Hayat ertelemelere dayanmaz. Sürekli "sonra" diye biri, geleceğe dair güven vermeyebilir.

Hayat ertelemelere dayanmaz. Sürekli "sonra" diye biri, geleceğe dair güven vermeyebilir.

Öyle kişilerde sorumluluk bilinci az oluyor , hep sonra yaparız diyip sürekli ertelene. Şeylerde ve ilişkide her şey sana kaldığı için çok yıpratıcı oluyor buda ilişkide zorluk yaşamaya sebep olur
Hayatı “sonra yaparız” diyen biriyle paylaşmak zordur. Çünkü hayat ertelenebilecek bir şey değildir. Zaman akar, fırsatlar geçer, duygular değişir. Sürekli erteleyen bir insanla olmak, sürekli beklemek, umut etmek ama çoğu zaman hayal kırıklığına uğramak demektir. İlişki dediğin şey, sadece sevgiyle değil; zamanla, emekle, kararlılıkla da beslenir. Birlikte karar alabilmek, bir işi birlikte yapabilmek, bir plan kurup onu hayata geçirebilmek gerekir. Eğer karşındaki kişi her seferinde “sonra yaparız” diyorsa ama o “sonra” hiçbir zaman gelmiyorsa, bu durum seni yalnızlaştırır. Sanki ilişkinin tek yükünü sen taşıyormuşsun gibi hissettirir. Elbette bazen gerçekten uygun bir zaman olmayabilir. Bazen o “sonra” gelir. Ama sürekli erteliyorsa, sorumluluktan kaçıyorsa, seni ve ilişkinizi geri plana atıyorsa, bu durum bir alışkanlığa dönüşmüş olabilir. Ve bu alışkanlık zamanla seni yorar. Hayat paylaşmak, sadece aynı evi, aynı masayı, aynı zamanı paylaşmak değil; aynı sorumluluğu, aynı hayali, aynı kararlılığı da paylaşmaktır. Karşındaki kişi buna hazır değilse, “sonra”ya takılıp kalıyorsa, senin de kendine şu soruyu sorman gerekir: Ben ne zamana kadar bekleyeceğim? Ve o “sonra” hiç gelmeyecekse, ben neyi paylaşıyorum? Bazı cevaplar o kadar açık olur ki, aslında sormana bile gerek kalmaz.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Hayat üç gün. Dün, bugün ve yarın. dün, geçti gitti. Yarın ya gelir ya gelmez, bu günün kıymetini bil dem bu dem vakit bu vakit.. hayat erteleme gelmez maalesef!
Bu hayata bir kere gelmişim zaten. Zamanımı kaliteli bir şekilde geçirmek isterim. Bir şeyleri erteleyen insanlardan hiç hazz etmem. Arkadaşım bile olmaz öylesi.
Hayatı sürekli erteleyen biriyle yol alırken, güven ve istikrar sağlamak zorlaşabilir. Çünkü ilişkinin temel taşlarından biri, ortak planlara tutarlılıkla yaklaşmaktır. Eğer bu "sonra" söylemleri bir alışkanlık haline geldiyse, zamanla bir hayal kırıklığına dönüşebilir ve seni yorar. Ama onun bu tavrı bir durumu ya da içsel bir mücadeleyi mi işaret ediyor, bunu da sorgulamak gerek. İletişimle çözülmeyecek şey yok! 🌱
Cevap
25Cevap
Ben asla yapamam ben tez canlıyım hemen olacak yapmazsa ben yaparım çenemden kurtulamaz sonra jdjs
Erteleme hastalığı diyorum. Bana çok tembel ve sorumsuz gibi geliyolar.
Aynenn o zaman sonra görüşürüz shdhd
O ne be bugün kalmadı yarın gel gibi bdd
hayır ben paylaşmam.
Bir süre sonra sadece yoruyor, hayat beklemeye gelmez diyip tüm inadını kırmak ve zorla harekete geçirmek gerek 😂
Hayır paylaşılmaz.. Her erteele birikir.. her şey zamaninds yapılmalı.. Geç yapılması değerinde düşürür :))
Hayat ertelemeye gelmez hayatı erteleyenler bunun bedelini hayatını kaybederek öder.
Evet sadece bugünümüz var oysa zor öyle biriyle yaşamak
1 olur 2 olur ama her zaman oluyorsa hayır derim
Maalesef öyle biriyle hayatı paylaşmak korkunç bir hata🌿
Paylaşılmaz.. Hayatı sonraya bırakmadan değerlendirmek lazım 🌸
Hayır paylaşılmaz garantisi var mı yarının… anı yaşamak lazım sonra yaparız demek yerine..
Zor bence öyle biri hep erteler ve erteleyecektir de
Hayır.. Kangrenden farksızdır kesip atmak gerekir yoksa zamanınızı öldürür.
Ertelemelerle hayat yaşanmaz.
Her zaman diyenin bana verdiği değeri sorgularım açıkçası, illa olsun diye ısrar etmem ama her dediğime de sonra diyemez.
Sonra ama ne zaman? Yok.
Hayır zorluklar çıkar
O sonralar bitmez. Yapılmaz hayat paylaşılmaz
Çok zor ben tahammül edemem böyle birine
Hayır ertelemek bir hastalıktır.
Oyalıyor gibi
Ay hayır ya ömür geçmez
Sonraya bırakınca zor oluyor
Ertelemek için bir kılıf
Belki "sonrası" yok...
Erteledikçe tadı kalmaz o yüzden zor
Hayır paylaşılmaz