Etrafın kalabalıktır, ama kimse dokunmaz sana. Rehberin doludur, ama bir numara bile çalmaz. Göz göze gelirsin yüzlerle, ama hiçbiri bakmaz içine. Bir şehir akar yanından, sen ise kendi sessizliğinde boğulursun.
İnsanın kendisini yalnız hissetmesinin en büyük sebebi nedir?
İçsel huzurdan mahrum kalmak olabilir. Kişi başkalarına değer verdiği kadar kendine değer vermiyorsa, Zaman zaman bunalıp huzura kavuşmak istemesi çok doğal bir durum olur.
Bence herkesin kendi derdini anlattıktan sonra sıra sana geldiğinde kimsenin seni ve derdini dinlememesidir. Hep güçlü görünmeye çalışmak ve başarmış olmaktır.
Çevrendeki herkesin seni işi düşmedikçe yok saymasıdır. Ben bunu yaşadım. Artık bende herkesi işim düşünce arıyorum. Çünkü benden bunu yapmamı ve onlara böyle davranmamı istediler. Artık çok dert dinlemiyorum. Hatta sadece dert anlatana telefonu açmıyorum. Tersliyorum. Ben artık benim gibi olan insanlara zamanımı harcıyorum. Çünkü benim yalnız oldugumu hissettiren herkesim benim hayatımda yeri yok. Onları hayatıma ben aldıysam. Onlara en güzel seacktiride ben çekmeliyim.😎
Etrafımdaki insanlar beni anlamadiğinda yalnız hissediyorum. Etrafımda insanların olup olmamasıyla umrumda olmuyor kendimi saklamak zorunda kalıyorsam, nasıl hissettiğimi saklıyorsam alnız hissediyorumdur.. onlarca insan da olsa çevremde hatta dışarıdan bakınca gayet normal gözüksem de yalnız gözükmesem de çekinmeden kendimi anlatabileceğim birisi yoksa yalnız hissediyor insa.. göğsünde ağırlık gibidir ya da sırtında yük.. yorar, yıpratır, acıtır.. ama geçmez..
Kendini yalnız hissetmenin en büyük sebebi, insanın çoğu zaman kendi duygusal derinliğini kimseye açmaması veya kendini anlayacak bir bağ bulamaması olabilir. İç huzur eksik kaldığında, kalabalıklar bile sessizlik gibi gelir. Samimi bir bağ kuracak insan bulmak zordur ve seni gerçekten gören biriyle karşılaşmak daha da zordur. Ama unutma, yavaş yavaş da olsa doğru insanlar yolunu bulur. 🌻❤️
Buna katılmıyorum. Etrafında onca ilgi ve alaka varken, yanında olanları görmezden gelerek kabuğuna kapananlardan bahsetmiyorum. Hayat, fark edenlerle, yanında olup değer verenlerle akıp gider ama benim bahsettiğim olay bambaşka. Detayda da yazıyor neyi kastettiğim aslında.