Kötü insanlarla fazlaca beraber olan kimsenin kalbi, onların nefeslerinin dumanıyla dolar, kararır. Düzeni bozulur, darmadağınık ve paramparça olur. Keder ve tasayla dolar, dermansız kalır. Kötü dostlar yüzünden taşıyamayacağı yükleri omuzlar ve kendi işlerini yapamaz. Hayatınızda size yük olan insanlara yer var mı?
çoğu zaman yine insandır. İhanet, kırgınlık, hırs ya da umursamazlık yıkımları getirir. Ama unutmamak gerekir ki onaran, saran ve yeniden ayağa kaldıran da yine insandır.
Hayatıma son 20 yılda dahil olan ve hayatımda kalan ve çıkan insanları düşündüğümde ne kadar çok ihanete uğradığımı fark ettim... Duygusal ihanetten bahsetmiyorum ilişki boyutunda bir ihanet değil...
Dostum ve samimiyetin getirdiği yakınlıkla birilerinin iyiliğini isterken vermiş olduğumuz değerden kaynaklı yapmış olduğumuz fedakarlıklar, maddi manevi destekler ve daha birçok şey geldi aklıma soruyu okurken..
Çok sabırlı bir insanımdır, son ana kadar insanları üzmemeye kırmamaya özen gösteren biriyim, sinirli ve pek sonunu düşünecek bir yapıya sahip olmadığımdan da son ana kadar sakinliğimi hep korudum. Düşününce o insanlara kızıyor musun dersen?
Asla kızmıyorum hayatına birini aldığında ona gerçek bir dost arkadaş neyse onu sağladıysam, her şeyine koşup samimiyet gösterdiysem ve düşününce vicdanımda en ufak bir yaprak kıpramıyorsa sadece tecrübe kazandırdı der tebessüm ederim... 10 sen önce yaşadığım bir olay geldi aklıma hayat öyle bir noktaya getirir ki insanı hayatından çıktığın da aslında ne kaybettiğini anlayarak sana geldiğinde yüzündeki o mahçupluk bile gönlüne huzur yelleri estirmeye yeter çünkü sen yanlış yapmadığın sürece herkes kendi vicdanıyla sorguya çekilmeye mahkumdur...
Hayatımda bir kişiye yanlış yaptım tek vicdan muhasebem onadır, hallettik desek bile halledilmediğini biliyorum...
Herkes hata yapabilir, soruya dönersek evet insanlar afeti de afiyeti de kendi kendine sunar...
1
4 Yorumla
Soran
9 ay
Düşündürücü olmak amaç efenim.. Bu da biraz cevabını bildiğimiz sorulardan. Ben zihinlere dokunup farkındalık oluşturmak adına tazeliyorum düşünceleri. Yoksa kendimizi toparlamaya çalıştıkça dibe batarız birşeyler yolunda gidecektir ya da tepetaklak olacaktır muhakkak. Fakat " düşünemedim" demeyi değil," düşündüm fakat oluru bu kadarmış" diyebilmek mesele.
Soruya , konuya gelecek olursak değil konu bu zaten. 🦋
Konu derin biraz insana hayatı da sorgulatır, kendini de... Bazen toparlamadan dağınık kalması isterim hatta o dağınık zihnimde yolculuk etmek neye benzer bilir misin! Daha doğrusu siz daha hakimsiniz, kano sürüş keyfine benzer inişli çıkışlı (ruh hali) hızlı ve sert çekilişler ( duygu iniş çıkışları) tehlikeli virajlarda yaşanan adrenalin ( kendinle yüzleşme) ve sonunda kürekten, yürekten ağıza gelen ağzından çıkan o sözler. Sonunu bağlayamadım ama olsun :))
Aynen kürekle beraber düşüş, başına güneş geçmesi, telefonla suya atlama falan.🤪 Önemli olan evet ayağa kalkmayı nasıl tercih ettiğin. Bizimki adrenalin ve sevdiğimiz unsurlar.🍃🧚
Yok.. Zamanında Atlas gibi haddimizden fazlasını sırtımızda taşıdık.. Büyüdükçe öğrendik ki insanların bir çoğu anlaşılmayı bile hak etmiyor..
Ben herkese güvenmeyi belli kalıplara koymamayi anlamayı dinlemeyi seçtim.. İnsanlar yalan söylemeyi seçti.. Onlarıda dinledim.. Bozmadım.. Cirkinlestiler.. Sesimi çıkarmadım.. Uzaktan yakından izledikçe anladım ki.. İçi boş olan herkes.. İçini kötülük bencillik ego gibi şeylerle dolduruyor. 'çünkü bu kolay ulaşılır.. Kendiyle alakalı..
