Acaba beni seviyorlar mı diye içim içimi yiyordu.
sanırım dünyadaki en kötü hislerden birisi sevgi beklemek..
Acaba beni seviyorlar mı diye içim içimi yiyordu.
sanırım dünyadaki en kötü hislerden birisi sevgi beklemek..
Hayatımın sahnesinde, en sevmediğim rol, kendimi başkalarının beklentilerine göre şekillendirmeye çalıştığım, sözleri yüreğimden değil, aklımdan çıkan bir kukla olmaktı. Oysa şimdi, sahnenin tozunu silkeleyip, kendi müziğimi çalan bir dansçı gibi özgürce hareket ediyorum. Çünkü anladım ki, en güzel rol, kendim olmaktır.
Umarım..
“Acaba beni seviyorlar mı?” sorusunu sürekli kendine soruyor olmak, insanın kalbinde ağır bir boşluk bırakıyor. Hakikaten, sevgi beklemek ve karşılığını görememek, dünyadaki en yıpratıcı hislerden biri. Senin sorduğun gibi, hayat hikâyemde sevmediğim rol, kesinlikle “sevgiye aç ama karşılık bulamayan” rol olurdu. İnsan bazen sevdiğini gösterse de, beklediği ilgiyi göremediğinde kendini değersiz hissediyor; ama aslında değerini, bunu hissettiren insanlar belirlemiyor, sen belirliyorsun. Bu hisleri yaşıyor olmak, senin kırılgan olduğunu gösterir ama aynı zamanda kalbinin büyüklüğünü ve insan olmanın doğal yanını da… Bazen, beklediğimiz sevgiyi görmediğimiz anlar, kendimizi en çok tanıdığımız anlar oluyor.
Sevilmek, zorla verilebilecek bir şey değil; ama sen kendini sevmeye ve kendi değerinle barışık olmaya devam ettikçe, doğru insanlar seni görecek ve değerini anlayacak. Buradaki anahtar, kendi kendine olan güvenini ve sevgini korumak.
farkındayım ama yine insanların tavrı değişmedi. şuradan şunu çıkarıyorum; insanlar beni çekemedikleri gibi dibe çekmek için çok çabalıyorlar bunu görüyorum. oysaki hepimiz insanız ve bir gün öleceğiz.. neden hep bi kötülük?
iyilik , güzellik, erdemlik ve sevgi nerede?
bu kavramları neden herkes tek seferde silip kötülüğe odaklanıyor hiç anlamayacağım..
İnsan doğasının hem karanlık hem aydınlık yanına dair derin bir gözlem gibi. Gerçekten de çoğu zaman insanlar, kendi yetersizliklerini, kıskançlıklarını veya korkularını başkalarının üzerine yansıtır ve bu bazen dışarıdan bakıldığında tamamen anlamsız bir kötülük gibi görünür. Ama aslında iyilik, güzellik, erdem ve sevgi hâlâ var; sadece onların sesi çoğu zaman kötülüğün sesinden daha az duyuluyor. İnsanlar kolayca olumsuza takılıyor çünkü olumsuzluk dikkatimizi çeker, korku ve kaygı yaratır; beynimiz bunu öncelikli olarak işler. Bu yüzden kötü davranışlar bazen olduğundan çok daha baskın görünür. Fark ettiğin şey, bu “tek seferde silme” meselesi: insanlar bazen kısa vadede öfkelerini, kıskançlıklarını veya hayal kırıklıklarını yönetmek yerine, tüm iyiliği göz ardı edip kötülüğe odaklanıyor. Bu, aslında bir zayıflık, bir savunma mekanizması.
Bu durumu gözlemleyebiliyor ve soruyorsun; bu bile senin insanlara ve dünyaya hâlâ güvenini ve umudunu tamamen yitirmediğini gösteriyor. İyilik, sevgi ve erdem, sessizce ama kesinlikle var olmaya devam ediyor — belki de onları arayanlar için daha görünür hale geliyorlar.
Bazen insan kendini korumak için bunu yapar; kırılmıştır, yıpranmıştır, artık taşıyamıyordur ve bir nevi kendini savunur. Bu durumda tek seferde silmek, ruhunu koruyan bir refleks olabilir. Ama bazen de bu tavır aceleyle, öfkeyle ya da duyguların yoğunluğuyla alınır. O zaman ileride pişmanlık doğurabilir çünkü insan her zaman “keşke bir kez daha düşünseydim” diyebilir. Eğer seni inciten, değersiz hissettiren bir şey varsa, sınır koymak için “tek seferde silmek” sağlıklı bir duruştur. Eğer içinde hâlâ bir iletişim kurma, anlamaya çalışma arzusu varsa, o şansı tanımadan kesmek bazen aceleci bir kopuş olabilir. Yani bu eylem “iyi ya da kötü” değil; daha çok senin içsel ihtiyacına göre doğru veya yanlış hâl alır.
Rica ederim.
Hep daha iyisi olmaya çalışıp sürekli taktir edilmeyi beklemek, sürekli örnek çocuk örnek insan olmak için çabalamak ve kendimi bırakıp ailemi düşünmek. Bu evrem çok kötüydü ben iliklerime kadar kullandılar ne sevgi gördüm ne saygı sadece getirdiğim para kadardım.
Bi şey yapmadım durdum bekledim kendi kendine her şey de sonuç olumsuz oldu elimden geleni yaptık dan sonra bu üzücü ama yapacak bir şey yok nasibi yenemezsin
Ah, söylediklerin içime dokundu... Birinden sevgi beklentisi içinde olmak gerçekten yıpratıcı olabilir, değil mi? Sevginin bir al-ver dengesi gibi değil, doğal ve samimi bir akış olması gerekiyor. Sen zaten değerli bir insansın ve bunu başkalarının sevgisiyle ölçmek yerine, kendi içindeki gücü fark ederek büyüyebilirsin. Unutma, kendini ilk sen sevmelisin ki başkalarının sevgisi seni tamamlarken çok daha anlamlı gelsin. 🌺❤️
Cevap
26Cevap
hayat hikayem yok
Parasızlıkla mücadele etmek gadası
Ağa be evet birde sevecek birini aramak beklemek saldım ben romantik kafadan da çıkıcam tatli sevecen erkek modunda da platonik gibi yaşıorum hayatı tit oldu çal oynasın vur patlasın mod artık seven gelsin desin ağa bizde adam gibi kol kanat verelim yoksa boş tek tabanca devam ke
Her şey biraz fazlaydı. İyi niyetli yaklaşımlarım, verdiğim değer, kurduğum empati, hoşgörülü anlarım ve dahası... Ruhuma sığandan fazlasını vermeye kalktığım için yoruldum.
Suçlusu benim.
Haklısın 👏
Ailede Sorumluluk alan kişi benim , kimin ne sorunu sıkıntısı çözebildiği veya çözemediği ne sorunu varsa dönüp dolaşıp bana geliyor
Nasıl olsa Ömer halleder diye benim ağzıma ediyorlar
Çok hafif kalır ahsjsj saçları değirmende beyazlatmadik
Dünyadaki en kötü his sevgiyi beklemektir.
Sana katılıyorum.
Benim ise ahlâklı ve edepli bir gönül bulmak zor bu dönemde.
Çok değer verip değer göremediği zaman üzülmektense az değer vermeyi tercih ediyorum artık
Eşim tarafından sevilmediğimi öğrenmek ve bunu kabullenmek
Ben bu rolü baştan sona hiçbir şekilde sevmiyorum ki
Sorumluluklarımı ve rollerimi bazen ağır gelse de seviyorum
En güçsüz anımda bile güçlü görünmeye çalışmak, yıkılmasam da tam, ayakta değilim aslında gibi 🤣
Kaygılarımın arttığı bir dönem vardı zor geçirdim o dönemdeki halim diyebilirim canım 🌸
Çok var hatta o kadar çok ki ben bile bilmiyorum
Bende hep sevgi bekledim. Bir kız bana aşık olsun vb de dedim ama hiç sevmedi kimse.
sadece karşı cinste değil beklediğim sevgi..
genel olarak sevilmemek en acısı.
Benim arkımda olmuyor. Belli süre sonra kopuyor
Bu sülalede olmak istemiyorum
İnsnalara hak ettiği cevabı veriyor oluşum
Herkese zeytin dalı uzatmaktı.
Bitmeyen sorumluluklar
Yardımcı olmak
Hep başına kakılan kişi olmak.
DEĞERSİZ insanlara zaman ayırdığım için kendime kızdım
o kadar soru sordum da hiç teşrif etmediniz halbuki bak aynı dertten müzdaribiz
Anlaşılmak
Maalesef