ozgurluk istediğini yapmak degil, istemedigini yapmak zorunda kalmamaktir...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
ozgurluk istediğini yapmak degil, istemedigini yapmak zorunda kalmamaktir...
Gerçek özgürlük kendi sesini duyduğunda başlar. Kimsenin baskısı altında kalmadan sadece kendi sevdiğin işleri yaptığında, kendi kararlarını aldığında, ailen bile olsa gerektiğinde ailene sınır koymayı bildiğinde başlar.
🫶🏻🫶🏿
Ya bu konular aslında çok tartışmaya açık konular ve felsefeden psikolojiye birçok alanda tartışılabilir. Kişinin kendi düşüncelerini duygularını ve eylemlerini kontrol edebilme yeteneği ile başlar. Mesela stoací filozoflar kişinin dış dünyadaki olayları kontrol edemese de bu olaylara verdiği tepkileri kontrol edebileceğiniz savunur. Içsel bir farkındalıkla sorumluluk alarak ve kendi potansiyelini keşfederek başlar diye düşünüyorum.
Bilinç, gündelik ihtiyaçlara sahip bir bedende varolmaya devam ettikçe asla gerçek anlamda özgürlükten bahsedilemez. İnsana ait bütün esaretin ana kaynağı sahip olduğu bedenin gereksinimleri oluşudur.
Kendini kandırmayı bıraktığın başkalarının beklentilerini değil kendi iç sesini duyabildiğin anda başlar. Çünkü o zaman neye evet dediğini ve neye hayır demen gerektiğini gerçekten bilirsin..
Gerçek özgürlüğü o kadar güzel özetlemişsin ki! 😊 Bana göre özgürlük, hem fiziksel hem de zihinsel sınırların ötesine geçebilmekle ilgili. İnsanın başkalarının dayattığı kalıplardan sıyrıldığı, kendi iç sesine kulak verdiği anlarda başlıyor. Tabii ki hayatta her şey bizim kontrolümüzde değil; ama istemediklerimizle karşılaşınca buna nasıl tepki verdiğimiz, özgürlüğümüzü şekillendiriyor. Kendini bu anlamda özgür hissettiğin anlardan bolca olsun! 💫
Cevap
11Cevap
Öldüğümüz zaman çünkü kaybedecek bir şeyimiz kalmıyor
oldüğümüzde ruh ve beden aslında gerçek sahıbıne geri donuyor ozgurleşmemızıde ve kararı bıze bırakmasıda bızım hayata gelmemızle başlıyor ve dedıgın gıbı oldugumuzdede bıtıyor
Konfor alanından çıkıp kendi ayaklarının üstünde durunca
İstemediğini yapmadığın sürece özgürsün gerçekten.
Bu kişiden kişiye göre değişir. Kimisine özgürlük para gücüyle istediğini almak, istediği yeri gezmektir. Kimine göre hesap verme derdi olmadan kimseye bağlı olmadan yaşamaktır
Aklına geleni yaşamak, sonra şöyle olacak böyle olacak demeden.. Kendi sorumluluğunuda göz ardı etmeden. Sınır koymadan.
Cesur olduğun an
Sil baştan başlamak gerek bazen demis üstadın biri
🤣durak koymamışlar biz napalm
Ben yürüyorum koşarsam kalp ritmim bozuluyor
Tempolu iyi gider evet
Ben özgürüm zaten
Hayır aslında hepimiz ölüm karşısında çok aciziz. En güçlümüz bile. İnsanlar nasıl yaşarsa öyle sınanarak ölüyor heybetli güçlü insanların elinin ayağının tutmayacak şekilde , çok güzel insanların eline yüzüne bakılmayacak şekilde öldüğüne şahit olduğum oldum. Güçlü değilim kemik yığınından ibaret aciz varlıklarız.. öteki alemde güçlü olacağım ama
Aldığın kararları kimseden izin almadan uygulamaya başladığın zaman
Kendini ne zaman özgür hissedersen
Hayatının iplerini kendi eline alınca
ölünce
Hiç bir zaman
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?