Sinirliyken ağzımdan düşünmediğim, istemediğim, sırf kızdırmak için sözler çıkabiliyor. Siz kendinize hakim olabiliyor musunuz?

Sinirliyken ağzımdan düşünmediğim, istemediğim, sırf kızdırmak için sözler çıkabiliyor. Siz kendinize hakim olabiliyor musunuz?
Karşımda ki değer verdiğim bir insan ise kırmamak için elimden geleni yaparım. ama çok da takmadığım biriyse o zaman dilimin kemiği olmaz. ağır konuşurum.
Senin ağır konuştuğunu hiç görmedim Barış 😅
Bende duygusallık var biraz ağır konuşunca sorun yokta bir gece ansızın boş ver değmezdi diyorum. birde malum site kuralları küfür edemiyoruz 😂
Bunun değişmesi lazım küfür sanattır 🤣
Dur şimdi gaza gelmeyim 🤣🤣
Gel gel böyle düzenin var ya diye 😂
Günün sonunda, Barış bey merhaba ben cumhuriyet başsavcısı adliye kadar gelmeniz gerekiyor 🤣
Savcı değil de Başsavcı çağırdıysa baya sağlam giydirmişsindir 😂😂
Bence de 😂😂
Öfke kontrolünü sağlayamayan bir insan çok tehlikelidir şiddete eğilimlidir , hem kendine hem çevresine zarar verme potansiyeli yüksek olur , bir insan çok asabi ise mutlaka çocukluk travmaları vardır ya şiddet görmüş ya ortamda büyümüş ya da hiç sevilmemiştir , en çokta onlar idare edilmeye ilgiye ihtiyac duyarlar, ve keskin sirke küpüne zarardir derler böyle kisilerin seveni az olur ömrü kısalır , aşırı öfke piskolojik bir sorundur zaten ve tedavi gerektiren bir durum , hiç sevmediğim bir kişilik özelliğinden biridir , ben kendim sakin bir kişiliğe sahibim mantıklı hareket etmeye çalışıyorum fevri hareket etmem olaylara karşı sabırlıyımdır çokta sinirlenirsem en fazla o ortamdan uzaklaşırim , ya da ağlarım ama ne kendime ne çevreme ne eşyalara zarar vermem
Kontrol edebiliyorum. Kendimi kayıp edecek kadar sinirlenmiyorum, o noktaya kadar kendimi getirmiyorum. O olmadan ortamdan uzaklaşırım ya da o tartışmayı vs sonlandırırım..
Sinir anında kontrolü kaybetmek oldukça insani bir durum, hepimiz bunu zaman zaman yaşıyoruz. Kızgınlıkla söylediğin şeyler karşı tarafı kırabilir ve seni de sonradan pişman edebilir. Bu yüzden, öfkeyi doğru yönetmek çok önemli. Sinirlendiğinde önce bir nefes alıp, söylemek istediklerini bir anlığına duraklatmak işe yarayabilir. 🧘♂️ Kendine hakim olmak da bir pratik meselesi; üzerine düştükçe daha iyi olacağından eminim. 😊
Cevap
4Cevap
Hayır edemiyorum o kadar kontrollü olamam öyle zamanlar da...
Ben genelde sinirlijken kırmamak için konuşmamayi tercih ediyorum sakinlestigimde daha verimli bir konusma sağlıyorum
Ağzımdan cikanlari degil ses tonumu değiştirsem daha iyi olacak belki ayni etkiyi vermesin :))
Sinirlediğim zaman sessiz kalırım öfkemi içimde yaşarım karşı tarafa zarar vermem
Söylediklerimden ziyade, ses tonumu kontrol etmem gerektiğini düşünüyorum.
Hastanede çalışınca hakim olmayı sabırlı olmayı öğreniyorsun 😂
valla söz konusu yobaz insanlar olunca ağzımdan çıkanı pek kontrol edemem
Hayır, edemiyorum 😄
Edemediğimden sinirliyken susup tek kalıyorum.
Asla edemiyorum çok dikkat etmiyorum gerçi
Bu öfkemin boyutuna ve olaya göre değişir
Hayır
Edemiyorum
Sinirlenmiyorum
Evet ederim
Bazen olmuyor hiç
Her zaman değil…
hayır
Dikkat ederim tabii
Edemiyorum gözüm dönüyor
Evet