar olmadan ilerleme olmaz, rüyalar olmadan tasarım veya ideal olmaz, rüya görmek aynı zamanda bizim için bir Kutsal Kase olarak gördüğümüz şeyi aramaktır. Geçmiş, şimdi ve gelecek birer mihenk taşıdır: Bağlı ve uyanık kalmak için mümkün olduğunca tüm zamanlara nasıl bağlanacağımızı bilmeliyiz. Şimdiki zamanda takılıp kalırsak sadece eylemde bulunuruz; sadece geçmişte takılıp kalırsak donmuş halde kalırız ve eylemlerin dışında sürekli düşünürüz; gelecek hakkında çok fazla düşünürsek geçmişten hiçbir şey öğrenmeden veya şu anda hareket etmeden hedefe doğru takılıp kalırız. Bu nedenle çok boyutlu olmalı, bağlı kalmalı, tüm mekanları ve zamanları dengelemeli, biraz hayal kurmalı ve gerektiğinde eyleme geçmeliyiz.
Ama benim sorum yine farklı bir şeyle ilgili.
- Kişilik & Karakter konusunda 507 cevap paylaştı.
10 ayÇok derin bı soru beee
11 Yorumla
Soran10 aySana derin geliyor ama aslında basit.
Gerçekte çok daha derin sorular var.
Onları cevaplamaya çalışmak istemez misin?
10 ayArzu, daima kısa yolu seçer...
10 Yorumla
10 ayBen bunlarla uğraşamam ya dümdüz skis benimkisi
02 Yorumla
Soran10 ayo zaman kakuleli bir kahve iç
- 10 ay
Sen mükemmel birisin. Olur.
10 ayBende iyiyim sen nasilsin
04 Yorumla
Soran10 aySorduğum soruya cevap bekliyorum, nasıl olduğumun sorulmasını değil, ama eğer bu senin cevaplama şeklinse: bu senin hakkında çok şey anlatıyordur :)
- 10 ay
Ne demek istedim onu bile anlamamış benim hakkımda çok şey anlattığını iddia ediyor ah zeka sen ne mukaddes birseysin😀👏
Soran10 ayZekaya teşekkür edelim, çünkü sanırım sen bile üslubumu anlamadın :)
Sorun değil, iyi günler.
Biriyle dalga geçtiğinde, karşındakinin de seninle aynı şekilde dalga geçtiğini bil 😂- 10 ay
Ne güzel bak iletişim şekli budur işte😀
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
10 ayBeynim yandı
01 Yorumla
Soran10 ayDüşüncenin kıvrımlarında dinlensin
Belki de onu nasıl dengeleyeceğini bilmiyorsun
Buraya yazılacak bir şey değil
01 Yorumla
Soran10 ayyastığının üzerinde kalıp uyumaya devam etmeliydin :)
Gizli Üye(30-35)10 ayAşiret güzeli
03 Yorumla
Soran10 ayAçıklayabilir misiniz?
Cevap sahibi10 ayÇok güzelsin aşiret güzeli vibesi var
Soran10 aySorduğum soruyla ilgili bir fikrin yok mu?
Biliyorsun, bu tür yorumlar yapmak pek işe yaramıyor. Yorumlarda pohpohlanmayı veya bazı şeylerin söylenmesini sevmem.
Yanlış anlama ama bu tür yorumları ciddiye almak veya beğenmek benim doğamda yok.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat