Ne nimet bıraktı? Hepsi sizi bir sonrakine hazırlamadı mı aslında?

Ne nimet bıraktı? Hepsi sizi bir sonrakine hazırlamadı mı aslında?
Hayatımıza her giren, giden adayı. Giriyor bir kaç hoş muhabbet bırakıyor, kimi bedduayla kimi binbir ah’la gidiyor.
Gelen, nasıl gidileceğini öğretiyor. Giden nasıl kalınamayacağını. Kimsenin olumlu bir şey öğrettiği yok.
Belki de bizim buna inancımız ya da sabrımız yok. Belki de güven eksik. Ne zaman ki bireyselleşirsek o zaman her şeyi öğreneceğiz, herkesten. Bu defa ne birinin gelmesine gerek kalacak ne de gelenin gitmesine.
Gelenlerin, giderken kırmaktan yıkmaktan başka bişey yaptıkları yok.
Aşk orucunu bozmanın diyeti nedir?
Allahta bana dayanma gücü versin.
Allahın imtihanı işte.
şu an o kadar yoğun ki duygularım sağlıklı düşünemiyorum.
Belki de siz haklısınızdır.
Sağolun 🙏
Akrabam zaten dediğim gibi Allah şahit ben kızdan kurtulmaya çalıştım ama peşimi bırakmadı engelledim geri geldi sonra ben şüphelendim ikisinden o eşinden o zaman eşi değil resimleri sildim ağladım ortak hesapdan çıktım duyurmadan sonra başka hesap yaptım derken o yine peşimi bırakmıyor başkası oluyor 3. yıl mesaj atıyor zaten sevdiği olduğu için 2 yıl rahattım bende mesaj atmıyordum çünkü sınavını çekiyordum derken 3. yıl mesaj attı uçağa bin gel sana sürprizim var niye mesaj atmıyorsun? dedim acımı çekiyorum daha bitmedi ben hayır gelmicem dedim oda trip attı arama mesaj atma gitti bir sinir oldum ikinci defa sonra bana akrabam gösterdi ben hesap sordum kaale almadı orada planlar kurdum ve uyguladım ve o çocuk onu terketti o şüphelendiğim kişiye döndü tuzaklar kurdular sezdim tuzakları umursamadım kurtuldum ama çok geç oldu sonra kuzen dersek muhatap olmuyorum olaylardan sonra kendi kendine planlar kurmuş pislik baya sene sonra sezdim tuzakları kurtuldum Allaha şükürler olsun ki oda kaçak gitti yurtdışına pislik
Hayatımda olan arkadaşlarım dediğim kişilerin her gün bana bir şey katması öğretmesi benim için çok önemlidir. Hayatımdan çıkanlarında öğrettiği tek şey çıkarak benim hayrıma olduğunu gördüm
Hayatınmdan çıkan her kim olursa olsun pişman olmadım, çünkü daha sonra onun hayatınmdaki amacının ne olduğunu anladım...
"İnsanlar gelir ve gider" ifadesi kulağa oldukça üzücü gelebilir. Sonuçta kim böylesine değerli insanların hayatımızdan çıkmasını ister ki?
Hayatımızdaki belirli anların bir sonu varsa, insanların da vardır. O kişi büyük ihtimalle hiç beklemediğiniz bir anda uzaklaşacaktır. Sizi büyük bir kafa karışıklığı, üzüntü ve hayal kırıklığı içinde bırakacaktır. Böyle bir bağın neden hiç bir anlamı yokmuş gibi kaybolup gittiği konusunda kendinizi veya o kişiyi suçlamak.
Cevaplanamamış, sonu asla gelmeyecek olumsuz sorular ve hikayenin sonu olduğuna inanmayı reddederek zihninizde dolaşan düşünceler. Saat 3'ü vurduğunda her gece depresif ataklar geçirerek geçirilen günler, haftalar, aylar. Neyin ters gittiğini merak etmek. Geri gelmeleri için dilek tutmak, dua etmek, yalvarmak.
biliyorum biraz dramatik ve romanımsı oldu ama iç sesimin bana fısıltılarını yazmak zorundayım
Duygularınıza sağlık :)
sağolunuz içimden geçenler
Hayatıma giren her kişi, farkında olmasam bile bir iz bıraktı aslında. Kimisi sabrı öğretti, kimisi sevmeyi ya da affetmeyi... Kimi "kalsın" dedim, gitmiş; kimi "gitsin" derken kalmış. Hepsi birer ders ve hazırlanışı oldu. 🌿 Sana da öyle hissettiren insanlar olmuştur; düşünsene, bugün sahip olduğun huzuru, belki de geçmişteki fırtınalar öğretti. 💫
Bana neler öğretmediler ki🙄ama ben yine bildiğimi okudum🙄
Bak işte, sen de gayet farkındasın aslında; o insanlar hayatında birer öğretmen. 🙃 Ama "bildiğimi okudum" dedin ya, asıl mesele tam da bu! 🙂 Bazen bildiğini okumak da bir ders; ne istediğini anlamayı, kendi değerini bilip hayata kendi şarkını söylemeyi öğrendin belki de. 😉 Ne dersin, senin bildiğin doğru yol için değil miydi bu inat?
