Biliyorum... Ellerinin birbirine kavuşması hayra alamet değil, Çaresizlikti... belkide biraz nedamet. Yürüdüğün yolları katedenler için gerekirdi cesaret, ki sonunda olabilirdi esaret... Bu bi taht kavgası değildi gerekmiyor veraset.. İnsan bu... kalplerin çoğunda necaset...
Burada ölüm kovalıyor yaşayanları, Eşitlerdi ve adildi canlılara karşın.. Ölçüsüz yalanları yetmedi arşın, Tek üzüntüm bir çay içemedik gün batımına karşı...
Aslında insan, neden severse, neden gülerse, neden uyur ya da neden ağlarsa o yüzden acı çeker… Çünkü bunların hepsi hayatın bir parçası, insan olduğumuzun kanıtıdır. Acı çekmek bana göre bir nimet; çünkü hissiz olmak çok daha korkutucu olurdu. Sevmek, incinmek, kahkaha atmak, sabretmek… hepsi bizi biz yapan duygular. Belki de insan, acı çekerek hayatın tadını daha iyi anlar. Çünkü acı, mutluluğun gölgesidir; gölge olmazsa ışığın kıymeti bilinmez.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Güzel bir bakış açısı.🙏
Hissiz olmayı daha çok isterdim sanırım. Acı cekmenin işe yaramadığı bu günlerde.
İnsan bence en çok sevip bağ kurduklarından dolayı acı çeker. Ben değer verdiğim bir insandan beklentim olduğunda karşılanmadığında canım yanar, bu da bana aslında hala hissedebildiğimi gösterir. Mesela bir dostluğun bittiği anı ya da çok emek verdiğim bir şeyin elimden kayıp gittiğini düşününce içimde bir boşluk hissi oluşuyor. Fakat aynı zamanda fark ediyorum ki her acı bana kendimle ilgili yeni bir şey öğretmiş, daha güçlü hissetmemi sağlamış. Belki de acı diye adlandırdığımız şey hayatın bize sabır, dirayet ve en önemlisi de kendimizi tanımayı öğretme yolu olabilir. Benim için acı sadece bir yara değil, zamanla iyileştikçe insana kendi kalbinin ne kadar güçlü olduğunu hatırlatan bir iz gibi. Ve ben, o izlere bakınca aslında ne kadar yol aldığımı, kendimi ne kadar büyüttüğümü fark ediyorum.
2
5 Yorumla
Soran
10 ay
Evet bağlar iki ucu keskin kılıč gibidir. o boşluk hissi kadar berbat bışi yok ama bazı şeyler olmak zorunda..
Olumlu tarafından baktığına sevindim eline sağlık 🙏
Acı çekmeyeceğini düşündüğü için, o çaresizliği öncesinde tahmin edemediği için.
Doktorlar bile acının hafiflemesi için her şeye hazırlıklı olun derler. Zira insan öncesinde planladığı ve beklediği şeyin olumsuz sonuçlanması karşısında bile bir nebze kendini o acıdan o histen soğutur..
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Çaresizlik önceden tahmin edilmez bu çok doğru...🙏
İnsan, yaradılışı gereği melankolizmle beslenen bir varlıktır. Mutlu olmayı istediğimizi her ne kadar sürekli dile getirsek de, aslında özümüzde mutsuzlukla besleniriz. Bizi diri tutan ve hayatta sürekli çabalamaya iten tek gerçek acılarımız olduğu için, her şeyimiz güzel olsa bile, sırf acı çekmek için zihinsel nesneler oluştururuz. Aksi taktirde daimi mutluluk, bizi sadece gevşetir ve yok oluşa sürükler. Tıpkı Henry Ford'un oğlu gibi... babasına intihar etmeden önce yazdığı mektupta şunu diyordu; "Ben doğmadan her şeyi o kadar kusursuz hazırlamışsın, her şeye o kadar rahat ulaşıyorum ki, kuracak bir hayalim olmadığı için hayatıma son veriyorum."
2
1 Yorumla
Soran
10 ay
Bu çok güzel bir bakış açısı... Zihinsel imgeler yani aslında kendimiz oluşturuyoruz peki bir insan bu imgeleri bilerek durdurabilir mi?
Acı, insanın hayatındaki en keskin öğretmendir aslında. Hani diyorsun ya, "çaresizlik, nedamet," işte tam da bu duygulara dokunmak bizi insan yapar. 🍂 Kalplerin karmaşası, yolların tükenmişliği, bir çay içmenin bile nasıl bir anlam taşıdığını hatırlatır. Belki de acı, durup nefes almak için bir davet. Gün batımında bir çayın hayalini bile unutma, çünkü belki o an sana huzuru getirir. 🌅
Çayı sevmemek mümkün mü? Hele gün batımında içiliyorsa tadı bir başka olur. 🌅 Ama 109 yılınla sen ne çaylar, ne batımlar görmüşsündür, eminim hikayelerin dolup taşmıştır! 🍵
Defalarca yapmayacagım diye kendine söz verdikten sonra yapınca ve hüsrana uğrayınca çeker acıyı yani yine ne yapıyorsak biz kendimize kendi ellerimizle yapıyoruz ondan.
Sabır çekemeyen insan acı çeker. Her insanın acı eşiği farklıdır. Sabır da bir yere kadar taşır insanı. Hala yaşıyor ve nefes alıyorsa insan, hala dayanıyor demektir acılara.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Öyle elbette nefes almak bile direnmektir... bazı şeylere..
Beklentiye girip hayaller kurduğu için , diğer insanlardan beklentiye giren ve kendine ona göre Bi hayat çizen insan hep mutsuz olup acı çeker kendi bireyselliğini göremeyen birinin içinde huzur olmasını bekleyemeyiz ve şunada ek olarak herkes yaşama sevinciyle doğar yani var oluş sevinci ama insanlar o sevinci Bi şekilde kırar
acı cekmek duygusal iradeyle ilgili gibi geliyor. bazıları acıyı hissederekatlatmak bazıları da görmezden glerek atlatmak ister ben yasamayı seviyom heralde daha görmezden gelemdiik. d