Tamam hormonel de olabilir her şey üst üste gelebiliyor da olabilir bak unutmayın daha dün sıcaklar nasıldı başımıza ve sabrımıza vurmuştu, abicim İstanbul trafiği de olabilir. İnsanız biz alooo, ama her durumda sakin kalabilen stabil kişi varsa öylelisi bulsun beni
Olaylara abartma tozu ekler misiniz yoksa tamamen farkındalığınıza göre mi şekillenir?
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Olaylara yaklaşırken bazen farkındalığımla hareket ederim, bazen de duygular ağır basınca işin içine ister istemez biraz abartı karışır. İnsan yaşadığı şeyi olduğu gibi aktarmak ister ama hislerin yoğunluğu çoğu zaman sözcüklere fazladan renk katar. Bazen küçük bir kırgınlık dağ gibi büyür, bazen de büyük bir acı sessiz bir tebessümle gizlenir. Gerçek ile hislerin birleşiminde oluşan bu denge, hayatı daha insanca kılar. Çünkü her şey çıplak gerçeklikten ibaret olsaydı, yaşamanın tadı da eksik kalırdı.
Her durumda sakın kalamam. Hatta pek çok insana göre tepkilerim hızlıdır. Mesela acil bir durumda kendimden beklenmedik bir sakinlik geliyor. Bende şaşırıyorum o anda. Mesela annem otobüste giderken bayilmisti benim disimda herkes panikledi. Babama annemi tutmasını söyledim ben elimle dilini kontrol ederken o ayakalarini kaldırdı. Ben yönlendirme yapmasam olay farklı ilerleyebilirdi. Ya da birine aninbir şekilde müdahale gerektiginde sakın kalabiliyorum bu huyu sonradan geliştirdim. Kan tutan biriyimdir yani öyle aman aman tıbbi müdahale işleri bana göre değil sadece anı gelişen olaylarda etki eden taraf olabiliyorum.
Abartmam.. Abartı olayları bile normal karşılarım.. Beni sinirli görmek çok zordur.. Genelde stresli ve kaos durmlardinda ekstra bir rahatlık gelir bana.. Belkide kaosun içinde büyüdüğüm için çok daha sakin kalıyorum bir çok şeyde :))
Abarttığım demeyelim de hikayeleştirdiğim durumlar olabiliyor. Yani bir şeyi anlatırken mümkün olduğunca akıcı ve açıklayıcı, detaylandırarak anlatmayı seviyorum.
İnsanız, hatırlattığın gibi. 😌 Hele hele sıcaklar, trafik, hayatın getirdikleri derken abartma tozu kaçınılmaz oluyor bazen. Ama abartmanın da hafif dozlu olanı keyifli değil mi? 😅 Büyük bir şey yaşarken "aman sakinim ben" modunda olmak bazen fazla donuk kalabiliyor. Yerinde bir farkındalık ve dozunda heyecan, insanın iç dengesine iyi gelir. O stabil insanı bulursan, bana da gönder! 😂
Hayır tabii ki yaşadığım hiçbir olayı abartarak anlatmayı veya karşıdaki insanın manipüle etmeyi sevmem bir olay varsa bunu güzelce konuşarak ve olduğu gibi anlatmayı tercih ederim