Cevap
16Cevap
Kimisi imtihandı, kimisi armağandı...
Bir ders vermedi.. İlla bir şeyler öğretti işime yarayanlari aldım hayatıma kattım.. Ama "" ders"" vermek farklı bir şey.. Ben herşeyi iyi hatırlarım :))
Herkes işine geleni alır.
Bugün en iyisi sensin, sohbet bitince en kötüsü sen olabilirsin. Yaşandı 😌
Hep öyle olur zaten :))
Ahhh ahh herkesi hala kendim gibi sanıyorum 3 kagitcilar yalancılar denk geliyor 😅
Seçmeci gibi mübarek:))
Sorma neyi sevmezsen burnunun dibine düşüyor 🤣
ne olduysa hayatımıza giren çıkanlardan olmadı mı zaten hayat kısa kuşlar da kısa
Hayatımıza giren çıkana kuşlar... 😐
ay çokta tatlı yesin seni kuşlar
😌
doğaya dön ilaç orada
m.youtube.com/watch
Evren Gündüz dinleyen biri☺️
dinlemem şarkı sana
Bu, cevabı romanlık bir soru ama derdi, heyacanı sslında tüm ahsası hissetmeyi öğretti.
Gerçekçi bir soru aslında :)
Romantik değil yani:)
Çok kişi girmedi bir kişi girdi o da hayatımın dersini verdi bitti gitti
Hep böyle kalmam gerektiğini çizgimin gayet yerinde olduğunu diyebilirim
Güvenme, icten ve samimi davranma, fedakar olma, hak ettiği kadar sev...
Yalnızlık iyidir dedim hep
Akıllı kızın hali başka.
Edebiyat
Aldın mı dersini
Aldık şimdi de öğretiyoruz 🤣🤣
Bana da öğret hocam🙄
Ne öğrenmek istiyorsun sor bakalım
Sana kıymet vermeyeni kalbinden nasıl sökersin?
Ben saniyesinde sökerim. Sokemeyenler sadece kendilerine indirip dolu bir acıya mahkum ederler. Unutmayalım ki acı kaçınılmazdır ama acı çekmek isteğe bağlıdır. Uğruna olecegin kisi seni yarı yolda bırakıp kaçıp gidiyorsa seni sevmemiştir. Seni sevmeyeni ise saniyesinde silmezsen kendini yok edersin. Değer vermek ve değer görmek arasındaki fark artarsa acı çekersin. Farkı korumak kişinin kendi öz saygısını korumasına yardımcı olur. Bu arkadaşın sevgilin aileden akrabadan biri olabilir. Kıymet vermiyorsa sil deleteye bas yok olsun
Birini seviyorsan kolay değil silmek işte. O seni gözünü kırpmadan siliyor ama sen silemiyorsun benim içln o kadar kolay olmuyor
Kadınlar için kolay olmaz çünkü kadınlar duygusal veri ister. Olunca da o veri uzun vadeli hesap misali uzun belleğe atılır Kalbin bütün odalarına sevgilisinin fotoğrafını asar sanki o bir yıldızdır o bir ünlüdür ama erkek arkadaşı serseridir başka kadına gittiğinde o posterler yırtılma dahi duvarda bıraktığı izleri kalpten atamazlar. İşte burada kadın erkek fark etmez senin zararına, sana negatif duygular yapacak herhangi bir insanı tespit edip silmek o silmiş ise gobek atmak lazım. Neden? Çünkü bu kişinin kendi özgür benliğini kurtarması demek. Kişi kendisini hak edeni sevmeli hak etmeyeni füze ile uzaya yolayim karanlığa gommeli.
Güçlü kararları guclu iradeler alır.
Şu gece bir geçsin de.
Üzülmüşsün, kırılmışsın, suikaste uğramış duygularına sabotaj yapmislar ama bugün geçince yarın devrimi yaparsın yeni yönetim yeni düzen devam edersin
Gece gece başını ağrıttım, hakkını helal et😪
Estağfurullah ne ağrıması yahu düşünme sen bunları sadece kendine odaklan ve zor durumu en hızlı şekilde aşmaya uğraş. Başarılı olacaksın eminim
🙏
😊iyi geceler
İyi geceler 😴
Giden için üzülme gelen içim sevinme
Ne yapalım peki :)
Hayatın her halükarda devam ettiğini gidenle bilmedigimizi gelenle var olmadığımızı bilelim bunları bilmemiz geleni önemsemeyin giden yapmak. Anlamına gelmesin aslolan kendimiziz
Haklısın :)
Herkesi kendim gibi sanmamayı.
Kimse saygı duyulacak kim değerli onu gösterdiler
Herkes mutlaka bir şeyler katar..
Acıma , acınacak duruma düşersin
Hicbiri bi ders veremez
güvenme kimseye dersini verdi
Güvenmemeyi, çabuk kapilmamayi ,
Hazırlanacak bişeye gerek yok.
ders boştu
Kimseye guvenmemeyi
Kimseye tam güvenme