O kadar kendileriyle alakalılar ki.. Karşındakine bir emek verme gergi bile hissetmiyor.. O yüzden genel geçer kısa süreli sohbetlerde anlatılan hikayeleri dinliyorum.. Uzan vadede hayatıma giren insanlar zaten baya bir denklemden geçmiş oluyor oda hepi topu 5 kişi..:))
1
8 Yorumla
Soran
9 ay
Sorumda cevabı da vermiştim esasında fakat konu yine derin.🙂 Herkesin bir sitemi var buna emindim. Manevi değerler o kadar anlamsız oluyor ki gün geçtikçe insanlar somut olmayan gözüyle göremediği hiçbir şeye kulak asmıyor. Dinleme , anlama , düşünme, konuşma yetisini kaybetmiş bir toplum haline dönüşüyoruz. Denklemden geçirirken bu yüzden zorlanmıyor olmanız gerekiyor.☺️
Mevzu derin insanlar sığ.. oysq hepimiz özel ve derin o'dugumuzu düşünüyoruz.. Düşündüğümüz içinde bir derinlik katma anlama yorumlama bir adım geriye gelip olaya uzaktan bakma gibi eylemlerde girme geregi hissetmiyoruz.. Çaba harcamak zaman ayırmak anlamaya çalışmak yerine.. Eleştirmek aşagıya çekmek burnu havada söylemler çok daha kolay.. Kendimize sınırlar koşullar 'koyuyoruz sonra içine hapseeiyoruz kendimizi.. En önemli olan biziz.. Başkasına ayrica ka nasıl vaktimiz olabilir... Sitem etmem ben bu konuda.. Sitem sevgiden doğar derler.. Be artık notrum.. İyi bir izleyiciyim sqdece.. Zaman ayırmaya değen insanlara zaman ayırıyorum.. Denklemi kullanmama bile gerek kalmıyor artık.. O kadar düz ve aynılar ki.. Kendini farklı sananlar :))
Hele ki burada çok çok fazlasıyla var bunlardan. Hiçbir konuda bilgisi olmayıp her konuda fikir beyan eden.🤦 Birisi benceme "cildiyeye gidin kafanıza göre iş yapmayın" demiş.🤣 Bu kadar boşlar. Kafa boş dümdüz işlemeye devam ediyor. Hatta düzlüğü bile bilmiyor bir yolu dahi yok. Neyse burada keyfimizi kaçırabilme potansiyeline sahip kimse olamaz siz de biliyorsunuz bloklayıp keyfinize bakın benim gibi.🙃
Şu yazdığınız yazıyı bırakın okumayı anlayabilecek kapasitesi ( anlasa önemseyecek ) yok üzgünüm ki..
Sondan başlarsak.. Anlaşılması için yazmıyorum aslında çünkü ne kadar anlatırsan anlat karşıdaki seni görmek istediği gibi görecek anlayacak ve bilecek.. Belki kelimeler birinde bir şey uyandırır derdim.. Benceler de aynı mantık.. Muhtemel ne boş yapuyor
.. Muhtemel ne kadar boş yapıyor adsm derler.. Ki normal :)) (.. burada bu sayfada ya da sanal da temel sorun zaten bu.. Hiç bir konuda bir bilgi birikimi olmayan herkes bir konu hakkında uzaman gibi ahkam kesebiliyor... Zaten buranın o alr için güzelliği o.. Dışarıda ciddiye alınmayan kalite sorunları yaşayan bir çok insan burada kendini farklı gösterebiliyor.. O yüzden nerdeyse tatmini ciddiye almıyorum :)).. Lakin çok değerli olanlarında var elbette.. Kalitesi yaklaşımı bakış açısı qmq en önemlisi dışarıda da aynısı olan :))
Yük olan şeyler beni aşağıya çekmeye başladığında dibi gördüm. Önümde iki seçenek vardı, biri razı gelip yere çarpmak diğeri ise o yükleri düşünmeden yok etmekti. Ben beni nereye çıkaracağını savuracağını bilmeden o yüklerden kurtulmayı tercih ettim ve yükseldiğime şahit oldum. Gökyüzüne doğru baktığımda aslında ne kadarda özgürmüşüm hissine kavuştum.
Yük olan şeyleri kabul etmedim daha o balona. Bu yüzden şu andada hayatımda bana yük olan birileri yok, içeriye davet etsemse kısa sürede anlarım yük olup olmadığını..
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Hoş bir örnek.🦋 Yükü bazen kendi kendimize yapmış oluyoruz bunu da anlattın.
Hayatında sana yük olduğunu hissettirecek insanlara rastlamamanı diliyorum prenses.🦋🧘
Hayatınızda size yük olan insanlara yer açmak, kendi ruh sağlığınıza zarar verir. Herkesin mutluluğu ve huzuru kıymetli. Negatif enerji yayan insanlarla aranıza mesafe koymak hem iç dengeni hem de yaşam kaliteni artırır. 😊 Kendini önemsemek, hayır demek cesaretiyle başlar. Enerjini harcayacağın insanlar, seni yükselten kişiler olmalı. 🌸
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Hayatımızdaki kötü insanları temizliyoruz İremciğim sence nasıl?🙃
İyi temizlik yapıyorsun bence! 👏 Negatif enerji taşıyan insanları hayatından çıkararak kendine kocaman bir iyilik yapıyorsun. O alanı, seni motive eden insanlarla doldurdun mu harika olur işte! 🌟 Unutma, insan hayatında yük değil, destek arar. Hadi bakalım, devam et böyle! 🚀