Bazen biriyle bağımız kalmamış olsa bile hâlâ ona sadık kalıyoruz. Belki de en büyük kırgınlığımız, hâlâ içimizde tutuyor oluşumuz…
Sizce sadakat mi daha tehlikeli, yoksa hak etmeyene bile kalmaya çalışmak mı?

Bazen biriyle bağımız kalmamış olsa bile hâlâ ona sadık kalıyoruz. Belki de en büyük kırgınlığımız, hâlâ içimizde tutuyor oluşumuz…
Sizce sadakat mi daha tehlikeli, yoksa hak etmeyene bile kalmaya çalışmak mı?

Belki de en büyük zaaf sadakatin kendisi değil; kime sadık olunacağını seçememektir. Çünkü doğru insana sadakat güç verir, yanlış insana sadakat ise tüketir.
Yorumun kalitesi.
Ben beni hak etmeyen kimseye bağlanmam. Diyelim çok duygusallaştım ve bağlandım , eğer bana ilgisiz ve soğuk davranırsa ondan hemen soğurum. İlişkide kimse önemsenmemeyi hak etmez. Arkadaşlıkta da öyle , bana değer vermeyen arkadaşla dostluğum biter. Karakterim böyle deger veririm ama karşılığıni görmedin mi inat etmem giderim.
Bence sadakatinden çok onu hak etmeyenlere adaması olabilir. Sadakat doğru yerde erdemdir, yanlış yerde zincire dönüşür. Kalp, değerini bilmediği ellere bağlandığında, zaaf görünür hale gelir. Asıl yorgunluk, sadakatin değil, kime ve neye verildiğini fark edememekte saklı.
Mükemmel yorum.
Teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Hak etmeyenlere bağlanmak daha tehlikelidir.
Hak etmeyen insanlar bağlanma inadı olabilir.
Hak etmediği hâlde bağlı olmak en büyük zaafıdır. İnsan için en tehlikelisi çünkü kendini değerini yitirir.
Bence sadakati. Çünkü karşı taraf aynı sadakati göstermeyince kişi enayi gibi ortada kalıyor.
Hak etmeyene bağlanmak
Hak etmeyenlere bağlanmasi
Hak etmeyene bağlanmak
Sevgiye sadakatten üstte hiçbir şey göremiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?