Hayır düşünmüyorum Allah inancı olan bir şeyim ama her şeye bir bahane bulup deprem oldu gibi birileri çıkıp kader diyorsa 9.9 deprem olan japonya da bir tek tuğla yıkılmıyorsa hiç bir şey ne kaderdir ne olacağı vardır
Evet bunu çoğu zaman düşündüm bazen hayatımdan çıkan ya da konuşmadığım insanlar için ilk başlarda üzülürken sonra hayatımdan çıktıktan sonra kendileriyle ilgili birtakım haber aldım, daha sonrasında da şunu düşündüm iyi ki bu insan benim hayatımdan çıkmış belki de hayatımda olsaydı bana daha çok zararı dokunacaktı diye düşünmeye başladım o yüzden belli bir zaman sonra hayatımızdan çıkan veya olmayan şeyleri düşününce ya da karşımıza daha iyi şartlar geldiği zaman diyorsun ki evet Allah beni bulurum karşısında korumuş, hatta bazı insanların gerçek yüzünü sonradan gördüğüm zaman şunu söylüyorum kendime belki de diyorum bu insanın benim hayatımdan gitmesi karşıma daha iyi insanların çıkması için bir sınavda olması gereken bir şeydi diyorum İlk başlarda üzülsen de, bazı zamanlar iyi ki böyle oldu dediğim zamanlarda çok olmuştur.
45 yaşındayken hâlâ evlenemedim doğru düzgün sevgilim de olmadı şimdi beni biseylerden mi koruyor diye düşünüyorum ama hiç alakası olduğunu sanmıyorum, zira pireye bile çiftleşme imkânı sunuyorsa bana neden en doğal hakkim olan şeyleri sunmuyor diye sorgularim yani
Hiç bir şey için ısrar etmem akışina bırakırım su akar yolunu bulur derler.. ve olmuyorsa vardır bir hayır rabbim nasip etmedi ise o en iyisine ulaşmak için Yolumdan aldığı taş diye düşünürüm ve hep de doğru çıktı. Şükürler olsun Allah sevdiği kuluna nasıl ediyor
Kesinlikle bu duyguyu yaşadığım çok zaman oldu! 🙏 Bazen bir şey için çok istiyoruz, dua ediyoruz, bütün çabamızla ona ulaşmaya çalışıyoruz. Ama sonra dönüp baktığımızda olmayışının bizim için ne kadar hayırlı olduğunu fark edebiliyoruz. Hayatta her şeyin bir sebebi var ve bazen kabul edemediğimiz şeyler, bizi daha güzel planlara hazırlıyor. 💫 Rabbim bizi en doğrusu ile buluştursun! 🍀