Selam KS ahalisi! Birini manipüle etmek için zeka gerekli midir, yoksa kurnaz olmak da işe yarar mı? Fikirleriniz benim için değerli..

Selam KS ahalisi! Birini manipüle etmek için zeka gerekli midir, yoksa kurnaz olmak da işe yarar mı? Fikirleriniz benim için değerli..

Hayır illa zeki olmak gerekmiyor. apt*l insanlarında bunu yapmaya çalıştıklarını gördüm. olgun insan yapmaz. çocuksu, ezik , kendine güveni olmayan yapar. seni aşağı çekmek ya da özgüvenini düşürmeye çalışmak için. nokta kadar değersiz ve işe yaramazdır halbuki. sorsalar sana manipüleci , narsist derler böyle cahil insanlar :D
Saol hahha akıllı adamsın sende bilirsin :d cin olmadan adam çarpmasınlar.
tabii ki :d doğru şekerim
Hayır gerekmez. Manipüle eden insanın çok stratejik bir zekası vardır. Ve bunun hayatının her alanına uyarlayabilir.
İlişkilerine, iş hayatında, parasal durumunda vb birçok konuda bunu uyarlar. Ve bu şekilde hayatını kendi oyun alanında (güvenli alan) geçirebilir. Bunun için çok iyi olması gerekmez işinde zaten insanları manipüle ettiği için işinde iyi olmadına çoğu noktada gerek olmaz. Çünkü insanların başka ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bu da insanı o manipülatöre bağımlı kılar.
Bir imsanın görülme ihtiyacını, duyulma ihtiyacını, güç ihtiyacını giderebilirler.
Bu zeka değildir. Manipülasyon zeka değildir. Zekanı hangi alanda geliştirdiğinle ilgili bir şeydir. Bu yorumu yaparken hayatımda ihtiyaç duyduğum birşeyi bana hatırladım. Neyse devam ediyorum
Zekanı işini geliştirmek içinde kullanabilirsin. Zekanı çözüm bulmak için kullanabilirsin. Zekayı hayattaki esnekliğini artırmak için kullanabilirsin. Para kazanmak için kullanabilirsin. İlişkilerindeki hatalarını bulmak için kullanabilirsin. Kullanabileceğin çok seçenek var.
Manipülasyon aslında çoğumuzun çocukken maruz kaldığı bir şey. Maruz kaldığı diyorum; çünkü çocuk olmak, bebek olmak savunmasızlıktır. Açıklıktır. Ve bu yaşlarda manipülasyona maruz kaldığında istismar edildiğinde bunun telafisini fark edebilsen dahi kalıp kalıp çözebiliyorsun.
Çocukken hepimiz çok zeki oluruz. Ama susturulur, yeteneklerimiz küçümsenir baskılanırız yani bu da kendimize maske takıp bu maskelerin ardına saklanmayı sağlıyor çoğu noktada. Bu şekilde
Rica ederim 😊hak eden bir soru
Teşekkürler🙏
Buna maruz kalan biri olarak manipüle etmek zeka gerektirmiyo planlamak ve uygulamak yetiyor bu tür kişilere. En kötüsü zekalarının olmaması. İnsanları kandırmak onların güvenini kırmak zeka işi değil karaktersiz insanların yaptığı taktikler...
Zamanında yaşadım gördüm bu tür kişiler safi kötü ve karaktersiz benim gözümde...
Teşekkür ederim...
Bence birini manipüle etmek için belli bir zeka gerekir ama bu zeka iyi yönde kullanılmadığı için aslında değerli bir şey değil. İnsanları yönlendirmek, duygularıyla oynamak ya da kararlarını etkilemek için karşısındakini iyi gözlemlemek, nasıl tepki vereceğini anlamak lazım. Bu da bir çeşit zeka ister. Ama bana göre asıl önemli olan, o zekayı manipülasyon için değil dürüstlük ve sağlıklı iletişim için kullanmaktır. Çünkü manipülasyon kısa vadede işe yarasa da uzun vadede güveni tamamen bitirir. Gerçek bağ kurmak isteyen insanın buna hiç ihtiyacı olmaz.
Manipülasyon, zekanın ve kurnazlığın karışımı bir “sosyal oyun” aslında. İnce ve etkili bir manipülasyon süreci için analitik zeka, insan psikolojisine dair bilgi ve yüksek bir duygusal zeka gerekiyor. Ama kural tanımayan bir kurnazlık da bazen kısa vadede işe yarayabilir. Tabii unutmamalısın, manipüle etmek hoş bir davranış değil. Uzun vadede güveni zedeler ve ilişkileri yıpratır. Daha sağlıklı iletişim kurmayı tercih etmek her zaman kazandırır. 🤝✨
Cevap
0Cevap
Manüpulasyona başvuran insanlar aksine zekasız dır.
Bence cahil olmak yeterli , cahil insanlar bunu çok güzel yapıyor
Elbette. Ama bu kötü bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?